500 Handtekeningen om ‘Agrarisch Erfje’ in waarde te laten en geen Tiny Houses toe te staan

Vrijdagmorgen heeft Hanny Plomp-van Rheenen, namens de wijkbewoners in Fokkesteeg, handtekeningen aangeboden in het Stadshuis aan Wethouder Hans Adriani. Bijna 500 stemgerechtigde bewoners van Fokkesteeg Noord verzoeken het college van Burgemeester & Wethouders geen omgevingsvergunning te verlenen voor de Tiny Houses bij de oude boerderij aan de Urkerveste/hoek Vreeswijksestraatweg. Onze videograaf Bart van Rooijen was natuurlijk ter plekke om bovenstaand videoverslag te maken.

Door de ontwikkeling van Nieuwegein uit de dorpen Jutphaas en Vreeswijk en de voormalige Vinex-lokatie die Nieuwegein nu tot volwassen stad heeft gemaakt, heeft Nieuwegein buitengewoon weinig overgebleven cultureel erfgoed. Deze voormalige boerderij betreft één van de historische elementen. De wijkbewoners willen dat deze plek in zijn waarde wordt gelaten.

“Tiny Houses -op een perceel van circa 1600 m2, met inbegrip van de oude boerderij en schuur- is zeker aan te merken als verwoesting van een stukje waardevol historisch aanzicht in Nieuwegein” aldus Hanny Plomp-Van Rheenen. Eerder stond de wijk al op zijn kop omdat de gemeente Nieuwegein de wijkbewoners niet had betrokken bij de mogelijke komst van deze zogenaamde Tiny Houses. In allerijl werd toen een spoedbijeenkomst belegd in Merwestein.

Inmiddels is het college van B&W voornemens om zes nieuwe gemeentelijke monumenten aan te wijzen, waaronder het agrarische erfje op de onderhavige lokatie waar mogelijk de Tiny Houses moeten komen.


De boerderij met het erfje

Wethouder Martijn Stekelenburg: “Ik ben blij dat we met het aanwijzen van deze zes panden een stap zetten om onze geschiedenis te beschermen. De aantrekkelijkheid van onze stad wordt in hoge mate bepaald door de aanwezigheid van haar historie.”

Hanny Plomp-van Rheenen: “Alleen al daarom willen de bewoners graag actief betrokken worden bij de besluitvorming over de toekomst van deze historische plek, die het aanzicht van de wijk mede bepaald.”

Hanny Plomp-Van Rheenen geeft de handtekeningen aan wethouder Hans Adriani

One thought on “500 Handtekeningen om ‘Agrarisch Erfje’ in waarde te laten en geen Tiny Houses toe te staan

  1. Mathijs Romans

    Hanny, Cees en alle andere vrijwilligers, heel erg bedankt voor jullie inspanning en ik ben er zeker van dat dit een zo duidelijk signaal is, dat het effect zal hebben.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren