Frontale botsing op de Plettenburgerbaan, bestuurder naar het ziekenhuis

Op bedrijventerrein Plettenburg in Nieuwegein is vanavond een auto-ongeluk gebeurd. Een bestelbusje van autoverhuurbedrijf Europcar belandde op z’n kant en de bestuurder is gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Bij het ongeval op de kruising van de Plettenburgerbaan met de Perkinsbaan was ook een andere auto betrokken. Daarin zaten meerdere passagiers, maar zij zijn ongedeerd. Waarom de twee wagens frontaal botsten is niet bekend.

Het ongeluk gebeurde rond 19.30 uur. Een deel van de weg werd tijdelijk afgesloten. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Foto’s: Politie Nieuwegein
Bron: RTV Utrecht

Serious Swim & Dive heeft ruim 16.000 euro opgehaald

Serious Swim & Dive, dat werd afgesloten op zondagmorgen 24 december jl. in zwembad Merwestein heeft voor het 5-jarig jubileum meer dan 16.000 euro opgehaald. Deelnemende verenigingen waren: Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein, ZV Hoogland, IJZ&PC, ZPC Amersfoort, Team3, Duikteam Loosdrecht, Duikcentrum Loosdrecht en het Duikhuis in Nieuwegein.

Al 5 jaar lang slaan de organisatoren de handen ineen om geld in te zamelen voor het thema van 3FM Serious Request. Dit jaar was het voor conflictgebieden, zoals in Nigeria en de Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen, zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Met de opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis.

p 23 en 24 december jl. organiseerde Serious Swim & Dive een 14 uur durende zwem- en duikmarathon om geld in te zamelen voor dit goede doel, met als resultaat een mooi bedrag: 16.410 euro!

Algemene Hulpdienst Nieuwegein (AHN) start Kompassiebijeenkomsten en wandelingen

Vanaf januari 2018 organiseert de Algemene Hulpdienst Nieuwegein (AHN) op diverse zondagochtenden gedurende het jaar, aan de hand van interessante levensthema’s, kompassiebijeenkomsten en wandelingen. De kompassiebijeenkomsten vinden 2x in de maand plaats, de ene keer wordt een spreker uitgenodigd en de andere keer is er gelegenheid om elkaar (weer) te ontmoeten onder het genot van een kopje thee of koffie. Beide keren kunt u aansluitend met elkaar al wandelend verder in gesprek gaan.

Op zondag 28 januari vindt de eerste Kompassiebijeenkomst en wandeling plaats met als thema “Omgaan met een (ingrijpende) levensgebeurtenis.” De inleiding wordt verzorgd door het coachingsburo van Mart Overdijk & Celine Breeuwsma.

De AHN: ‘Ieder mens komt uitdagingen tegen in zijn leven, hoe gaan we daarmee om, wat kunnen we ermee of wat weten we er eigenlijk van? Welke wijsheden en inzichten tekenen onze levenservaring? Bent u gewoon benieuwd of misschien wel betrokken bij een bepaald thema of vindt u het fijn om alleen te komen luisteren of wilt u graag in contact komen met anderen? Wie of wat u ook bent, luisteraar of prater, iedereen is van harte welkom om aanwezig te zijn bij deze bijeenkomsten.’

Vanaf 10.00 uur is er een inloop, om 10.30 starten de bijeenkomst en uiterlijk 13.00 uur wordt de bijeenkomst afgesloten. De bijeenkomsten vinden plaats in Wijkhuis De Steeg aan de Hoornseschans 101 in de wijk Fokkesteeg. Deze locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, mocht dit een probleem voor u zijn, dan kunt u voor vervoer contact opnemen met de AHN via telefoonnummer: 030-606 74 09 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 12.30 uur)

Meer informatie over data, tijden en sprekers volgt binnenkort op de website van de Algemene Hulpdienst Nieuwegein.

‘De Hondsdraf’

Alle straten, lanen, driften, pleinen en wat dies meer zij, vastgelegd volgens een  vast stramien: ter hoogte van het pand met huisnummer 1, midden op de weg, fietspad of trottoir de straat in gefotografeerd. Daarbij bepaalt het straatnamenregister van de Gemeentegids 2010 de alfabetische volgorde in deze wekelijkse rubriek.

De eerste straat is de Bertus Aafjeshove, de laatste de Zwolseveste. Iedere week een foto (die desgewenst gedurende zes maanden na publicatie te verkrijgen is via de website van onze fotograaf. Deze week de Hondsdraf in de wijk Hoog-Zandveld.

Dakplaat valt van woning door storm in Galecop

Momenteel raast een storm over Nieuwegein. De afgelopen nacht zijn meerdere takken van bomen gevallen en vanmorgen rond 11.40 uur kwam een dakplaat naar beneden van een woning aan de Pieter de Hooghage. Niemand raakte hierbij gewond.

Bij de brandweer is de procedure ‘grote drukte’ van kracht. “We kunnen op dezelfde voet door als tijdens Oud en Nieuw”, zei woordvoerder Sjaak Haasnoot van de Veiligheidsregio Utrecht. “Het gaat wel om relatief kleine meldingen. Zo kwam op sommige plekken het rioolwater omhoog, maar gaat het vooral om loshangende en afgewaaide takken.”

Eerder vanmorgen viel al een boom op een auto in Vreeswijk. Deze auto is total-loss. Een tweede auto raakte hierbij beschadigd. De brandweer kwam ook hier in actie om de boom in stukken te zagen. De foto is van de brandweer post Vreeswijk.

In Nederland werden vannacht windstoten gemeten tot 100 kilometer per uur, in Cabauw (gemeente Lopik) werd zelfs windkracht 9 geregistreerd, meldt Weeronline.

Vanmiddag blijft het op veel plaatsen buiig. In het zuidwesten blijft het overwegend droog en zien we het vaakst de zon. In de tweede helft van de middag neemt de wind af en aan het einde van de middag is de wind aan zee maximaal nog stormachtig (8 Bft.) en in het binnenland krachtig (6 Bft.).

Vanavond neemt de wind nog wat verder af en geleidelijk verdwijnt ook de kans op zware windstoten. Aan zee blijft de wind tot ver in de nacht hard (7 Bft.). In het noorden, midden en oosten zijn er in de avond nog regelmatig buien. In het zuid(west)en is het droger. In de nacht neemt ook de buiigheid in het noorden, midden en oosten wat af. De minimumtemperatuur ligt rond 6 graden.

Heeft u foto’s van stormschade? Stuur die dan naar onze redactie: redactie@pen.nl

Foto: Katja Rodenburg

‘De strip van Kim Houtzager’

Iedere week tekent Kim Houtzager (www.keep-in-mind.nl) de Pen-i strip. Ze neemt u mee in haar leven, een wereld vol verrassingen met zo nu en dan een snufje magie. De strip gaat altijd over Nieuwegeinse gebeurtenissen of over het dagelijks leven van Kim. Het meisje Pen-i en haar kleine broertje E-than spelen de hoofdrol in de strip, soms bijgestaan door Kim, mensen uit haar leven en andere Nieuwegeiners.

Kim woont in Nieuwegein en maakt de ‘ups & downs’ van de stad dagelijks mee. Het is Kim’s droom om professioneel illustrator en auteur te worden en dat elke Nieuwegeiner Pen-i (her)kent.

Kim: ‘Een nieuw jaar, gevuld met nieuwe kansen! De beste wensen voor het nieuwe jaar en hopelijk is het gevuld met dromen die waar worden. Wij zijn in ieder geval gewoon weer van de partij! We moeten alleen wel even opletten welke datum we invullen…’