24-jarige Nieuwegeiner overleden bij tramongeluk in Utrecht

De man die gisteren is verongelukt op de kruising van de Weg der Verenigide Naties met de Overste den Oudenlaan in Utrecht blijkt een 24-jarige inwoner uit Nieuwegein te zijn. De man werd geraakt door de tram waarna hij onder een tegemoetkomende auto terecht is gekomen. Hij overleed ter plekke. De politie spreekt van een noodlottig ongeval.

Het ongeluk gebeurde woensdagmiddag rond 17.15 uur. Reizigers in de tram moesten blijven zitten voordat ze naar buiten konden, maar na een klein half uur hebben ze de tram kunnen verlaten. De omgeving van het ongeval werd ruim afgezet en De Weg Der Verenigde Naties werd ook in beide richtingen afgesloten. Dat zorgde voor extra drukte op andere wegen van de stad en ook bussen reden daardoor om. Rond 21.30 uur was de weg weer vrij.

Op de plek van het ongeluk is geen oversteekplaats voor voetgangers. Alleen auto’s kunnen er de trambaan kruisen. Voetgangers die in de buurt van de Overste Den Oudenlaan willen oversteken, moeten onder de Sowetobrug doorlopen via een smalle trap. Andere oversteekplaatsen bevinden zich op grote afstand. Het ging daar al vaker mis.

Op 20 oktober 2018 was er een dodelijk ongeval toen een camper er probeerde te keren. De camper werd compleet verwoest door de klap met de tram. Op 4 april 2022 kwam op een kruising enkele honderden meters verderop een 83-jarige man om het leven toen hij met zijn scootmobiel in botsing kwam met de tram.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk