Video: Sinterklaas aangekomen in Nieuwegein

Zaterdagmiddag 16 november is Sinterklaas aangekomen in de binnenstad van Nieuwegein. Per tram kwam hij rond 15.00 uur aan op locatie West op City. Sinterklaas had al heel veel pieten vooruit gestuurd. Vanaf 13.00 uur zette zij winkelcentrum Cityplaza op stelten en deelden zij natuurlijk wat lekkers uit aan de kinderen. De spanning was van de gezichten af te lezen, ook bij de ouders!

Het hele winkelcentrum werd overgenomen door de hulpjes van Sinterklaas. Onze videograaf Jos van Vogelpoel maakte bovenstaand videoverslag van de aankomst van de Goed Heiligman en begeleidde hem naar de Kuil aan de Raadstede waar zijn stoel klaar stond. Wethouder John van Engelen heette de Sint welkom waarna hij werd  toegezongen door een overvolle Kuil met ouders en kinderen.

Vanaf vanavond mogen de schoentjes weer worden gezet. Kijk bovenstaand videoverslag en geniet van de aankomst van de Sint in Nieuwegein. Onze fotograaf Jordy Jupijn maakte onderstaande foto’s van de aankomst.

 

‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is.

Arend Bloemink: ‘Vandaag is het een drukke dag in Nieuwegein. Zo werd Sinterklaas op meerdere plekken in de stad feestelijk binnengehaald, was er een interessante lezing in de Museumwerf, speelden veel sportteams hun wedstrijd en vind er in de avonduren bij Smaak & Stijl een heuse Club Night plaats. In Galecop kwam de knotgroep in actie en werden er aan de Galecopperdijk een groot aantal knotwilgen geknot door een gezellige en enthousiaste groep vrijwilligers. Lekker een dagje buiten zwoegen en zweten: al het werk werd met de hand gedaan! Op de foto de bijna voltallige knotgroep, een paar noeste werkers wisten van geen ophouden en knotten voort.’

Ook iets leuks, bijzonders, ánders gezien en gefotografeerd in Nieuwegein? Mail de foto dan, met een korte beschrijving aan redactie@pen.nl. En wie weet…

Voorzitter Stichting Wijknetwerk Fokkesteeg stopt werkzaamheden

Door de zeer positieve ontwikkelingen van het Wijknetwerk en de onvoorziene veranderingen op het gebied van zijn mantelzorg heeft Wim Verhaak moeten constateren dat zijn functie als voorzitter van het Wijknetwerk Fokkesteeg niet langer, op een goede manier, zijn te combineren met zijn activiteiten en verantwoordelijkheden in het bestuur van het wijknetwerk.

Wim heeft op 11 november aangegeven niet langer beschikbaar te kunnen zijn als lid en voorzitter van het bestuur van Wijknetwerk Fokkesteeg, een besluit dat de overige bestuursleden graag respecteren.

‘De keus op het terugtreden uit het Wijknetwerk Fokkesteeg heeft te maken met zowel het ‘last in first out principe’ als met het gaan concentreren op zijn vrijwilligerswerk bij de ASD Nieuwegein en Cliëntenraad WIL, in combinatie met zijn zorgtaken’ aldus het bestuur in een reactie. Met enige trots kijkt Wim terug op een zeer succesvolle periode in het bestuur.

Vice-voorzitter Ed de Boer neemt tijdelijk de taak als interim voorzitter op zich en praktisch worden de werkzaamheden gedeeld met de secretaris Hanny Plomp-van Rheenen.

Het bestuur is dan ook op zoek naar een enthousiaste voorzitter (m/v). Lijkt het je wat om in het bestuur van het wijknetwerk je steentje bij te dragen ? Stuur dan een e-mailtje naar: secretaris@fokkesteeg.nl.

Het wijknetwerk bedankt Wim voor al zijn inzet en wensen hem veel sterkte!

Wim Verhaak op de foto rechts tijdens zijn vrijwilligerswerk bij ASD Nieuwegein

Sloop markante gebouw aan de Buizerdlaan gevolgd door omwonenden

De omwonenden van de Buizerdlaan in Nieuwegein werden deze maand op de hoogte gebracht van de sloop- en asbestsanering van het markante glazenkantoorgebouw Buizerdlaan 12. Het kantoorpand, met een grondoppervlakte van 5.928 m2 en een kantoorvlak van 3.462 m2 werd gebouwd in 1983. De Zwolsche Algemeene, later Allianz, waren de huurders. De laatste periode maakte het ING landelijk trainingscentrum nog gebruik van de ruimte in de wijk de Doorslag.

In het spiegelgebouw aan de Buizerdlaan werkten tijdens de hoogtijdagen gemiddeld 600 medewerkers. De laatste jaren stond het stervormige gebouw al een aantal jaren leeg.

Dit markante glazen gebouw was representatief en architectonisch een topper voor Nieuwegein. ‘Een gemis voor de gemeente en bewoners’ aldus Wim van Wijk. Enkele omwonenden gaan de sloopwerkzaamheden volgen en brengen u regelmatig op de hoogte met een ode over dit karakteristieke gebouw op De Digitale Stad Nieuwegein.

Het gebied waar het markante gebouw op staat behoort tot één van de 67 kansrijke woningbouwlocaties in Nieuwegein.

Dit pand had altijd méér dan één gezicht
het leek soms op een schip dat ’t anker licht
maar nooit heeft het een kust geroken
en nu is alle vaart er uit,
het wordt straks afgebroken.