Opening Kinderboekenweek

Op woensdag 2 oktober vindt in de bibliotheek De tweede verdieping in Nieuwegein de opening plaats van de Kinderboekenweek. Laat je die dag meeslepen door het verhaal van schrijfster Lisa Boersen en werk samen met illustrator Aron Dijkstra mee aan een levensgrote illustratie hiervan. Daarnaast kun je meehelpen aan de grootste boekentoren ter wereld! De Kinderboekenweek duurt tot en met  13  oktober.

Help jij ons mee om een nieuw wereldrecord te halen? Meld je dan aan om mee te doen. Dat kan via het e-mail adres: actie@detweedeverdieping.nu o.v.v. Opening Kinderboekenweek. Toegang is gratis en is alleen voor leden van 6 t/m 12 jaar. Nog geen lid? Lidmaatschap voor kinderen is gratis. Je betaalt eenmalig € 6,- inschrijfkosten.

De Kinderboekenweek is sinds 1955 een jaarlijks terugkerende ‘week’ van tien dagen in september en oktober (voorheen acht dagen in oktober en november) ter promotie van het (Nederlandse) kinderboek. Tijdens deze week geven participerende boekwinkels bij besteding van een bepaald bedrag aan kinderboeken (sinds 2006 € 10,-) het Kinderboekenweekgeschenk, een uitgave van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) cadeau.

Sinds 1962 heeft iedere kinderboekenweek een eigen thema. Dit jaar is het Kinderboekenweekthema ‘Reis mee’. Ga tijdens de Kinderboekenweek op ontdekkingsreis naar verschillende boekenwerelden in de bibliotheek. Reis mee naar andere landen, tijden en nieuwe verhalen. Ontvang een paspoort en krijg bij elke activiteit een stempel. Heb je drie stempels of meer? Laat dan je paspoort checken bij de douane in de bieb en ontvang een Kinderboekenweeksouvenir!

Aanmelden initiatieven voor benefietavond Rotaryclub Nieuwegein

Kijk jij ook al een lange tijd tegen een speeltuintje aan dat wel een onderhoudsbeurt kan gebruiken? Of wil je juist meer speelvoorziening in de wijk? Of gaat jouw voorkeur juist meer uit naar meer bloemen en planten in de buurt? Ben je nauw betrokken bij een goed doel of stichting in Nieuwegein en kunnen jullie wel een financiële boost gebruiken. Dan is dit jullie kans!

Rotaryclub Nieuwegein organiseert op zaterdagavond 9 november 2019 de eerste Nieuwegeinse Benefietavond. Het doel hiervan is geld in te zamelen voor een aantal, door inwoners van Nieuwegein aangedragen, initiatieven en goede doelen.

Heb je of ken je een mooi sociaal initiatief of lokaal goed doel, dat wel wat financiële hulp kan gebruiken? Meld dat dan aan via deze website. Daar vind je ook alle informatie over dit initiatief van Rotaryclub Nieuwegein.

Wacht echter niet te lang, de aanmeldperiode eindigt 15 oktober 2019! Dus nog drie weken de tijd om kans te maken op ėėn van de vijf bijdragen van maximaal € 5.000,-.

Meeuwsen nog niet zeker van Spelen na verlies in finale OKT

Beachvolleyballer Robert Meeuwsen uit Nieuwegein is er niet in geslaagd Nederland een eerste ticket voor de Olympische Spelen van Tokio te bezorgen. Samen met zijn partner Alexander Brouwer verloor hij van de Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo de finale van het olympisch kwalificatietoernooi in het Chinese Haiyang: 21-17 21-19.

GELIJK OP
Tegen Nicolai en Lupo stonden de Nederlanders lang voor, maar bij 14-12 maakten de Italianen drie punten op rij waarna ze de verkregen voorsprong niet meer uit handen gaven. Ook in de tweede set ging het lang gelijk op, maar uiteindelijk bleken Nicolai en Lupo net te sterk voor het Oranje-koppel dat in Rio 2016 goed was voor olympisch brons.

De Stadspenning die Robert Meeuwsen eerder ontving van de gemeente Nieuwegein na het behalen van de bronzen medaille in Rio.

NOG TWEE KANSEN
Dit was voor beachvolleybalkoppels de eerste kans op een startbewijs voor de Spelen in Tokio. Brouwer en Meeuwsen hebben nog twee kansen om zich te plaatsen.

1 – Op basis van de ranking over de prestaties tussen 1 september 2018 en 14 juni 2020 worden verder vijftien koppels aangewezen. Op de ranglijst staan Brouwer en Meeuwsen voorlopig op een veilige zevende plaats.
2 – Andere tickets worden verdeeld tijdens continentale OKT’s, onder meer in Eindhoven

Doe mee met de prijsvraag en maak kans op een heerlijke ‘Buren Pot’

Met grote regelmaat geven wij prijzen weg op De Digitale Stad Nieuwegein. Ook nu kunt u weer meedoen. Deze keer geven wij iets weg wat de hoofdredacteur van De Digitale Stad Nieuwegein en Maestro Cees van Suylekom zelf maken. Dit in het kader van de ‘Kook voor je Buur 10Daagse.’ Want zij nemen hieraan deel, en wel op 2 oktober aanstaande.

Stichting Thuisafgehaald roept alle Nederlanders op om tussen 27 september en 6 oktober één of meerdere keren voor de buren te koken, zodat iedereen in Nederland kan genieten van een lekkere, verse en met liefde bereide maaltijd en fijn sociaal contact met zijn/haar buren. Door mee te doen aan de prijsvraag maakt u kans op twee porties ‘Buren Pot.’

Meedoen met de prijsvraag kan tot en met maandag 30 september aanstaande. Het enige wat u hoeft te doen is enkele vragen te beantwoorden en dan rustig afwachten. Wilt u zeker zijn om woensdag 2 oktober te kunnen genieten van de ‘Buren Pot’ dan kunt u deze ook hier gewoon bestellen. Meedoen met de prijsvraag? Klik dan hier.

Martin Reijmerink (l) en Cees van Suylekom (r) eerder aan de kook bij De Volendammer

De wijkkrant voor Batau-Noord is weer uit

De september wijkkrant voor de bewoners in Batau-Noord is weer uit. Mocht u hem gemist hebben, kwijtgeraakt zijn of gewoon even op uw computerscherm willen lezen, de wijkkrant van uw buurt staat hier nu ook altijd on-line. U vindt overigens hier al het verdere nieuws over uw wijk.

In de wijkkrant leest u allerlei leuke berichten over uw omgeving. Soms kan niet alles in de krant en zal  het Wijknetwerk deze berichten plaatsen op de Facebookpagina voor Batau Noord. ‘Schrijft u als lezer  ook een keertje mee aan uw krant? Uw berichten zijn van harte welkom op wijkkrantbataunoord@live.nl.’

In de wijkkrant van september 2019 vindt u veel zaken aangaande uw leefomgeving, nieuws van het wijknetwerk en nog veel meer. Klik hier om de wijkkrant te downloaden. Handig toch? Veel lees plezier. En ………… hij is er niet alleen voor de wijkbewoners ook anderen mogen hem lezen.