3e editie van de ‘Dag van de Vaart!’ start in Jutphaas op zondag 14 april!

Op zondag 14 april 2024 is er de hele dag van alles te ontdekken in Nieuwegein. Vier de  start van het culturele buitenseizoen tijdens de 3e editie van de ‘Dag van de Vaart!’ Deze dag biedt een veelzijdig programma op diverse locaties door de stad, met activiteiten voor het hele gezin. Van gezellige live muziekoptredens, creatieve workshops, kunstexposities, historische ontdekkingstochten te voet of per fiets en avontuurlijke speurtochten op het water – er is voor ieder wat wils!

Naast de vaarroutes biedt Nieuwegein, als stad van transport, ook alternatieve transportroutes aan. Maak een rit met speciaal vervoer zoals een limousine, camperbus en heuse Bentley tussen ‘t Sluisje en de Museumwerf, met een halte bij de Plofsluis en de Malapertweg. 

Dag van de Vaart

Alle activiteiten vinden plaats op verschillende locaties in de stad. Wat de Dag van de Vaart extra bijzonder maakt, is de samenwerking tussen lokale organisaties met dit jaar meer dan 18 betrokken locaties bij het evenement. Om 11.30 uur is de officiële opening van deze ‘Dag van de Vaart’ in Jutphaas, bij de Herenstraat/Het Sluisje.

Officiële opening van Dag van de Vaart
De officiële opening van Dag van de Vaart wordt georganiseerd door Nieuwegein Florissant. Dit jaar is de officiële opening van Dag van de Vaart om 11.30 uur in Jutphaas op de kadetrappen langs de Herenstraat. Er is muziek en een vertegenwoordiger van de gemeente opent deze feestelijke dag. Daarna is de keuze aan jou: meevaren met de eerste rondvaartboot of deelnemen aan één van de vele activiteiten.

Het evenement is gratis toegankelijk, tenzij anders aangegeven bij een aantal van de activiteiten tijdens de ‘Dag van de Vaart!’ Raadpleeg de website over het evenement voor het actuele programma en bereikbaarheid. En wees gerust, er is rekening gehouden met slecht weer!

Download hier het programmablad en neem alle evenementen alvast door.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk