Auto rolt water in na vergeten handrem aan te trekken

Bij Autototaalglas Nieuwegein aan de Drenthehaven is donderdagmiddag rond het middaguur een Toyota Aygo het water ingerold. De eigenaar was de handrem vergeten aan te trekken. Hij zag het gebeuren toen hij het pand binnen wilde stappen. De auto had hij net een weekje.

Een medewerker van het bedrijf laat ons weten dat de man kwam voor de reparatie van een sterretje in de voorruit. ‘Maar dat hoeft niet meer’ aldus de medewerker. De eigenaar was zo geschrokken dat hij moest bijkomen in een stoel.

Rond 15.00 uur heeft het bergingsbedrijf Logics de auto uit de sloot gevist. Het is onbekend of de Toyota Aygo Total-loss is. Edward van Cuilenborg van EVC Multi Media maakte onderstaande foto’s.

Paasboodschap van Burgemeester Frans Backhuijs

Het paasweekend staat voor de deur. Burgemeester Frans Backhuijs heeft voor alle Nieuwegeiners een boodschap én een paar leuke tips opgenomen, zoals de berenjacht of een paasbrunch op internet, in een nieuwe videoboodschap.

Maar bovenal wenst de burgemeester alle inwoners, in deze bijzondere tijd, heel fijne paasdagen toe! ‘En daar sluit onze redactie zich uiteraard graag bij aan.’ Ook wij roepen op: ‘#blijfbinnen’

Kim Houtzager ontwerpt kleurplaat voor de allerkleinsten

Een kleurrijke omhelzing voor de allerkleinsten onder ons. Kim Houtzager, zij maakt wekelijks de Pen-i strip over haar belevenissen in het Nieuwegeinse op de Digitale Stad, heeft een kleurplaat ontworpen. Een kleurplaat die de kinderen aan iedereen kunnen sturen in deze Coronatijd. Bijvoorbeeld om opa en oma een hart onder de riem te steken of gewoon naar een vriendje of vriendinnetje die je even een tijdje niet ziet.

Verveling tegengaan
Natuurlijk geven de ouders nu zelf les aan de kinderen thuis. Dat gaat niet iedereen makkelijk af, maar we doen ons best. Bovendien zitten we met z’n allen onder één dak, binnen dezelfde muren. Verveling slaat snel toe en afleiding is een goede manier om even tot rust te komen in je eigen wereldje. Kleuren is een goede manier hiervoor.

Wekelijks zal Kim op de donderdag een nieuwe kleurplaat maken en die hier on-line zetten. Maak je er een foto van als je aan het kleuren bent? Wij zetten hem dan hier op De Digitale Stad Nieuwegein neer. Hier is de tweede kleurplaat. Print hem uit en kleur hem in! Ook ouders mogen hem inkleuren hoor. Foto’s mogen naar: redactie@pen.nl.

Column Willeke Stadtman: ‘In tijden van Corona (9)’

Ik heb makkelijk haar, dat heel moeilijk zit. Ik heb krullen, ik word er mijn hele leven al door een schare van goedbedoelende vrouwen om benijd: ‘Jij hoeft alleen maar even een hand door je haar te halen als je het gewassen hebt, ik wou dat ik zulk haar had.’ Dat klopt. Als je eruit wil zien als iemand die recent een iets te strak bejaarden permanentje heeft laten zetten bij een malafide kapper, die slecht Nederlands spreekt.

Het is er de tijd niet naar om kond te doen van mijn leven met makkelijk haar dat moeilijk zit. Ik heb wel iets anders aan mijn hoofd in deze crisis. Zoals, dat de kappers dicht zijn, omdat het een contactberoep is. En dan heb ik het nog niets eens gehad over Pluis, een miezerig mannetje dat zich zo’n drie weken na een knipbeurt in mijn droge krullen nestelt. Denk: ‘Bejaarden permanentje meets ragebol.’ Van wijken weet hij niet. Hij is resistent tegen welk high-tech- curling-dry-product dan ook. Vooroverhangen met het hoofd naar beneden met een diffuser, het zal hem een zorg zijn. En daarom heb ik een kapper.

Echtgenoot T. is de beroerdste niet. Hij wijst mij graag en indringend op de ‘rijbaan’ op mijn hoofd, als de uitgroei het heeft gewonnen van de natuurlijke kleur van de kapper. Rood. Wat moet ik na zes weken? Wachten tot de maatregelen versoepeld worden? Verder met Pluis en een rijbaan met drie rijstroken?

Echtgenoot T.

Vanmorgen heb ik mezelf geknipt. Scène: roze nachtpon, zwarte kam, haarklemmetjes, kappersschaar, en hoge hakken zodat ik mezelf beter kon zien in de spiegel. Daar ging Pluis, dwarrelend op de badkamervloer. Voor even kaltgestellt. Dat wisten we alle twee.

Bij de kapper haalde ik een noodkit bestaande uit pasta voor de rijbaan, pasta voor de punten, een kwast met scherpe punt, een speciale kam voor een strakke scheiding, een kapmantel, en twee paar kobaltblauwe latex handschoenen, maat ‘net iets te krap’ voor echtgenoot T, die compleet met een kookschort gereed stond.

De loepzuivere instructies van de kapper bracht ik moeiteloos over aan T. Eerst een kruis met een kam en daarna elke centimeter een nieuwe scheiding trekken en smeren maar met die kwast.
Pasta twee ging ook gesmeerd, informatie over het effect van klodders verf op de haarlijn had exacter gekund.

Volgde het uitwassen. Kop onder de keukenkraan. Verf uitspoelen, shampoobeurt één, uitspoelen, shampoobeurt twee, uitspoelen, conditioner erin, en direct er weer uit. Volgens de kapper is die conditioner bedoeld om de ‘boel’ af te sluiten. Ik wil nooit conditioner, maar de kapper bekende dat hij het er altijd stiekem in smeert. De smiecht.

Na drie kwartier stylen, föhnen, likje serum erin, had ik een acceptabel resultaat. Wil nooit meer iemand tegen me zeggen dat ik makkelijk haar heb?

Het uiteindelijke resultaat

Willeke Stadtman

Klik hier voor de eerdere columns van Willeke Stadtman over dit onderwerp.

Durf te vragen!

Bent u, of kent u iemand die blij gemaakt kan worden met hulp bij de boodschappen, een warme maaltijd thuisbezorgd, af en toe een praatje door de telefoon, een briefje door de brievenbus, medicijnen ophalen, digitaal helpen met huiswerk of iets anders? Laat het weten!

Dorpshuis Fort Vreeswijk is de actie GoedeBuur gestart voor iedereen die even hulp nodig heeft. Wilt u meewerken of heeft u een hulpvraag, bel dan het speciale nummer voor deze actie: 06 – 21664918. Geef uw naam en telefoonnummer door en dan wordt u teruggebeld. Het team van actie GoedeBuur zoekt dan naar een goede oplossing.

Actie GoedeBuur brengt het beste in Vreeswijk naar boven!
In deze tijd van Corona-crisis zijn er veel buurtgenoten die graag iets voor een ander betekenen. Meer dan 40 buurtbewoners hebben aangeboden om wat voor hun medebewoners te doen. En dan zijn er nog de buurtbewoners die zelf al lang hun hulp aangeboden hebben aan hun naaste buren.

Het aanbod is heel breed. Meerdere mensen bieden aan om regelmatig een praatje per telefoon te maken, een bloemetje te komen brengen, een leuk kaartje in de bus te doen of een leuke tekening, te koken (ook vegetarisch), boodschappen te doen, medicijnen op te halen, tijdschriften uit te lenen, samen iets met kinderen te doen, Paastaarten te bakken of te helpen bij het online-bestellen.

In de wijk Vreeswijk staan op verschillende punten (nieuwe) boekenkastjes met gratis boeken. Ook als u een vraag heeft voor ondersteuning die hier nog niet bijstaat, kunt u bellen. Het team van actie GoedeBuur zoekt dan naar een goede oplossing.

Bus in de fik op de A2 bij Nieuwegein

Op de A2 richting Den Bosch tussen Nieuwegein en Nieuwegein Zuid, heeft vanochtend rond 10.00 uur brand gewoed in een lijnbus van U-OV. Er werden twee van de vier rijstroken afgesloten om de brandweer de ruimte te geven om te blussen. De chauffeur kon gelukkig op tijd uit de bus komen, hij vervoerde geen passagiers.

De bus raakte door de brand, die achterin ontstond bij de motor, zwaar beschadigd en moet als verloren worden beschouwd. Hoe het vuur kon ontstaan is niet bekend. Er was een grote rookontwikkeling. De bus is door een takelbedrijf afgevoerd.

Rond 11.00 uur zijn alle rijbanen weer vrijgegeven voor het verkeer. Rijkswaterstaat doet inspectie aan het wegdek.

Ton’s beeldverslag

Zomaar ergens in Nieuwegein. Je loopt, je ziet, je fantaseert. Over dingen, personen, gebeurtenissen of wat dan ook. De één legt het vast in een foto, een ander met woorden. Niet zomaar woorden, maar allemaal zijn ze gelijk. Er is geen hoofdletter te bekennen bij de Nieuwegeiner Ton de Gruijter. Geen woord staat boven een ander. Ton is dichter. Hij doet er in deze dagen ook een foto bij.

Ton: ‘laten we elkaar in nieuwegein bijstaan. dagelijks een beeld met gedicht. als we niet naar buiten kunnen, halen we buiten naar binnen toe. ik probeer in deze moeilijke tijd, deze blijf-thuis periode een beeldverslag te maken van mijn fietsrondje. een keer wat anders voor de lezers. natuurlijk wel met een gedicht.’

Vandaag de zeventiende, op de Geinoord, ter hoogte van de kruising met het Hooglandse Jaagpad in: Ton’s beeldverslag.

Nieuwe glas- en papiercontainers in de wijk

De gemeente Nieuwegein is druk bezig met de vervanging van de glas- en papiercontainers in de wijken. Na jaren van trouwe dienst zijn de oude aan vervanging toe. De nieuwe glascontainers zijn uitgerust met geluiddemping en maken dus bijna geen geluid. De meeste nieuwe containers worden op de plek van de oude containers gezet. Op een paar plekken zet de gemeente er containers bij, sommige containers worden op een betere plek gezet en een enkele container wordt weggehaald zonder dat er een nieuwe voor in de plaats komt.

Opnieuw te gebruiken
Verpakkingsglas is heel goed opnieuw te gebruiken. Glasscherven zijn een belangrijke grondstof om glas van te maken. Het recyclen van glas bespaart natuurlijke grondstoffen en energie. Dus ook CO2-uitstoot. Om het te kunnen recyclen, moet glas gescheiden van het restafval worden ingezameld. Alleen glas dat bij het restafval wordt weggegooid, wordt verbrand en zijn we voorgoed kwijt. Glas scheiden heeft dus zin. De glascontainers hebben drie gaten, voor wit, groen en bruin glas. Zo kunt u het glas op kleur scheiden. Dat is belangrijk, omdat je alleen van witte scherven weer wit glas kunt maken. De glas-inzamelauto heeft drie aparte compartimenten, zodat ook bij het legen van de containers en tijdens het transport de kleuren van elkaar gescheiden blijven.

Oud papier is nieuw papier
Wie oud papier scheidt, doet aan papierrecycling. Schoon en droog oud papier dat gescheiden is ingezameld, is een waardevolle grondstof voor het maken van nieuw papier en karton. 85% van ons nieuwe papier en karton bestaat uit gerecycled papier. Papier dat bij het restafval wordt gedaan, wordt met het restafval verbrand en zijn we voorgoed kwijt.