SchrijversPen

Schrijfster Heleen van den Hoven woont al ruim dertig jaar in Nieuwegein. Onlangs kwam haar derde boek Het Tango algoritme uit. Toen haar kinderen nog klein waren, schreef Heleen De Troonladder en Losse tanden, enkele kinderboeken die spelen in de wijk Zuilenstein. Deze boeken zijn via onze webshop te koop.

Voor de lezers van De Digitale Stad Nieuwegein tekent ze wekelijks haar spinsels op met haar schrijverspen. Deze week: ‘Mijn schuld.’

Heleen van den Hoven: Ergens in Nederland komt het eten te laat op tafel. En het is mijn schuld. Niet dat ik het op dat moment weet, ik hoor het pas wanneer ene Karin een bericht in een online leesclub plaatst: ‘Ik heb het boek uit, we eten wat later vanavond want ik kon het niet meer wegleggen!’’

‘Meteen zie ik helemaal voor me hoe alles in het honderd loopt, hoe de kinderen te laat op voetbal komen, manlief met zijn bord eten nog voor zich moet inloggen bij een Zoom-vergadering, de was in de machine wacht om opgehangen te worden… 
Later die week bericht iemand van dezelfde leesclub: ‘Het boek is uit!’

‘Het was vannacht 01.46 uur.’
Allemaal mijn schuld. 
Ik moet bekennen dat ik geniet van dergelijke berichten. Ik geniet van het idee dat onbekenden in bed of aan de keukentafel mijn boek lezen en zo met de hoofdpersonen over de Herenstraat lopen, of langs de Nicolaaskerk. Er zijn er zelfs die op Google Maps uitzoeken of het wel klopt wat ik schrijf. En misschien zijn er inmiddels ook Nieuwegeiners die een paar keer extra achteromkijken wanneer ze in het donker een rondje Fort fietsen, want je weet nooit wie er rondhangt…
Zo wordt mijn fantasie een werkelijkheid voor anderen.’

‘‘Je leest te veel,’ zeiden ze vroeger wel eens tegen me. Dat kan de oorzaak zijn dat ik zoveel verhalen in mijn hoofd heb. Inmiddels ben ik met een volgend boek begonnen. Wanneer ik daar echt mee aan de slag ga en de personages tot leven komen, kan het gebeuren dat ik moet zeggen: ‘We eten vanavond wat later…’ Gelukkig heb ik volwassen kinderen en een man die zelf kunnen koken.’

Heleen van den Hoven

Frits de Gooijer keert terug als hoofdtrainer bij Koveni

Met ingang van seizoen (2021/2022) keert Frits de Gooijer terug als hoofdtrainer bij Koveni, de korfbalvereniging in Nieuwegein. Hij pakt het stokje over van Stephan Cinjee, die recent aankondigde te stoppen na twee seizoenen hoofdtrainerschap bij Koveni.

Frits de Gooijer is een oude bekende van de vereniging. Niet alleen is hij al lang betrokken bij het reilen en zeilen van de Nieuwegeinse korfbalclub, hij heeft al eerder het hoofdtrainerschap op zich genomen. Na bijna twee seizoenen bleek dat dit niet meer te combineren was met zijn nieuwe rol als eigenaar van de Nieuwegeinse Catering Company. Na wat korfbalrust en twee seizoenen trainerschap van de A-junioren bij Koveni, zet Frits de Gooijer nu wederom de stap richting de Koveni-selectie.

Frits is zelf blij om weer op het oude nest te zijn: “Ik heb veel zin om te starten! We gaan een hoog tempo spelen met veel lopende spelers. Daarnaast ligt de focus op doelgericht zijn, zowel verdedigend als aanvallend”. Ook de voorzitter van Koveni, Marco van Weverwijk, is bijzonder verheugd om Frits opnieuw welkom te heten in zijn rol als trainer/coach van Koveni 1: “Ik heb er vertrouwen in dat deze passievolle verenigingsman, wat Frits zeker is, en de huidige selectie waar hij mee kan werken, kan leiden tot meerdere kampioenschappen. Wij hebben een hoge pet op van Frits, en zijn erg blij dat hij deze stap met de vereniging zet. We wensen hem veel succes en vooral plezier de komende seizoenen!”

De groep waar Frits de Gooijer hoofdtrainer van zal zijn, ziet er qua samenstelling anders uit dan vorig jaar. Zo is de volledige groep A-junioren doorgestroomd naar de senioren, waarvan een groot deel meedoet aan de selectie. Daarnaast zijn wat oud eerste spelers teruggekeerd naar de selectie, en wist Koveni twee nieuwe spelers van buurtvereniging Thor uit Harmelen naar zich toe te trekken. Al met al zal de Koveni-selectie dit jaar bestaan uit drie teams. Kortom: een grote én leuke groep voor deze nieuwe hoofdtrainer om mee te werken.

De selectie van Koveni is reeds op tijd gestart met de selectieprocedure en voorbereidingen voor het nieuwe seizoen 2021/2022. Na wat zomerperikelen zal Koveni op 4 september beginnen aan de veldcompetitie.

Sketchcrawl in de zomermaanden

We kunnen weer naar buiten, het zonnetje schijnt en met de huidige versoepeling vanwege het Coronavirus is het weer mogelijk om, met niet te veel mensen, te gaan Sketchcrawlen.

Sketchcrawl
Het woord is afgeleid van het woord Pubcrawl (kroegentocht). Het is eigenlijk een soort teken-tocht voor liefhebbers en het liefst in de buitenlucht. Je spreekt af op een bepaalde plek, ‘markeert’ een omgeving waarbinnen ieder blijft om te tekenen en je tekent wat je om je heen ziet. Dit kan een grote of meerdere kleinere tekeningen zijn. Basis is vaak pen/potlood en eventueel waterverf. Een kwartier voor de afsluiting kom je bij elkaar, leg je de schetsboeken bij elkaar en deelt ervaringen.

‘Het leuke is natuurlijk dat ieder op eigen wijze dezelfde omgeving tekent en daarin de verschillen te zien. We hebben voor de zomermaanden mooie locaties gespot in Nieuwegein, tenslotte is het feest in Nieuwegein ter ere van het 50 jarig bestaan’ aldus de organisatie.

Locaties
Wil je meedoen met deze activiteit? Dan vind je hieronder de diverse locaties en data. Het duurt iedere keer van 11.00 uur tot 14.00 uur. Kortom genoeg te zien om lekker creatief bezig zijn met je favoriete hobby tekenen.

Enthousiast geworden, meld je aan voor 28 juni via activiteitenkunstgein@gmail.com o.v.v Sketchcrawl optie 1, 2 ,of 3. Natuurlijk mag je ook voor alle drie inschrijven.

1) 03 juli : Herenstraat (Jutphaas)
2) 24 juli : Rond de Oude Sluis
 in Vreeswijk
3) 14 aug: Natuurkwartier/Park Oudegein

Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit. Maar neem zelf wat te drinken en een schetsboek, pen/potlood en waterverf mee.

RefreshSing gemeentewinnaar tijdens Club van het Jaar verkiezingen 2021

Het vrouwenkoor RefreshSing heeft in de categorie ‘Cultuurclub’ een prijs in de wacht gesleept. Zij mogen zich vanaf nu Club van het Jaar noemen in de gemeente Nieuwegein. Met grote meerderheid van stemmen wonnen zij deze prestigieuze titel, georganiseerd door het NOC*NSF, AD, LKCA, Kunstbende en de Rabobank.

RefreshSing uit Nieuwegein heeft een eigentijds repertoire uit verschillende muziekstijlen. ‘Wij zingen gevarieerde nummers onder andere uit musicals, Motown, Jazz, Beatles, Nederlandstalig, Zuid-Amerikaans. RefreshSing zingt zowel a capella als met muzikale begeleiding’ aldus de club. Bij gelegenheden worden de dames ook begeleid door live-bands van verschillende samenstelling. Er wordt meerstemmig gezongen. Op 4 oktober 2020 werd een 40 jarig jubileumconcert “EigenZing-ig” van het vrouwenkoor nog geannuleerd vanwege Corona. De impact hiervan was groot op de koorleden en dirigent.

Verenigingen: het grootste sociale netwerk van ons land
Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen die samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Ontmoetingsplaatsen waar mensen met elkaar sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken en waar talent opgeleid wordt. Samen bereik je meer dan alleen en daarom zijn deze clubs zo belangrijk. Daarom organiseren NOC*NSF, AD.nl, LKCA, Kunstbende en Rabobank de verkiezing Club van het Jaar om zo het fenomeen verenigen te vieren en te belonen.

Aan de verkiezing deden 2.165 sport- en cultuurclubs mee en zijn 152.000 stemmen uitgebracht. Voor Nieuwegein deden mee: KRC Rolling, Korfbalvereniging Koveni, de Mixed Hockey Club Nieuwegein, The Heart of Holland Chorus Nieuwegein en RefreshSing. RefreshSing mag als gemeentewinnaar een online embleem gebruiken welke zij een jaarlang in hun communicatie mogen inzetten.

De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport. Rabo ClubSupport biedt sport- en cultuurverenigingen kennis, een netwerk en financiële ondersteuning. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst.

Corona Proof Vakantie in Nederland

Na een lange, maar echt lange, winter, kunnen we in Nederland eindelijk weer van het zonnetje genieten. Je hebt de neiging om meteen een vliegtuig in te stappen, en regelrecht naar Spanje, Griekenland, Ibiza, of waar dan ook naar toe te gaan. Helaas is de pandemie nog niet voorbij en is internationaal reizen nog steeds niet verantwoord, maar gelukkig kan je in Nederland ook een hele leuke (en veilige) zomer doorbrengen. Vraag je je af hoe dat kan? Riemen vast, en reis door de wereld van creativiteit!

Je kan beginnen met een stijlvol roadtrip. Hoe maak je een roadtrip stijlvol? Personaliseer je auto zodat je echt opvalt en iedereen jou zou herinneren. Dit doe je door gepersonaliseerde stickers op je auto te plakken, deze stickers zijn heel eenvoudig te maken bij Camaloon.nl. Laat zien dat jouw familie er voor gekozen heeft om veilig met corona om te gaan, of als je met vrienden van een vereniging reist, laat zien dat je trots bent op je vereniging, en personaliseer een autosticker met een logo of motief naar keuze. Deze stickers kunnen ook gebruikt worden als er een nieuwe chauffeur achter het stuur zit, daarbij kun je er voor waarschuwen en zorgen dat andere chauffeurs wat geduldig zijn.

Je bent aangekomen op strand, kamp, een meer, of waar je maar ook gekozen hebt. Nu wil je ook stijlvol zijn en opvallen op je bestemming, of je wil je medewerkers of klanten wat schenken na zo’n moeilijke jaar. Dit kun je doen door diverse artikelen te personaliseren. Heb je zin in sport? Dan kun je bij Camaloon ballen personaliseren, voor volleybal en voetbal. Als je geen fan van ballen bent, kun je ook frisbees personaliseren of een yogamat. Vergeet dan niet om ook een team T-shirt te personaliseren. Als je echt niet aan sport hoeft te denken, en alleen maar wil relaxen, kun je ook zwembanden, strandkussens, of handfans personaliseren.

Speelgoed en sportartikelen zijn voor kinderen altijd leuk! Maar als ze op kamp gaan, is de kans groot dat de kamp zelf daarvoor zorgt. Waar een kamp niet voor zorgt is dat je kinderen zich herinneren welke tassen van hun zijn, daarom is het nooit mis om je kinderen gepersonaliseerde tassen te geven. Zo hebben ze altijd een tas die ze zeker leuk vinden en kunnen ze die altijd makkelijk terug vinden.

De volwassenen willen natuurlijk ook van hun zomer genieten, en wat kan er nooit missen als Nederlanders op vakantie gaan? Natuurlijk, bier! Hiervoor mag je zeker niks vergeten voor een geslaagde zomer! Dus pak je flesopeners in en neem je koeltas mee zodat de biertjes altijd lekker koud zijn. En neem voor de wijnliefhebbers een wijnkoeler mee!

Zo kun je fijn genieten van een zomer in Nederland. Zo fijn dat je bijna vergeet dat Covid-19 bestaat… maar doe dat niet! Denk er nog wel aan dat we in een pandemie zitten, en dat veiligheid altijd een prioriteit moet zijn. Neem dan genoeg desinfecterende handgel mee, denk aan je mondkapje, en houdt zo veel mogelijk afstand van andere mensen.

Wees niet alleen corona bewust, maar ook milieubewust! Gebruik zo veel mogelijk herbruikbare producten, dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar je laat alles ook schoon achter voor andere mensen die ook van hun zomer willen genieten. Tegenwoordig zijn heel veel producten herbruikbaar, en personaliseerbaar! Personaliseer dus je zomer artikelen bij Camaloon, de mogelijkheden zijn oneindig, denk aan sportartikelen, drinkwaren, tassen, en natuurlijk, mondkapjes! Zo geniet je van je zomer in Nederland, en ben je corona bewust en milieubewust!