3 redenen waarom sim only abonnementen steeds populairder worden

Steeds meer mensen kiezen voor een sim only abonnement. Waar langere tijd de voorkeur werd gegeven aan een abonnement met toestel, zien we dit nu langzaam veranderen. Wie nu zoekende is naar een mobiel abonnement, zal steeds vaker afdrijven naar de mogelijkheid om sim only af te sluiten. Geen wonder, want deze abonnementen bieden tal van voordelen. Bovendien zijn er heel veel verschillende mogelijkheden. Kies je voor een sim only zakelijk abonnement of toch eentje voor particulieren? Het levert bij allebei tal van voordelen op.

Benieuwd waarom sim only abonnementen steeds populairder worden? Lees dan snel verder en ontdek de belangrijkste drie redenen.

Odido

1. Goedkoper dan een abonnement met toestel
Een van de grootste voordelen van een sim only abonnement is dat deze goedkoper is dan een abonnement met toestel. Dat kan ook niet anders. Bij een abonnement met toestel betaal je immers ook maandelijks een x-bedrag om de telefoon af te lossen. Nu je enkel voor de abonnementskosten betaalt, ben je maandelijks natuurlijk veel minder geld kwijt. Dit kan tot een besparing van tientallen euro’s per maand leiden.

Heb je gedurende de looptijd toch behoefte aan een nieuwe telefoon? Dan is het goedkoper om er zelf één te kopen. Het geld dat je gedurende de afgelopen maanden met een sim only abonnement bespaard hebt, kun je het beste opzij zetten om op dit moment zelf een nieuw toestel te kopen. Heb je onvoldoende geld gespaard? Dan is refurbished wellicht ook een goede optie. Dit zijn toestellen die al eerder zijn gebruikt, maar technisch nog helemaal in orde zijn. Op enkele gebruikerssporen na kunnen ze dus nog prima een ronde worden gebruikt. Omdat ze door een vakkundig bedrijf zijn gecontroleerd, ontvang je hier ook gewoon garantie op. Zo beschik je over een voordelige en kwalitatieve telefoon én uiteraard een goedkoop sim only abonnement. Win-win!

2. Geen BKR-registratie
Sinds 2017 wordt een telefoonabonnement met toestel ook als lening gezien. Daarom wordt er bijvoorbeeld ook een kredietcheck uitgevoerd wanneer je het abonnement af wil sluiten. Dit heeft ook tot gevolg dat als je een abonnement van meer dan 250 euro afsluit, dit bij het BKR wordt geregistreerd. Dit kan zeer grote gevolgen hebben als je ooit een auto wil leasen, een huis wil kopen of een persoonlijke lening af wil sluiten. Wanneer je bij het BKR bent geregistreerd, wordt het namelijk veel lastiger om een nieuwe lening af te sluiten. Bij een sim only abonnement is er nooit sprake van een BKR-registratie.

3. Meer flexibiliteit
Als je voor een abonnement met toestel kiest, dan zit je verplicht voor langere tijd aan het abonnement vast. In elk geval totdat de telefoon volledig afbetaald is. Gemiddeld spreken we dan toch wel van minimaal twee jaar. Dat is niet altijd een even prettige gedachte. Als je over meer flexibiliteit wil beschikken, dan is een sim only abonnement een betere optie. Doordat je geen telefoon hoeft af te betalen, bepaal je volledig zelf de looptijd. Je kunt voor een lange looptijd kiezen, maar ook voor één van slechts een paar maanden of maximaal een jaar. Sommige abonnementen zijn zelfs maandelijks opzegbaar!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk