2de termijn algemene beschouwingen

Tijdens dit schrijven is de raadsvergadering over de programmabegroting en strategische heroriëntatie nog in volle gang. Hieronder heeft u de bijdrage kunnen lezen uit de eerste termijn van de VVD. De totale eerste termijn heeft een oogst van 12 moties en 6 amendementen ingediend door verschillende fracties. Na een schorsing van de vergadering om de eerste termijn te bespreken in de fracties is de tweede termijn van start gegaan.

Hierin reageren de fracties op elkaar en op de beantwoording van het college. De VVD had nog enkele vragen die niet beantwoord waren. Want hoe zit het nu met de aanstelling en opleiding van de extra toezichthouders om de leefbaarheid en veiligheid te vergroten in Nieuwegein.

De VVD is blij met de toezegging dat er binnenkort gesproken zal worden over het sociale domein. De VVD heeft de suggestie gedaan om bijvoorbeeld na te denken over scootpoolen. Hierin krijgen gebruikers van scootmobielen niet meer een eigen scootmobiel maar een soort strippenkaart om een scootmobiel te huren. Immers staan vaak veel scootmobiels stil in de schuur.

Een interuptie op de SP werd gedaan omdat er vraagtekens gesteld werden over het handhavingsbeleid van de WWB. De VVD is voor een strak handhavingsbeleid WWB want als iemand op Facebook te zien is op de ski’s in de sneeuw en hij/zij heeft een uitkering dan mag men dit toch ter discussie stellen.

De VVD is nog steeds blij dat we de lasten voor iedereen met deze begroting laag kunnen houden. We willen dat voorzieningen die breed gebruikt worden in stand blijven en dat bepaalde andere voorzieningen kostendekkend worden.

De KOM is ook een gespreksonderwerp. Het bestuur van de KOM heeft haar functie neergelegd. Er zal snel een bestuur moeten komen om de opening en de toekomst van de KOM te kunnen waarborgen. De VVD ziet graag een meer commerciële exploitatie van de KOM, immers staat het gebouw er 24 uur per dag en is de lokatie een zeer goede lokatie om dit te realiseren. Hiermee kan ook de cultuur/theather behouden blijven voor Nieuwegein.

De bezuinigingen zoals aangekondigd in de strategische heroriëntatie zijn noodzakelijk om de crisis het hoofd te kunnen blijven bieden. Wel vindt de VVD dat bedragen zoals genoemd in deze heroriëntatie taakstellend zijn maar de diverse organisaties verder moet kunnen invullen in overleg met de gemeente.

De tweede termijn zal zo worden beantwoord door het college.

Hierna zal er nog een bijdrage komen over de algemene beschouwingen.
Volg het via twitter hastag #abnieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk