Meld je nog aan voor de ontbijtsessie Fietsstimulering op 7 mei

Hoe zorg je dat je medewerkers vaker de fiets pakken? Tijdens de Ontbijtsessie Fietsstimulering op 7 mei hoor je er alles over. Niet alleen van ons, maar ook van andere werkgevers. Je kunt zelf e-bikes uittesten en natuurlijk staat er een lekker ontbijt voor je klaar. Een mooie start van je dag!

Werkgevers die geïnteresseerd zijn kunnen zich aanmelden voor 30 april aanstaande door een e-mailtje te sturen naar info@nieuwegeinfietst.nl. De ochtend wordt gehouden op Sportpark Galecop (JSV kantine) en duurt van 07.45 uur tot 10.15 uur. Meedoen is gratis.

Tijdens de bijeenkomst worden de werkgevers bijgepraat over fietsstimulering: Wat kun je allemaal doen? Wat zijn de quick wins en fiscale aspecten? Van welke acties kun je in Nieuwegein gebruik maken?

Fietsambassadeur Boudewijn van Uden van A.S.R. zal meer vertellen over hoe zij steeds meer medewerkers op de fiets krijgt. Noor Zwinkels van de fietscampagne Go Velo legt uit hoe je gratis kunt meedoen met deze campagne.

Buiten is een proeftuin aangelegd waar de werkgevers e-bikes en speed-pedelecs uit kunnen testen. Bijna de helft van de werknemers woont minder dan 15 kilometer van hun werk, een afstand die met een e-bike prima te doen is.

Over Nieuwegein fietst!
Nieuwegein fietst! is dé community voor alle Nieuwegeiners die graag fietsen of vaker willen fietsen en ondersteunt organisaties die met fietsstimulering aan de slag willen.

Op Nieuwegein fietst! vind je de belangrijkste informatie over fietsstimulering speciaal voor Nieuwegeinse werkgevers overzichtelijk bij elkaar: onder andere de fietscalculator, praktijkvoorbeelden, tips, de Fietswijzer en een overzicht van fiscale opties en acties.

4 en 5 mei comité Nieuwegein organiseert vrijheidsmaaltijd

Op zondag 5 mei organiseert het 4 en 5 mei comité Nieuwegein een vrijheidsmaaltijd. Vijftig inwoners van Nieuwegein gaan dan tijdens een brunch met elkaar in gesprek over vrijheid maar ook over onvrijheid. Iets waar je niet dagelijks bij stilstaat en dan is Bevrijdingsdag bij uitstek een goed moment om er aandacht aan te geven. De groep deelnemers bestaat uit jonge mensen, ouderen, mensen die hier geboren zijn maar ook mensen die later naar ons land gekomen zijn.

De Vrijheidsmaaltijd is een initiatief van het landelijk comité 4 en 5 mei en het doel is om ieder jaar op zoveel mogelijk plaatsen dergelijke maaltijden te organiseren. De eettafel is immers een goede plek voor mooie gesprekken.

In Nieuwegein is het de eerste keer dat de vrijheidsmaaltijd wordt georganiseerd, we hopen dat het een succes wordt en we volgend jaar, wanneer we 75 jaar Vrijheid vieren, dit voor meer mensen en op meerdere plaatsen in de stad kunnen organiseren. Dit jaar zijn we te gast bij Barista en daar zijn we erg blij mee, een mooie locatie in het hart van onze stad. Na afloop van de maaltijd wordt op de Markt de vlag gehesen en zal de burgemeester een korte toespraak houden. Daarna wordt het Wilhelmus gespeeld.

Veel mensen gaan op 4 mei naar de herdenking bij het monument op de Nedereindseweg, we vinden het als comité belangrijk om ook bij 5 mei stil te staan. We nodigen iedereen dan ook van harte uit om 12.30 uur bij het officiële moment aanwezig te zijn. Vanaf 13.00 uur zal de band Vandewitt er net als vorig jaar weer een mooi feestje van maken. Zij spelen Nederlandstalige muziek, van Hazes en Jan Smit tot Blöf en het Goede Doel.

Mocht je het leuk vinden om bij de vrijheidsmaaltijd aanwezig te zijn, we hebben nog enkele lege stoelen. Stuur dan even een mail naar 5mei@4en5meinieuwegein.nl.

Man geeft geen gehoor aan stopteken en komt ten val tegen politieauto

In de nacht van donderdag op vrijdag 19 april jl. geeft een 30-jarige man uit Nieuwegein geen gehoor aan het stopteken van de politie als hij met zijn brommer rijdt op de Sluyterslaan in de wijk Wijkersloot. Na enkele pogingen valt de man van zijn brommer en raakt de politieauto die naast hem reed. Hierbij komt zijn been in aanraking met de auto van de politie. Hij raakt hierbij gewond.

De politie zag die nacht rond 01.00 uur de man man uit Nieuwegein tegen de rijrichting in over een rotonde aan de Sluyterslaan rijden. De agent geeft het stopteken en spreekt de man vanuit de politieauto meermaals aan met verzoek om even te stoppen. Hier voldoet de man niet aan en rijdt weg de wijk in. Bij de Mendes da Costalaan spreekt de politie via het geopende portierraam hem nogmaals aan als ze naast hem rijden. Plotseling begint de man te slingeren en komt ten val. De agent stopt direct, maar kan niet meer voorkomen dat hij het been van de verdachte raakt met de auto.

De verdachte liep beenletsel op en is naar het ziekenhuis vervoerd. Omdat hij na een blaastest een ‘A’ blies van Alcohol, volgt er bloedonderzoek. Verder verklaarde de man dat hij geen rijbewijs had.

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de bromfietsbestuurder voor het niet voldoen aan bevel/vordering, rijden zonder rijbewijs en op verdenking van het rijden onder invloed. Hij zal zich binnenkort moeten verantwoorden.

Winnaars bekend van de Teppanyaki bakplaat bij Slagerij Wim Kastelein

In de eerste twee weken van april kreeg men bij Slagerij Wim Kastelein in Winkelcentrum Galecop voor elke tien euro die men besteedde een bonnetje. Daarop kon men naam, telefoonnummer en e-mailadres invullen, het bonnetje (of soms de bonnetjes!) inleveren en kans maken op een Teppanyaki bakplaat.

Op 16 april trok Wim de zeven winnaars. Vijf van hen kregen de door hen gewonnen bakplaat vrijdagavond 19 april, uiteraard in de winkel, uitgereikt. De andere twee winnaars waren helaas verhinderd. Wim neemt met hen nog contact op om de bakplaat alsnog te kunnen overhandigen.

Onze fotograaf Arend Bloemink gaf acte de présence en maakte de onderstaande foto van het uitreiken van de prijs.

Op de foto staan de vijf winnaars èn de slagers Wim en Peter. De winnaars zijn de dames/heren Doedee, Smit, Tas, van Maanen en Heyveld.

Kokkebogaard op de sportieve toer

Micha Torcque en Nick Brugman-Beijen zijn twee buurtbewoners uit de wijk Zuilenstein met sportieve plannen voor het park Kokkebogaard. In 2018 organiseerden zij de Koningsspelen op basisschool De Toonladder. Nu gaan zij een stapje verder en leggen de lat hoger. Zij willen namelijk park Kokkebogaard een sportieve upgrade geven. Dit park is toegankelijk voor iedereen en biedt veel mogelijkheden, daar spelen de mannen graag op in.

Tijdens de vergadering van het Wijkplatform presenteerden zij vol enthousiasme hun idee ‘Sportplein Zuilenstein’. Het gaat om urban sports, dat zijn sporten in de wijk die het straatbeeld kenmerken, met een stoer karakter. Van duurzame toestellen gemaakt van hout en ijzer, drie verschillende hardlooproutes door het park, tot een veld waar bootcamp- of yogalessen kunnen worden gegeven.

Het Sportplein moet een centraal ontmoetingspunt worden om samen te sporten in en met de buurt, vrienden en familie. Dit is maar een kleine selectie van hun droomplan of het grotere geheel zoals zij dat zelf noemen. Hun droomplan bestaat uit het realiseren van het ultieme urban sportplein.

Sportevenement op 27 april
Om deze droom om te zetten in realiteit hebben zij steun nodig van de bewoners uit de wijk. En daarom organiseren zij op 27 april tijdens Koningsdag een gratis sportevenement om iedereen kennis te laten maken met hun droom. Op deze dag, van 10:00 tot 16:00 bij het witte bruggetje aan de Nedereindseweg, ter hoogte van nummer 155, staat aan de zijkant van het park de zogenaamde Mobstacle trailer. Op het grasveld is die dag een minihindernisbaan uitgezet en iedereen krijgt de kans om op dit circuit de snelste tijd neer te zetten. Met een grote digitale klok bij de start en finish zetten ze een uitdaging neer die circa 2-5 minuten per persoon Kokkebogaard op de sportieve toer duurt. De snelste persoon van deze dag wint een leuke prijs.

Woont u in de buurt en bezoekt u op 27 april de kleedjesmarkt? Gaat u de uitdaging aan met andere bewoners van Nieuwegein? Maak bij de Mobstacle trailer kennis met Micha en Nick, waar zij u vol passie vertellen over hun droom. Sporten in de buitenlucht is goed voor iedereen en waar kan dat nu beter dan op het Sportplein Zuilenstein?