5 leuke restaurants in Utrecht

We kunnen gelukkig weer ‘gewoon’ uit eten en wat hebben we het gemist om lekker buiten de deur te eten. Het kan in Nieuwegein, maar het aanbod aan leuke restaurants in Utrecht is natuurlijk veel groter. Ook is het parkeren in Utrecht bij het centrum echt niet zo ingewikkeld als het klinkt. Daarom bespreken we ter inspiratie vijf leuke restaurants in Utrecht waar je binnenkort echt een keer op bezoek moet gaan!

Don Kounosuke
Aan de Westerkade zit sinds kort een nieuw Aziatisch restaurant genoemd Don Kounosuke dat je zeker een keer moet bezoeken. Het is klein restaurant dat op z’n Japans ingericht is met houten panelen, papieren lampenkappen en links en rechts ook wat bamboe. Op de menukaart vind je verschillende smakelijke Japanse menu’s, waarbij je ook vegetarische opties vindt. Trakteer jezelf ook op echte Japanse saké of zelfs een uitstekende Japanse whiskey.

Waku Waku
Ben je veganist of wil je gewoon voor de goede zaak een avondje plantaardig eten? Breng dan eens een bezoekje aan Waku Waku op de Vredenburg. Voorheen was dit SNCKBR, maar het is nu omgeturnd naar een restaurant in een turquoise setting waar je kunt genieten van plantaardige gerechten die op de snackbar-cuisine zijn geïnspireerd, zoals de Waku Waku burger en de Double Dutch kapsalon.

De Zwarte Vosch
Aan de Oudegracht, een welbekende hotspot in het centrum van Utrecht, vind je een restaurant waar je echt eens naartoe moet voor een avondje tapas zoals het bedoeld is. Op z’n Spaans dus, van de klassieke patatas bravas tot pulpo. Lekker, authentiek en leuk om samen te delen met het gezelschap waarmee je uit eten gaat.

Rum Club
Eveneens in hartje Utrecht aan de Oudegracht vind je de Rum Club, een plek met een tropische vibe waar je het hele jaar door een vakantiegevoel kunt krijgen. In de kleurrijke Caribische inrichting met planten en bamboe kun je genieten van ‘island style food’ met swingende muziek. Ook kun je hier uitstekend terecht voor lekkere cocktails. En het is nog betaalbaar ook.

Ruby Rose
Aan de Korte Jansstraat vind je de grote, fleurige en vooral ook stijlvolle bar Ruby Rose. Dit is dé plek om te genieten van een groot assortiment aan uitstekende wijnen, maar je kunt er zeker ook voor het eten blijven. Ze hebben een shared dining-concept met vooral Mediterrane gerechten. Alles is kwalitatief goed en smakelijk, van de hammen van de snijmachine en kazen, oesters en escargots tot aan de carpaccio (met truffel), risotto’s, pasta’s en kleine pizza’s. Ideaal voor een avondje lang tafelen.
Heb je er al honger van gekregen? Vergeet niet te reserveren, want iedereen wil tegelijk weer genieten van uit eten, dus het is druk in de horeca!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk