4 en 5 mei comité Nieuwegein organiseert vrijheidsmaaltijd

Op zondag 5 mei organiseert het 4 en 5 mei comité Nieuwegein een vrijheidsmaaltijd. Vijftig inwoners van Nieuwegein gaan dan tijdens een brunch met elkaar in gesprek over vrijheid maar ook over onvrijheid. Iets waar je niet dagelijks bij stilstaat en dan is Bevrijdingsdag bij uitstek een goed moment om er aandacht aan te geven. De groep deelnemers bestaat uit jonge mensen, ouderen, mensen die hier geboren zijn maar ook mensen die later naar ons land gekomen zijn.

De Vrijheidsmaaltijd is een initiatief van het landelijk comité 4 en 5 mei en het doel is om ieder jaar op zoveel mogelijk plaatsen dergelijke maaltijden te organiseren. De eettafel is immers een goede plek voor mooie gesprekken.

In Nieuwegein is het de eerste keer dat de vrijheidsmaaltijd wordt georganiseerd, we hopen dat het een succes wordt en we volgend jaar, wanneer we 75 jaar Vrijheid vieren, dit voor meer mensen en op meerdere plaatsen in de stad kunnen organiseren. Dit jaar zijn we te gast bij Barista en daar zijn we erg blij mee, een mooie locatie in het hart van onze stad. Na afloop van de maaltijd wordt op de Markt de vlag gehesen en zal de burgemeester een korte toespraak houden. Daarna wordt het Wilhelmus gespeeld.

Veel mensen gaan op 4 mei naar de herdenking bij het monument op de Nedereindseweg, we vinden het als comité belangrijk om ook bij 5 mei stil te staan. We nodigen iedereen dan ook van harte uit om 12.30 uur bij het officiële moment aanwezig te zijn. Vanaf 13.00 uur zal de band Vandewitt er net als vorig jaar weer een mooi feestje van maken. Zij spelen Nederlandstalige muziek, van Hazes en Jan Smit tot Blöf en het Goede Doel.

Mocht je het leuk vinden om bij de vrijheidsmaaltijd aanwezig te zijn, we hebben nog enkele lege stoelen. Stuur dan even een mail naar 5mei@4en5meinieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren