Meeuwsen naar kwartfinale Blooming Beach

Beachvolleyballer Robert Meeuwsen uit Nieuwegein is samen met zijn partner Alexander Brouwer doorgedrongen tot de kwartfinale van Blooming Beach. In het koude Aalsmeer waren de Nederlanders in de poulefase te sterk voor zowel de Duitsers Betzien en Erdman als voor landgenoten Vismans en Van der Ham.

Beide partijen werden op overtuigende wijze met 2-0 in sets gewonnen. Door dat de Nederlanders twee keer de winst pakte hadden ze zich verzekerd van de groepswinst. Brouwer en Meeuwsen komen vanavond in de kwartfinale in actie. Het toernooi in Aalsmeer is onderdeel van de World Tour. Vorig weekend wisten de Nederlanders in Doha de eerste toernooiwinst van het seizoen te pakken.

Asbestpand aan de Diepenbrocklaan word ingepakt

Zaterdagmorgen is een gespecialiseerd bedrijf begonnen om het oude woonzorgcentrum Zuilenstein aan de Diepenbrocklaan in te pakken. In het pand zit asbest en is moeilijk te verwijderen. Twee eerder pogingen waren niet gelukt. Diverse instanties zijn nu met elkaar in overleg om te bekijken hoe het asbest, dat zit in de wanden van de vloeren, het best kan worden verwijderd. Eerder waren bewoners al boos en verbaasd over de gang van zaken omtrent de sloop van het pand. Op onze redactie krijgen wij veel reacties binnen.

John die tegenover het pand aan de Diepenbrocklaan woont: ‘Maanden lang mocht de asbest naar ons toe waaien. Nu pas wordt het afgeschermd.’ De Verenigde Senioren Partij (VSP) heeft inmiddels vragen gesteld over de gang van zaken.

De gemeente Nieuwegein laat onze redactie weten: ‘Het gaat om asbeststroken tussen de aanhechting van de wanden en de vloeren. De sloper had een methode gevonden om het resterende asbest af te voeren. Deze methodiek blijkt echter in de praktijk niet te voldoen. Daarom is de sloper zelf gestopt met de sloopwerkzaamheden en nu op zoek naar een andere methode om het asbest te verwijderen.’

Op de lokatie aan de Diepenbrocklaan moet een nieuw zorgcentrum komen met woningen voor ouderen, inclusief een gezondheidscentrum. Dit loopt nu forse vertraging op. Zorgspectrum heeft in zijn begroting voor 2014 300.000,- euro uitgetrokken voor de asbestsanering. Vermoedelijk zal dat bedrag overschreden worden.

Zaterdagmorgen zijn vaklui bezig het pand in te pakken

Wateroverlast voor bewoners aan de Zegelstede

Bewoners van de Zegelstede in de binnenstad van Nieuwegein zijn de zaterdag begonnen met flinke wateroverlast. Onder de huizen knapte een leiding met warm water, dat in de kruipruimte terechtkwam.

De brandweer werd rond 07.00 uur opgeroepen om de ondergrondse ruimte leeg te komen pompen. De leiding die gesprongen is, is die van de stadsverwarming.

Het defect aan de leiding komt erg ongelegen. Uitgerekend op deze ijskoude maartdag komen de bewoners van de Zegelstede een paar uur in de kou te zitten. De leiding moet worden gerepareerd en de verwarming is afgesloten.

Naar verluidt lijdt de sfeer in de straat er niet onder. De bewoners kunnen de humor van de situatie wel inzien.

Vijf Nieuwegeinse partijen tekenen akkoord voor LHBTI-emancipatie

Vertegenwoordigers van D66, PvdA, GroenLinks, CDA en Lokale Vernieuwing hebben gistermiddag een handtekening gezet onder het Regenboog stembusakkoord van COC Midden-Nederland. Daarmee beloven ze in de komende raadsperiode maatregelen te gaan nemen voor LHBTI-emancipatie in Nieuwegein, vooral op het gebied van veiligheid en voorlichting. De overige partijen, VVD, ChristenUnie, VSP, SP, ieders Belang en Stadspartij Núwegein, ondertekenden de overeenkomst niet.

Op de foto v.l.n.r: Gerben Horst (CDA), Hans Adriani (PvdA), Simon Timmerman (COC), Marieke Schoutenm (GroenLinks), Katharina Elbertse-Ma (D66) en John van Engelen (Lokale Vernieuwing) 

PARTNERS
Ondanks de ontbrekende handtekeningen is de vereniging dolblij met het resultaat. “We zien deze partijen als partners voor de komende vier jaar om voor LHBTI-inwoners van Nieuwegein in actie te komen. De uitslag van de verkiezingen op 21 maart is natuurlijk ook erg bepalend, maar we rekenen erop dat ze hun best gaan doen om zoveel punten uit het akkoord te realiseren” aldus Simon Timmerman, voorzitter COC Midden-Nederland.

COC MIDDEN-NEDERLAND
Het COC komt al sinds 1946 op voor de belangen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI). Sinds 18 januari 1950 is het COC ook in de regio Utrecht actief. Eerst onder de naam COC Utrecht en later onder de naam COC Midden-Nederland. COC Midden-Nederland is lid van de federatie van COC’s en is actief in de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, De Ronde Venen, Eemnes, Houten, IJsselstein, Leusden, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, Woudenberg, Zeist, Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp, Wijdemeren, Culemborg, Nijkerk en Scherpenzeel.