Inbreker steelt jas en pas in Vianen en pint daarna in Nieuwegein

In het programma Opsporing Verzocht van de AVRO worden dinsdagavond 23 januari beelden getoond van mannen die pinnen met een gestolen pas. De pinpas werd buit gemaakt bij een woninginbraak in de nacht van 26 op 27 juli aan de Kastanjelaan in Vianen. Naast de pinpas werden ook sieraden, een jas en geld gestolen.

De gestolen pinpas is nog dezelfde nacht gebruikt in Nieuwegein bij een geldautomaat aan het Hoog Zandveld. De pinner is daarbij vastgelegd op beelden. Opvallend is dat hij de jas draagt die bij de inbraak gestolen werd. De 24 uur daarop wordt er met de pas ook gepind in het Duitse Aken, aan de Bankstede bij Cityplaza en aan de Zwanenburgstraat in Nieuwegein.

De uitzending van Opsporing Verzocht is op dinsdag 23 januari om 20.30 uur op NPO1. Op woensdag 24 januari om 12.05 wordt deze uitzending op NPO2 herhaald. Klik hier voor de beelden.

BTW Weg Ermee-actie van start bij Media Markt Nieuwegein

De jaarlijks terugkerende BTW Weg Ermee-actie van Media Markt staat weer op het punt van beginnen. Donderdag 25 januari tot en met zondag 28 januari betaalt Media Markt de BTW op bijna het gehele assortiment. Het is de 13e  keer dat Media Markt haar jaarlijkse voordeelfestijn viert.

Afgelopen jaren bezochten miljoenen mensen de Media Markt-winkels en trok de webshop eveneens miljoenen unieke bezoekers in de actieperiode. “De BTW Weg Ermee-dagen zien wij én veel van onze klanten als een jaarlijks winkelfeest. We hopen dit jaar natuurlijk weer een recordaantal klanten blij te maken met de mooiste producten voor minder geld,” vertelt Kees de Groot, directeur Media Markt Nieuwegein.

Woensdag 24 januari: Speciale pre-sale voor clubleden
Op woensdag 24 januari van 18.00 uur tot 22.00 uur start de pre sale voor de Media Markt Clubleden. Alle clubleden hebben tijdens deze speciale avond eerste keuze uit het assortiment van 21% BTW WEG ERMEE.  Ben jij nog geen lid van de snelst groeiende club van Nederland? Word dan alsnog (gratis) lid van de Media Markt Club. Dan profiteer je altijd en overal van exclusieve Club-voordelen,  waanzinnige winacties en leuke verrassingen.

Extra lang geopend
Tijdens de BTW Weg Ermee-actie is MediaMarkt Nieuwegein extra lang geopend. Op donderdag 25 januari opent de winkel om 08.00 uur en zal het pas om 21.00 uur haar deuren weer sluiten. Op vrijdag opent de winkel om 10.00 uur en sluit om 21.00 uur. Zaterdag van 9:00 tot 21:00 uur en op zondag 28 januari van 11:00 tot 18:00 uur.

BTW Weg Ermee en prijsbelofte
Media Markt heeft een nieuwe prijsbelofte waarin het dagelijks de productprijzen vergelijkt met die van soortgelijke concurrenten. Daarbij garandeert Media Markt de laagste prijs ten opzichte van deze concurrenten zodat consumenten nooit teveel betalen. Tijdens de BTW Weg Ermee-actie bevriest Media Markt de dagprijzen voor enkele dagen en betaalt het de BTW, waardoor er zeer scherpe productprijzen ontstaan.

Bij Media Markt Nieuwegein zijn er regelmatig leuke acties of signeersessies. Kijk op www.mediamarkt.nl/nieuwegein voor meer informatie en/of volg de Media Markt Nieuwegein op Twitter: @MediaMarktNWG.

Stichting De Baten en Movactor starten lokale vervoersservice voor senioren in Nieuwegein

Stichting de Baten zal vanaf medio februari 2018 in samenwerking met Movactor de mobiliteitsmogelijkheden van senioren en hulpbehoevenden in Nieuwegein verder verbeteren. De Baten heeft daartoe recent de bus van GeinExpress overgenomen en zal deze ter beschikking stellen aan Movactor. Movactor werkt thans aan een initiatief waarbij senioren de bus kunnen inschakelen voor lokaal vervoer en tegelijkertijd elkaar kunnen ontmoeten.

Even boodschappen doen, een bezoek aan de bibliotheek of een partner in het verzorgingstehuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met dit project willen Stichting de Baten en Movactor samen met vrijwilligers mensen helpen mobiel en actief te blijven.

Nederland telt ruim 4 miljoen ouderen. 25 procent daarvan voelt zich eenzaam. Dat komt vooral omdat ze niet meer mobiel zijn. Geen vervoer betekent dat meer dan 1 miljoen mensen geïsoleerd raken. Met deze service kunnen zij weer meedoen in de maatschappij!

Met de bus vervoeren vrijwilligers straks hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding. Movactor en Stichting de Baten zoeken hierbij aansluiting bij ANWB-AutoMaatje waarbij de ANWB haar kennis, software, begeleiding, training en materiaal beschikbaar stelt, zodat de service zonder grote investeringen kan worden opzetten. Mensen zo lang mogelijk mobiel houden en laten deelnemen aan het sociaal maatschappelijk verkeer is de reden dat Stichting de Baten en Movactor deze vervoerservice opzetten. Het initiatief is geheel lokaal georganiseerd en heeft geen winstoogmerk. Hou de site van Stichting de Baten (www.debaten.nl) in de gaten voor de aankondiging van startdatum!

Mede door bijdragen van een aantal Nieuwegeinse bedrijven en wijknetwerken kon de bus zonder subsidie ter beschikking gesteld worden. Een project van en vóór Nieuwegein!

De start van het project werd op donderdag 18 januari jl. gemarkeerd door de overdracht van de sleutels van de bus aan Movactor. Op de foto vlnr Kees Mulder (stichting de baten), Philip van Anraad (stichting de baten), Jeannette Smiessing (movactor), Hans Adriani (wethouder gemeente Nieuwegein), Leo Burger (stichting de baten).

Tellers gezocht voor bij de gemeenteraadsverkiezingen

Op 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Ook kunt u stemmen in een raadgevend referendum over de vernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv).

De stembureaus worden overdag bemand door een voorzitter en een aantal stembureauleden. Het stemmen gebeurt handmatig, hierdoor is het tellen van de stemmen een hele klus. Het stembureau sluit om 21.00 uur en dan begint het stemmentellen. De stembiljetten worden uitgezocht en vervolgens geteld door de mensen die de hele dag op het stembureau gewerkt hebben en de stemmentellers.

Tellers gezocht
Vindt u het leuk om op woensdag 21 maart 2018 vanaf 20.45 uur te helpen met het tellen van de stemmen? Dan kunt u zich aanmelden als stemmenteller via verkiezingen@nieuwegein.nl.
Ook zijn we nog op zoek naar tellers voor de reservelijst. Het kan namelijk zijn dat iemand op de dag zelf ziek is. Daarom kunnen reservetellers nog op de dag van de verkiezingen opgeroepen worden.

Wat vragen wij van u?
U bent minimaal 18 jaar en u werkt georganiseerd en nauwkeurig. U heeft een e-mailadres en een mobiele telefoon. Een vereiste voor deze functie is dat u de telinstructie succesvol doorloopt.

Multiculturele wijkgerichte ontmoeting in Galecop

Op vrijdag 9 februari aanstaande houdt MOvactor en het Wijknetwerk Galecop op initiatief van ‘Galecop Sociaal’ een Multiculturele ontmoeting in Buurtplein Galecop aan het Thorbeckepark 183 in de wijk. Deze is van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Tijdens deze ochtend kunnen de wijkbewoners kennis maken met nieuwe buurtbewoners en gezellig bijeenzijn onder het genot van een lekker hapje uit diverse culturen. Het initiatief is nieuw. De organisatie zoekt nog enkele vrijwilligers om dit initiatief tot een succes te maken. Interesse? Kom dan vrijdagmorgen 9 februari naar het buurtplein in Galecop.

Voorleeslunch voor senioren bij de bibliotheek

Op woensdag 31 januari (11.00 tot 13.00 uur) is weer de maandelijkse voorleeslunch voor senioren in de bibliotheek. Medewerkers van de Voorleesbrigade lezen een mooi verhaal voor aan senioren. Na het voorlezen is er tijd om met elkaar te praten en samen herinneringen op te halen. De bibliotheek serveert een heerlijke lunch.

De toegang is gratis. Aanmelden kan via het e-mailadres: actie@detweedeverdieping.nu o.v.v.
‘Voorleeslunch’ of via telefoonnummer: 030 – 6045834.

DENK wil ontslag voor Nieuwegeinse ambtenaar Henk van Deún

Farid Azarkan en Selçuk Öztürk van DENK willen dat de Utrechtse PVV-lijsttrekker Henk van Deún ontslagen wordt bij de gemeente Nieuwegein. Dit naar aanleiding van zijn eerdere uitspraak over het afbranden van de ULU-moskee in de Utrechtse wijk Lombok. Van Deún liet twee weken geleden weten dat hij het liefst zag dat deze moskee zou afbranden.

Van Deún werkt bij de Sociale Recherche in Nieuwegein en geeft daar de dagelijkse leiding. Ook coördineert van Deún de werkzaamheden van de unit P&O bij de gemeente Nieuwegein. Van Déun: ‘Mijn belangrijkste opdracht; de toekomst visie op HRM, de rechtspositie op orde brengen en het strategisch personeelsbeleid vormgeven met speciale aandacht voor de oudere werknemers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast blijf ik de werkzaamheden van de Sociale Recherche coordineren. Fraude mag immers nooit lonen!…’

Ellie Liebregts, gemeentesecretaris van de gemeente Nieuwegein liet eerder onze redactie weten: ‘Iedere ambtenaar mag een politieke nevenfunctie vervullen, zoals lijsttrekker. Wij maken een strikt onderscheid tussen de ambtelijke functie en de politieke rol die een medewerker vervult. Wij gaan niet over de politieke keuzes van ambtenaren, tenzij door die keuze het functioneren van de medewerker in gevaar komt. Individuele personele gevallen bespreken wij niet in de pers.’

Azarkan en Öztürk van DENK willen nu dat minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) en minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus (CDA) werk maken van het ontslag. Zij vinden dat de uitspraak van Van Deún niet past ‘binnen de gedragsnormen die gelden voor een persoon die een dienstbetrekking heeft bij de overheid. In schriftelijke vragen aan de ministers: “Deelt u met ons de mening dat de heer Van Deún, vanwege zijn ophitsende uitspraak over een moskee, moet ‘ophoepelen’ bij de Gemeente Nieuwegein? Zo nee, waarom moet hij niet ‘ophoepelen’? Zo ja, wanneer zal hij ‘ophoepelen’?”

Nadat Van Déun zijn uitspraak had gedaan brak op de sociale media een storm van kritiek los op de PVV-Lijsttrekker. Daarna stuurde hij een bericht uit via Twitter waarin hij zijn woorden onhandig noemde en zei dat de PVV niet werkelijk wil dat moskeeën in brand worden gestoken. In een schriftelijke reactie distantieert de politicus zich van zijn eerdere uitspraak. “De PVV wil moskeeën sluiten en natuurlijk niet dat ze afbranden! Geweld kan en mag nooit” aldus van Déun.