Nieuwegein heeft een nieuw uniek bezorgplatform: Happa.nl

Meerdere restaurants combineren, 1 winkelmandje en 1 bezorgmoment. Met deze gedachte willen de ondernemers Michel Velis en Richard van Wijnbergen zich op unieke wijze onderscheiden in het geweld van eten bestellen. Met Happa.nl dient het gemak de mens en springen de ondernemers pur sang in een wereld die volop in beweging is. En Nieuwegein heeft de primeur. De ondernemers komen uit de regio en kennen Nieuwegein goed.

Richard van Wijnbergen en Michel Velis allebei een verleden op de Hotelschool en beide in vele horecazaken gewerkt in zowel binnen- als buitenland. Allebei veel passie en liefde voor het horecavak.

De ondernemers Richard van Wijnbergen en Michel Velis

Michel Velis: ‘Meer en meer is er behoefte voor zowel de zakelijke, alsook de particuliere markt om flexibel eten te bestellen en te laten bezorgen op momenten dat het uitkomt. Het nieuwe bezorg platform HAPPA.NL in Nieuwegein speelt in op deze behoefte.’

‘HAPPA, is een bestelsite waarbij het draait om de keuze van jouw favoriete gerecht(-en) waar verschillende restaurant concepten vanuit hun eigen keukenruimte samen onder 1 dak werken. Hierdoor kun je heerlijke gerechten uit bijvoorbeeld twee of meer keukens combineren in 1 bestelling’ aldus Richard van Wijnbergen.

Wie staat er nu niet voor het dilemma om samen met je gezin, familie of vrienden een keuze te maken; Wat gaan we voor eten laten bezorgen? Vaak wil iemand iets anders. De een wil graag Sushi of een Poké-bowl, de ander een (halal) kip gerecht uit de Koreaanse keuken of wellicht een lekkere Wereldse (halal) kipschnitzel met een groene salade en frites. Bij HAPPA wordt alles netjes bezorgd in 1 bestelling en 1 bezorgmoment! Op deze manier kun je heerlijk gezellig samen eten. Bij Happa.nl in Nieuwegein kan dat vanaf nu.

Ook voor bedrijven
Samen met je collega’s een hapje eten en drinken op kantoor na een zware werkdag! Dat kan met HAPPA@work, ‘HAPPA biedt de mogelijkheid voor een medewerkers binnen jouw bedrijf om op rekening te kunnen bestellen of een zakelijk tegoed toe te kennen aan een medewerker.’

De keukens
Richard: ‘Wij bieden een diversiteit aan authentieke keukens zoals Koreaans, Oostenrijks, Japans en in mei sluiten hier BRO’tje (broodjes) en Copper branche (duurzaam en gezond) aan als concept. Hier zullen zeer snel een Italiaans, Grieks en Indonesisch concept volgen. Naast deze keukens hebben we de HAPPA winkel, ben je een boodschap vergeten of heb je een borrel of een verjaardag of heb je extra dranken of bittergarnituur nodig dan kun je terecht bij HAPPA.’

Mix heel gemakkelijk gerechten uit verschillende keukens. Geen gedoe met afzonderlijke bestellingen en verschillende wachttijden. Alles wordt tegelijkertijd thuisbezorgd. HAPPA maakt het je graag gemakkelijk.

De dat GRATIS app om te bestellen kan via Google Play of de App Store. Kijk hiervoor onderaan de voorpagina van www.happa.nl of zoek in de app store naar HAPPA.

Gemeente Nieuwegein brengt korte podcastserie uit over De Zeepfabriek

Wat gebeurde er al die jaren op het terrein van de Persil-fabriek? En welke rol speelde de fabriek bij de ontwikkeling van Nieuwegein? En welke plek kan het terrein innemen nu het gebied weer verbonden wordt met de stad? Deze vragen komen aan bod in de korte podcastserie De Zeepfabriek, die de gemeente Nieuwegein heeft laten maken. Het is de allereerste podcast die de gemeente Nieuwgein uitbrengt.

Podcastmaker Zegert van der Linde gaat in de podcast De Zeepfabriek op zoek naar de verhalen achter De Zeepfabriek. Een mooi moment nu de voorbereiding van de herontwikkeling van het terrein volop loopt, en er samen met inwoners is gekeken naar een nieuwe bestemming voor het Zeepfabriek-terrein. Het Zeepfabriek-terrein draagt een rijke geschiedenis met zich mee. Daarom neemt podcastmaker Zegert van der Linde de luisteraar in een driedelige serie mee naar wat er achter de hekken van Zeepfabriek gebeurde en wat er gaat gebeuren nu de hekken langzaam aan opengaan. In de afleveringen van 15-20 minuten komen verschillende gasten langs die meer over de inhoud vertellen.

In de eerste aflevering staat de geschiedenis centraal, de tweede aflevering gaat in op de waarde van het terrein voor Nieuwegein en tijdens de derde aflevering wordt gekeken op welke manier het Zeepfabriek- terrein weer in verbinding kan komen te staan met de rest van Nieuwegein.

De eerste aflevering is beschikbaar en te vinden op ikbennieuwegein.nl/podcast. Te gast zijn daarin Henk Valkennet van de Historische Kring Nieuwegein en Jan van der Lit, een werknemer die in 1965 startte bij de technische dienst van de fabriek. Zij vertellen levendige verhalen over het verleden van de Zeepfabriek.

‘Nieuwegein verstedelijkt en vergroent’ of toch niet?

Nieuwegein verstedelijkt en vergroent. Dit is de titel van de Omgevingsvisie van Nieuwegein. Kan dat dan beide samen? Hoe ziet dat eruit? Ziet u vergroening of ontgroening? Laat het onze redactie weten.

Vaak gaan veranderingen heel geleidelijk en weet je meestal niet meer hoe het eruit zag voor de verandering. Gelukkig kun je via Google Maps terugkijken en zien wat er veranderd is. Twee foto’s van dezelfde plek maar van verschillende tijden worden door Bert Dijkstra opgezocht in Google Maps en hier geplaatst. Oordeel zelf, de eerste foto is van 2009 en de tweede van 2021. Ziet u vergroening?

Bert Dijkstra: ‘Nog steeds in Fokkesteeg waar het project betere buurten heeft plaatsgevonden. Hier is de bocht in de Kootwijkerschans te zien, eerst in 2009 en daarna in 2021. Zoals in de omgevingsvisie is te lezen: meer zicht op het water, is dat hier goed van toepassing. Het ziet er nu veel strakker uit en er is meer zicht op het water. Het gevolg is wel een achteruitgang van de vergroening, toch met grote letters aangegeven in de titel van deze visie, die de gemeente nastreeft.’

‘De biodiversiteit heeft hier ook duidelijk moeten inleveren. Het nieuwe boompje in de bocht groeit hopelijk uit tot een boom met een wijde kroon maar zo te zien is het weer zo’n toortsvorming boompje geworden. Het zal nog een tijd duren voordat de flink toegenomen hittestress wat getemperd gaat worden, Met meer zicht op het water is ook het zicht op beton en stenen flink toegenomen. Voor de groenbeleving hoef je hier niet meer naar toe.’

Toen & Nu: ‘De Kraaienbuurt’

‘Uit het oorlogsjaar 1942 stamt deze afbeelding. Een foto van de IJsselsteinseweg (thans Herenstraat) in noordelijke richting. Links op de foto zien we de huisjes van een van Jutphaas’ buurtjes, de Kraaienbuurt. De huisjes zijn omstreeks 1950 gesloopt. Op de achtergrond de wipwatermolen op de plek waar ze heeft gestaan van 1640 tot + 2005.’ Zo laat de Historische Kring Nieuwegein mij weten bij de foto van Toen voor deze week.

Martin Reijmerink ging eens op dezelfde plek kijken en maakte een zelfde foto voor de rubriek ‘Toen en Nu.’  Wekelijks bezoeken wij een locatie en speuren we naar dat ene plekje op een oude foto of ansichtkaart om te zoeken wat er veranderd is. Deze week alweer de 245-ste aflevering! Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het nu is.

Koningsdag op zaterdag 27 april

Op zaterdag 27 april aanstaande wordt weer Koningsdag gevierd in Nieuwegein! We maken er vast met elkaar weer een gezellige dag van. Dankzij veel enthousiaste organisatoren zijn er dit jaar weer op veel locaties in Jutphaas en Vreeswijk Koningsdag-activiteiten!

Om de veiligheid te garanderen, heeft de gemeente een aantal spelregels vastgesteld. Het feest begint, zoals ieder jaar met een Koningsnacht. Op vrijdag 26 april is er dan aan de Dorpsstraat in Vreeswijk ter hoogte van Café Vrolijk van 19.00 uur tot 02.00 uur een buitenevenement met veel muziek.

Vreeswijk
In de oude dorpskern van Vreeswijk is net als voorgaande jaren van alles te doen, waaronder een vrijmarkt, een braderie, optredens en demonstraties. De organisatie is in handen van de Oranje Comité Vreeswijk. De vrijmarkt en braderie vinden plaats van 07.00 tot 16.00 uur. Ter hoogte van Café Vrolijk is er van 09.00 uur tot 20.00 uur een buitenevenement met veel muziek. Ook is er een activiteit bij restaurant Kings Valley/Kusadasi.

Jutphaas
Ook is er weer vrijmarkt op de Nedereindseweg in Jutphaas. Deze vindt plaats tussen de Batauweg en ’t Sluisje. Deze is alleen bedoeld voor particulieren, commerciële handel is niet toegestaan. De vrijmarkt vindt plaats van 07.00 uur tot 16.00 uur.

Spelregels voor de kleedjesmarkt op de Nedereindseweg
U mag op zaterdag 27 april niet voor 05.00 uur uw kleedje(s) neerleggen. Verder vragen wij u om uw overgebleven koopwaar niet achter te laten. Hiervoor zijn er op verschillende plekken inzamelpunten ingericht.

Muntplein
Eetcafé De Vuurtoren verzorgt een buitenevenement met muziek en er zullen diverse winkels geopend zijn. Er is hier geen vrijmarkt, particulieren die spulletjes willen verkopen kunnen hiervoor terecht op de Nedereindseweg. De parkeerterreinen rondom het winkelcentrum Muntplein blijven beschikbaar voor parkeren.

Regels rond alcohol
Alleen de horecagelegenheden die in het bezit zijn van de vereiste papieren mogen alcohol verkopen. Zij dienen zich hierbij aan de Alcoholwet te houden. Dit houdt in dat ze geen alcohol aan jongeren onder de 18 jaar mogen verkopen.

Bereikbaarheid
De genoemde gebieden moeten vanzelfsprekend voor hulpverlenende diensten bereikbaar blijven. Die bereikbaarheid zal gewaarborgd worden.

Door grote drukte kunnen er onveilige situaties ontstaan voor verkopers en bezoekers. Om die situaties te voorkomen is er een wegsleepregeling van toepassing. Dit betekent dat auto’s worden weggesleept die zaterdag 27 april 2024 die tussen 00.00 uur en 19.00 uur staan geparkeerd op plaatsen en tijden waarop dit niet mag. Op de Prins Hendriklaan in Vreeswijk gaat de wegsleepregeling al op vrijdag 26 april 2024 vanaf 10.00 uur in. Dit vanwege de Koningsnacht.

U kunt dus het beste met het openbaar vervoer, met de fiets of te voet komen. Op alle locaties rondom de activiteiten zijn (extra) fietsenstallingen gecreëerd om uw fiets te stallen.