Schennispleger laat kinderen schrikken op de Olsterverste

Dinsdagmiddag 13 november lopen drie kinderen door een steeg bij de Olsterveste in Nieuwegein. Het gaat om een jongen en meisje van 7 jaar en een meisje van 5. In de steeg worden ze aangesproken door een man. De kinderen zien dat hij zijn geslachtsdeel uit zijn broek heeft. Dan doet de man hen een onzedelijk voorstel. De kinderen zeggen nee en rennen weg. Een week eerder was het raak in de wijk Doorslag. Hier werd een 7-jarig onzedelijk bejegend. Of het gaat om dezelfde persoon is op onze redactie nier bekend.

GETUIGE
Eenmaal thuis vertellen de kinderen wat er is gebeurd, waarop hun ouders de politie bellen. Als die arriveert is de man nergens meer te bekennen. Het blijkt dat een getuige hem heeft zien lopen. Hij is de steeg uitgelopen aan de kant van de Banterveste. De omschrijving van de getuige komt geheel overeen met de beschrijving die de kinderen van de man hebben gegeven.

BEWAKINGSBEELD
De man is ook op bewakingsbeelden te zien. Die laat de politie voorlopig nog niet zien. De politie hoopt dat de man zichzelf herkent in dit verhaal en dat hij zich meldt. Mocht dat niet gebeuren, dan worden de beelden getoond.

SIGNALEMENT
Verdachte
– lichtgetinte huidskleur
– 35 jaar
– donker, kort haar
– baardje
– zwarte jas
– overhemd/trui, horizontale witte strepen
– zwarte broek
– zwarte schoenen

Wat opvalt aan de man is dat hij sleept met zijn rechterbeen.

TIPS?
Weet u om wie het gaat, bel meteen de tiplijn: 0800 – 6070 en als u liever anoniem blijft, bijvoorbeeld omdat u de verdachte persoonlijk kent, bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Gerrit Plomp tekent als hoofdtrainer 2019-2020 bij SV Geinoord

Woensdagavond 9 januari jl. hebben Gerrit Plomp en Ramon Bongers hun handtekening gezet onder een 2-jarige verbintenis met SV Geinoord. Beide mannen werken nu nog bij zondag 2eklasser SO Soest, maar zijn goed bekend in onze regio en kennen SV Geinoord nog van het verleden. Beiden treden aan het begin van het nieuwe seizoen in dienst van de Nieuwegeinse zaterdagclub en zullen dus als opvolgers fungeren van het tweetal Charles Loots en Henry Helmes. Laatstgenoemde is intussen al teruggetreden als assistent-trainer en wordt tussentijds vervangen door Edgar Hougee terwijl teammanager Andries van Eijk ook heeft plaats gemaakt voor Rolf Pot.

Hoofdtrainer Gerrit Plomp heeft betaald voetbal gespeeld (FC Utrecht, Bochum, Feyenoord, Fortuna SC) en heeft na SV Geinoord in het verleden ook Huizen, Vriendenschaar en FC de Bilt getraind. Assistent trainer Ramon Bongers werkte ook bij FC de Bilt en SO Soest samen met Gerrit Plomp.

Onder toeziend oog op Sportpark Parkhout van bestuur, STN en technische commissie hebben beiden afgelopen woensdagavond het contract getekend en uiteraard is dit op foto vastgelegd. ‘Namens het bestuur heten we Gerrit en Ramon van harte welkom bij de club en wensen we hun een plezierige tijd in de samenwerking met alle Geinoord-betrokkenen’ aldus een troste Hans van der Meijden.

PENTekening: ‘De regenboogvlag wappert ook in Nieuwegein’

De Nieuwegeinse karikaturist–cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen.  Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten.

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). Jan Ibelings maakt deze cartoons en karikaturen voor PEN eerst in lijn op papier en kleurt ze daarna in met de computer. De tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl. 

De regenboogvlag wappert sinds deze week  ook op het Stadshuis van Nieuwegein. Eerder gingen de gemeenten Utrecht, Amersfoort, Zeist, Stichtse Vecht, Baarn en enkele andere gemeenten in de provincie Utrecht Nieuwegein voor. Dit als reactie op de Nashville-verklaring die dit weekend veel stof deed opwaaien. Lees hier meer over dit nieuws-item.

Werken bij het NBC Congrescentrum

Het NBC Congrescentrum, een moderne congres- en evenementenlocatie in Nieuwegein, opgericht in 1992 door de familie van Hooijdonk, zoekt enkele nieuwe medewerkers. Met 2 evenementenhallen van beide 1.800 m², 33 zalen en een enorme dosis gastvrijheid en betrokkenheid, faciliteert het NBC Congrescentrum aan De Blokhoeve 1 in Nieuwegein zakelijke bijeenkomsten, zoals congressen, beurzen, vergaderingen, trainingen en corporate events. Het team werkt hard om de gasten een perfecte bijeenkomst te bieden. Van de oprechte glimlach bij binnenkomst tot de grote flexibiliteit en kennis onder alle afdelingen: iedereen zet zich in om de gasten een topdag te bezorgen.

Klinkt dit als een team waar jij onderdeel van wil uitmaken? Dan komt dat goed uit, want het NBC Congrescentrum is op zoek naar nieuwe collega’s voor verschillende functie. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag in de bediening of als eerste medewerker banqueting. Ook als je op zoek bent naar een flexibele bijbaan, kun je bij het NBC Congrescentrum aan de slag! De functies staan hieronder.

Bijbaan: allround medewerkers banqueting/events

We zijn op zoek naar meerdere parttime collega’s voor onze afdelingen events en banqueting. Allround horecatoppers die aan de slag willen in een van deze teams. Dus ben je op zoek naar een flexibele bijbaan, ben je gastgericht en heb jij de nodige spierballen? Dan hebben we wellicht een match! Klik hier voor de vacature.

Eerste medewerker banqueting
Ben jij in de vriendengroep altijd diegene die het overzicht bewaard tijdens een weekend weg? Weet jij steeds je hoofd koel te houden op de juiste momenten en heb jij de nodige spierballen? Mooi. Dan hebben wij een leuke fulltime baan voor jou als eerste medewerker banqueting. Lees hier de volledige vacature.

Medewerker bediening
Maak jij iedere maand kans op de award voor beste gastvrouw of gastheer? Heb jij oog voor detail en check jij altijd of de tafels wel volledig volgens de etiquette zijn gedekt? Dan zoeken wij jou als fulltime bedieningsmedewerker bij het NBC. Interesse? Lees dan de vacature.

Spoelkeuken medewerker
Ben jij flexibel inzetbaar en heb jij graag veel verantwoordelijkheden? Vind je het geen probleem om in de ochtenden of in de avonden te werken? Zorg er dan bij het NBC Congrescentrum voor dat al ons keuken- en culinair materiaal weer spik en span is. Je kunt bij ons fulltime aan de slag als spoelkeuken medewerker. Bekijk hier de vacature.

Meer informatie?
Wil je meer informatie ontvangen over het NBC Congrescentrum of over de vacatures? Stuur ons dan een mail via hrm@nbccongrescentrum.nl. Je kunt ons ook bellen of appen op het nummer 030 – 6026900.

De juiste collega’s werven wij graag zelf. Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt daarom niet op prijs gesteld.

Gemeente Nieuwegein voert zelf de Wet sociale werkvoorziening uit

De gemeente Nieuwegein voert sinds 1 januari 2019 zelf de Wet sociale werkvoorziening uit. Alle Nieuwegeinse Wsw medewerkers zijn nu in dienst bij de gemeente Nieuwegein. De gemeente Nieuwegein zet daarmee een deel van de dienstverlening van PAUW Bedrijven voort dat per 1 januari 2019 is opgeheven. Werk en Inkomen Lekstroom verzorgt vanaf 1 januari de plaatsing en begeleiding van mensen die voorheen onder PAUW Bedrijven vielen. Samen bieden ze maatwerk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

PAUW Bedrijven was het sociaal werkvoorzieningsbedrijf van zes gemeenten in de regio Utrecht, waaronder de gemeente Nieuwegein. PAUW Bedrijven is gestopt omdat er vanaf 2015 geen mensen meer instromen in de Wet sociale werkvoorziening (Wsw). Mensen met een arbeidsbeperking die zich nu melden, vallen automatisch onder de Participatiewet. Dit betekent dat het aantal Wswwerknemers bij PAUW Bedrijven steeds kleiner zou worden. Als gevolg daarvan hebben de zes gemeenten van PAUW Bedrijven besloten om de medewerkers van de sociale werkvoorziening in dienst te nemen van de gemeente en de uitvoering van de Wsw en de Participatiewet met elkaar te verbinden.

Wethouder Ellie Eggengoor: “Ik ben heel blij dat wij het zo hebben kunnen regelen dat er zo min mogelijk verandert voor de Wsw-medewerkers. Zij blijven hetzelfde werk doen, op dezelfde locatie, onder dezelfde arbeidsvoorwaarden. Daarnaast willen wij een plaats bieden voor alle Nieuwegeiners met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een ontwikkelplek voor mensen die willen en kunnen doorstromen naar ander werk en een beschutte werkomgeving voor mensen die dit nodig hebben.”

Beschut werk bij WerkwIJSS
De 55 Nieuwegeinse Wsw-medewerkers die nu beschut werken op de locatie in IJsselstein, blijven op deze locatie werken. De gemeente Nieuwegein heeft daarvoor samen met de gemeenten IJsselstein, Lopik en Vijfheerenlanden een stichting opgericht die onder de naam ‘WerkwIJSS’ gaat werken. Om de dienstverlening vanuit dezelfde locatie te kunnen voortzetten, heeft de gemeente IJsselstein het pand van PAUW Bedrijven overgenomen.

Overige medewerkers
De overige Nieuwegeinse Wsw-medewerkers werken in de groenvoorziening en het schoonmaakteam in Nieuwegein of zijn gedetacheerd bij een werkgever. De detacheringsovereenkomsten zijn door de gemeente Nieuwegein overgenomen van PAUW Bedrijven en worden onder dezelfde voorwaarden voortgezet.

Garantie voor medewerkers
Alle 450 Wsw-medewerkers die via PAUW Bedrijven aan het werk waren, zijn verzekerd van passend en betaald werk tot aan hun pensioen. Zij zijn sinds 1 januari 2019 in dienst bij één van de zes gemeenten. Het personeel van PAUW Bedrijven dat in vaste dienst is, heeft ook een werkgarantie. Zij zijn vanaf 1 januari 2019 in dienst van gemeente Nieuwegein, Stichtse Vecht, De Ronde Venen of Werk en Inkomen Lekstroom. Zij blijven betrokken bij de begeleiding van Wsw-medewerkers.

Feestweekend Gouden Zeepaardje 19 – 20 januari 2019

Merwestein biedt al jaren volop zwemplezier voor het hele gezin en dit heeft zich ook zeker uitbetaald! Dinsdag 9 oktober 2018 werden, op de Zwembadbranche dag in De Fabrique in Utrecht, de awards voor zwembad van het jaar uitgereikt. In de categorie meer dan 200.000 bezoekers per jaar heeft Merwestein voor de tweede keer het Gouden Zeepaardje in ontvangst mogen nemen.

Directeur Ton Bothoff: ‘Natuurlijk zijn wij enorm trots op deze prestatie en willen wij onze trouwe bezoekers bedanken voor het stemmen en invullen van de online enquête. Daarom hebben wij een speciaal feestweekend op de planning staan. In het weekend van 19 en 20 januari zullen er verschillende leuke activiteiten in Merwestein plaatsvinden. Zo kun je zaterdag en zondag komen discozwemmen vanaf 13.00 uur en krijgen alle kinderen een gratis suikerspin. Ook liggen er cakejes en gratis koffie klaar voor alle gasten.’

Voor de definitieve planning raadt Merwestein u aan om de website, www.merwestein.nl (onder het kopje Nieuws) goed in de gaten te houden. Het beloofd een feestelijke weekend te worden vol plezier!

Gespreksgroep : Omgaan met rouw

Rouwgroep Nieuwegein organiseert al meer dan 15 jaar lotgenotengroepen. Uit ervaring weten we dat het steunend kan zijn om met andere mensen te praten die ook een verlieservaring achter de rug hebben. Het delen kan helpen wat meer inzicht te krijgen in het rouwproces. Op maandag 11 februari 2019 start er een nieuwe gespreksgroep.

In de groep is ruimte voor een ieders verhaal, voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen. Elke bijeenkomst staat een ander thema centraal waarover we met elkaar in gesprek gaan. Uiteraard kunnen de deelnemers ook zelf onderwerpen inbrengen. De gespreksgroep wordt begeleid door twee ervaren rouwbegeleiders van de Rouwgroep Nieuwegein.

Praktische informatie
Locatie: Emmauskerk, Merelplein 2, te Nieuwegein.
Kosten: € 50,00 te voldoen bij de eerste bijeenkomst. Bijeenkomsten zijn op maandagochtend van 09.30 uur tot 12.00 uur. Afhankelijk van de groepsgrootte zijn er 6 tot 8 bijeenkomsten. Opgeven liefst z.s.m. en tot uiterlijk 1 februari 2019.

Informatie en aanmelding
Arry Knobbe, tel.: 030-6044016 of via de website.

Als uw aanmelding binnen is, zal een van de rouwbegeleiders contact met u opnemen om een kennismakingsgesprek te plannen. Dit gesprek zal bij u thuis plaatsvinden. In dit gesprek krijgt u informatie over de groep en er zal ook aandacht zijn voor uw behoeften en verwachtingen.

Voor wie
Iedereen uit Nieuwegein en regiogemeenten die te maken heeft, of heeft gehad, met het overlijden van een dierbare persoon (partner, kind, kleinkind, vader, moeder, broer, zus, vriend of vriendin) kan deelnemen. U kunt natuurlijk ook andere mensen met een verlieservaring op ons aanbod wijzen. Een kerkelijke betrokkenheid is niet noodzakelijk, iedereen is welkom.

Leden Rouwgroep Nieuwegein
Op de website leest u wie de leden van de werkgroep zijn en wat hun achtergrond is. Naast deze gespreksgroep organiseren we ook op de laatste vrijdag van de maand een wandelgroep. Zie de website.