PENTekening: ‘Mogen wij u voorstellen, de nieuwe kasteelheer van Rijnhuizen’

De Nieuwegeinse karikaturist – cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen. Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten. (www.karikaturist.nl)

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). De tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl. Deze week de nieuwe kasteelheer van kasteel Rijnhuizen.

Eind 2016 is het uiteindelijk het FOM gelukt om kasteel Rijnhuizen te verkopen. Het FOM is verhuist naar Eindhoven. Levensgenieter en voorstander van behoud van cultuur, Jan Scholt, kocht het kasteel begin dit jaar. Hij heeft mooie plannen en heel Nieuwegein kan meegenieten want, volgens Jan moet het een plek worden voor alle Nieuwgeiners. Onlangs sprak de hoofdredacteur met hem op ‘zijn kasteel.’ Tja, en dan moet hij natuurlijk ook nog in deze rubriek. Een eerste kennismaking. Maar er gaat meer gebeuren. Jan is niet de enige die een gedeelte heeft gekocht rondom het kasteel. Ook Bogor Projectontwikkeling B.V. gaat in dit gebied aan de slag. Meer hierover binnenkort op pen.nl want het gebied staat vol mooie bomen, prachtige natuur. Wat gaat er mee gebeuren? Wij onderzoeken het.

Drie iPhones tegelijk pinnen bij MediaMarkt nekt vrouw: celstraf en 5.000 euro terugbetalen

Een 19-jarige vrouw is veroordeeld tot vier maanden celstraf, waarvan één voorwaardelijk, vanwege een reeks betalingen met een gestolen pinpas.

Een oplettende beveiliger van de MediaMarkt in Nieuwegein betrapte de verdachte. Hij vertrouwde het niet dat ze drie iPhones tegelijk afrekenende. Al snel bleek dat de pas die ze gebruikte van een 93-jarige vrouw was. Zij miste hem sinds een bezoek aan de supermarkt diezelfde dag. Uit onderzoek bleek dat de pas al voor diverse pintransacties en geldopnames was gebruikt. In totaal was er ruim vijfduizend euro weg. De 19-jarige vrouw moet dit bedrag ook terugbetalen aan het slachtoffer.

Het OM had vier maanden gevangenisstraf geëist. De politierechter kwam tot een iets lagere straf met één maand cel voorwaardelijk. Diefstal van de pas kon namelijk niet worden bewezen. De vrouw is daarom veroordeeld voor verduistering en de betalingen. Daarnaast krijgt ze straf voor diefstal van een kinderwagen uit een winkel in Tilburg. De verdachte zit sinds haar aanhouding vast. De gevangenisstraf van drie maanden gaat daarom direct in. De duur van het voorarrest wordt hier vanaf getrokken.

De politie Nieuwegein heeft de oplettende beveiliger van de MediaMarkt deze week al uitgebreid bedankt, onder meer via Facebook.

De beveiliger die de vrouw in de smiezen had

Paardenkastanjemineermot duikt op in Nieuwegein

De Paardenkastanjemineermot duikt op in de gemeente Nieuwegein. De kastanjebladeren worden daarbij opgegeten door de larven van de Paardenkastanjemineermot en worden langzaam bruin. De vlinder van de Paardenkastanjemineermot legt zijn eieren op het bovenkant van het blad. Na enkele weken komen de larven uit die de bladeren opeten.

Door ernstige aantasting door de larven kan de boom geheel bruin worden en al in september zijn bladeren vallen. Het kan verder geen kwaad voor de kastanjebomen maar het is geen fraai gezicht. Het bestrijden van de Paardenkastanjemineermot wordt dan ook niet gedaan. Het goed opruimen van de afgevallen bladeren kan helpen om de aantasting te bestrijden. De poppen overwinteren in het afgevallen blad en zorgen weer voor de aantasting voor het volgend jaar.

Unieke vondst bij taxatie in bibliotheek De tweede verdieping

Bibliotheek De tweede verdieping kende op woensdag 23 augustus het Kunst & Kitsch-moment waar iedereen op hoopt. Tientallen bezoekers lieten die dag hun oude boeken taxeren bij Arie Molendijk in de bibliotheek. De vondst was een Franstalig verslag van een reis naar Groenland in 1767.

Volgens Molendijk is het boek minimaal 400,- tot 1.000,- euro waard. ‘Als taxateur gaat mijn hart hier sneller van slaan,’ aldus Arie Molendijk. De bezoeker kon tevreden naar huis gaan. Ook andere boeken die hij had meegebracht zouden volgens Molendijk veel waard zijn.

Op de foto de eigenaar Harry ten Hove van de boeken van een reis naar Groenland uit 1767

‘De strip van Kim Houtzager’

Iedere week tekent Kim Houtzager (www.keep-in-mind.nl) de Pen-i strip. Ze neemt u mee in haar leven, een wereld vol verrassingen met zo nu en dan een snufje magie. De strip gaat altijd over Nieuwegeinse gebeurtenissen of over het dagelijks leven van Kim. Het meisje Pen-i en haar kleine broertje E-than spelen de hoofdrol in de strip, soms bijgestaan door Kim, mensen uit haar leven en andere Nieuwegeiners.

Kim woont in Nieuwegein en maakt de ‘ups & downs’ van de stad dagelijks mee. Het is Kim’s droom om professioneel illustrator en auteur te worden en dat elke Nieuwegeiner Pen-i (her)kent.

Kim: ‘Onze angstkater… ik heb hem al eens eerder aan u voorgesteld. Het gaat goed met hem, elke dag een stapje minder bang. Hij is ook erg nieuwsgierig, is gebleken. Denk je ditmaal aan alles te hebben gedacht, blijkt hij ons toch weer te slim af te zijn. Gelukkig vindt hij zijn mandje toch nog net iets fijner dan de straat waar hij vandaan komt.’

Wilhelminabrug in Vreeswijk krijgt nieuwe slijtlaag

In de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 augustus worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de Wilhelminabrug in Vreeswijk. Het wegdek op de brug krijgt een nieuwe slijtlaag en de slagbomen worden vervangen. Deze werkzaamheden vallen onder de renovatie van de Koninginnensluis.

Vanwege deze werkzaamheden zal de brug woensdagnacht, tussen ca. 01.30 uur en 05.40 uur, worden afgesloten voor alle het verkeer. Omrijden kan via de Emmabrug. Rijkswaterstaat verwachten dat de werkzaamheden geen overlast veroorzaken voor omwonenden.

F1 2017 Race Event bij MediaMarkt Nieuwegein

Schuilt er in jou een echte autocoureur? Kom dan op zondag 3 september tussen 13.00 uur en 16.00 uur naar het F1 2017 Race Event bij MediaMarkt Nieuwegein.

Doe mee met dit té gekke event, zet de snelste tijd neer en maak kans op de nieuwe F1 2017 game! Eindig jij altijd op het podium van Monza? Snijd jij Eau Rouge perfect aan en doorsta jij de slijtageslag van de GP van Hongarije? Kortom: ben jij het virtuele racetalent dat iedereen de baas is op de mooiste circuits wereldwijd? Kom dan naar het F1 2017 Race Event! Er staan PlaySeat-simulatoren klaar waarin jij jouw skills laat zien. De deelnemer met de snelste rondetijd wint de nieuwe F1 2017 game!

Wanneer kun je jij talent laten zien?
Je hoeft je niet van te voren in te schrijven om mee te kunnen doen aan het F1 2017 Race Event bij MediaMarkt Nieuwegein. Ben jij ook van de partij op zondag 3 september tussen 13.00 en 16.00 uur?

Laat je bij Media Markt Nieuwegein inspireren en probeer de nieuwste games uit, doe mee aan de leukste competities, die regelmatig georganiseerd worden en/of ervaar de mogelijkheden van de VR bril in de winkel!