Conflict binnen stadspartij ieders Belang escaleert verder

De vier raadsleden die overgebleven zijn van de stadspartij ieders Belang, te weten Ad Visschers, Vincent Verhaar, Harry Rietveld en Haitze de Jong en de twee commissieleden Guilmy en van Engelen, zijn dinsdagavond geweerd op de ledenvergadering van de lokale partij.

Fractievoorzitter Haitze de Jong laat in een verklaring aan onze redactie weten: ‘In strijd met de eigen Statuten, heeft het bestuur van de lokale partij ieders Belang een Algemene Ledenvergadering (ALV) uitgeroepen zonder daarbij de zes leden van de raadsfractie uit te nodigen, die ook nog steeds gewoon lid zijn.’

De Jong: ‘De poging om het lidmaatschap van ons te beëindigen per 13 februari jl., faalde echter jammerlijk omdat de aangevoerde argumentatie niet alleen in strijd waren met de kieswet maar ook met de eigen Statuten. Ook de 2e poging, op 15 februari voldeed niet aan het daarvoor gestelde in de eigen Statuten en was daarmee eveneens onrechtmatig. Zelfs ingeval wel correct was gehandeld door het bestuur v.w.b. inzake een beëindiging van het lidmaatschap, dan nog gold dat er “hoor en wederhoor” moest worden toegepast.’

‘Door de zes leden van de fractie de toegang tot de Algemene Ledenvergadering (ALV) die vanavond werd gehouden op de zaak van de partijvoorzitter mevr. Dorella van Putten te houden en de toegang daarvan voor ons af te grendelen, is er sprake van onbehoorlijk bestuur’ aldus de Jong. ‘Hierdoor zijn ook alle op deze ALV genomen besluiten dan ook onrechtmatig.’

De Jong: ‘Wij van de fractie ‘ieders Belang’ zullen dan ook geen enkele van de besluiten van dit bestuur, genomen op deze ALV respecteren en deze zo nodig in rechte aanvechten ingeval wij daar enige schade dan wel het kunnen functioneren van ons als raadsfractie onder de noemer ‘ieders Belang’ zouden gaan ondervinden.’

Teneinde niet onnodig de situatie ter plaatse te provoceren voor de zaak van mevr. Dorella van Putten, zijn de vier raadsleden en de twee commissieleden weer huiswaarts gekeerd na te hebben geprobeerd om binnen te komen en de vergadering bij te wonen.

De Jong: Dit kwalijke en onrechtmatige handelen van het bestuur van de partij draagt echter niet bij tot een de-escalatie van het conflict maar zal dit eerder nog verder aanwakkeren.

RMN lanceert nieuwe website en agenda-functie

Donderdag 2 maart 2017 lanceert RMN een nieuwe website, die na inloggen met postcode en huisnummer specifieke informatie laat zien voor het betreffende adres. Inwoners van o.a. Nieuwegein kunnen hiermee sneller de informatie vinden die voor hen relevant is. Het online inzamelschema is daarnaast uitgebreid met een functie waarmee ophaaldagen zichtbaar kunnen worden gemaakt in de persoonlijke digitale agenda van de betreffende gebruiker. De nieuwe website moet inwoners van Nieuwegein helpen om waardevolle grondstoffen zoals: plastic, metalen (blik) en drankenkartons (PMD) en groente-, fruit- en tuinafval (GFT), zo goed mogelijk gescheiden aan te bieden.

RMN directeur Rob Schram: “Steeds meer gemeenten sluiten zich aan bij RMN. RMN breidt dus uit en omdat gemeenten verschillende taken en regelgeving hanteren neemt daarmee ook de diversiteit aan informatie toe. Om ervoor te zorgen dat bezoekers toch snel de informatie kunnen vinden die voor hen relevant is, hebben we gekozen voor een website die informatie op maat aanbiedt. Huishoudens loggen in met behulp van hun postcode en huisnummer en krijgen, naast de gebruikelijke informatie, informatie te zien die relevant is voor dat adres, zoals bijvoorbeeld hun inzameldagen. Eigenlijk net zoals ze dat al gewend zijn bij het online inzamelschema.” De website is vanaf donderdag 2 maart hier te bekijken.

Ophaaldagen in digitale agenda
Naast de nieuwe website is het online inzamelschema (dat via de website te benaderen is) uitgebreid met een functie waarmee gebruikers van een digitale agenda de ophaaldagen zichtbaar kunnen maken in hun persoonlijke digitale agenda. Wie een digitale agenda heeft (bijvoorbeeld: Google, Outlook of Apple), kan zich op deze functie abonneren. De data wordt wekelijks ververst en tot 50 dagen vooruit geagendeerd. Op deze manier toont de agenda altijd actuele informatie. U kunt zich abonneren door naar het inzamelschema te gaan en achtereenvolgens te klikken op: “Wanneer”, “Naar maand- en jaarkalender” en “Zet inzameldata in uw agenda.”

Verder verlagen hoeveelheid restafval
Met de nieuwe website, het online inzamelschema met agenda-functie en de recent geïntroduceerde RMN-app, biedt RMN een scala aan informatiemiddelen. Rob Schram: “Inwoners van de RMN-gemeenten kunnen zelf kiezen wat het beste bij hun situatie past. We hopen dat de nieuwe middelen bijdragen aan het verder verlagen van de hoeveelheid restafval en het verhogen van het gescheiden aanbod van waardevolle grondstoffen.”

D66 kandidaat-Kamerleden maken kennis met Nieuwegein

D66 kandidaat-Kamerleden bezoeken woensdag 8 maart aanstaande Nieuwegein. In voorbereiding op hun nieuwe rol leggen kandidaat-Kamerleden van D66 tot en met woensdag 15 maart in het hele land werkbezoeken af.

Kandidaat-Kamerleden Rob Jetten (#12), Rens Raemakers (#17), Matthijs Sienot (#21) en Marijke van Beukering (#24) komen in een speciale D66 bus naar Nieuwegein-Zuid. Op Nieuwegeins’ eerste brede school De Lotus gaan ze in gesprek met schooldirecteuren en de Wethouder van Onderwijs over de ontwikkeling van nieuwe sport- en onderwijslocaties in Nieuwegein.

Het werkbezoek komt op een zeer geschikt moment: in drie wijken van Nieuwegein wordt momenteel samen met de omwonenden en andere betrokkenen gewerkt aan de vernieuwing van onderwijslocaties. D66 raadslid Tom Verhoeve: “Deze raadsperiode werkt de gemeente hard om samen met de inwoners onze stad verder vorm te geven. De vernieuwing van de onderwijshuisvesting is daar een voorbeeld van. Wat D66 betreft verdient deze werkwijze de aandacht van onze toekomstige vertegenwoordigers in de Tweede Kamer.”

Ook brengen ze een bezoek aan lunchroom FAIR’S in Buurtplein Zuid. Hier laten ze zich informeren over en ervaren zij hoe de sociale functie in de wijk dankzij de buurtpleinen wordt versterkt. Tenslotte krijgen de kandidaat-Kamerleden een rondleiding over het recent vernieuwde winkelcentrum Hoogzandveld. Dit winkelcentrum is vorig jaar doorgedrongen tot de vier finalisten van de prestigieuze NRW jaarprijs. De NRW jaarprijs is de nationale erkenning voor het meest inspirerende winkelgebied in de winkelvastgoedsector.

Heeft u vragen of wilt u ook kennismaken met de D66 kandidaat-Kamerleden? U bent van harte welkom tussen 10.30 uur en 11.15 uur.

“Nieuwste games bij Media Markt Nieuwegein”

Het wachten is voorbij! Menig game-liefhebber zal hebben uitgekeken naar deze week, waarin er diverse releases zijn van nieuwe games (en consoles) bij Media Markt Nieuwegein. The Legend of Zelda: Breath of the Wild &  Horizon Zero Dawn liggen deze week voor het eerst in de winkel.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild
The Legend of Zelda reeks draait inmiddels alweer 30 jaar mee. De succesformule is nog altijd even populair. Elke Zelda-game volgt dus hetzelfde vertrouwde pad… tot nu dan. Je zult al gauw merken dat dit een andere Zelda game is. The Legend of Zelda: Breath of The Wild verschijnt a.s. (vrijdag 3 maart) voor Nintendo Wii U en Nintendo’s nieuwe spelcomputer; de Switch.

Horizon Zero Dawn
Horizon Zero Dawn is de nieuwe game voor Playstation 4 (PS4) van Nederlands grootste gameontwikkelaar Guerrilla Games. Het is de grootste productie van Guerrilla tot nu toe en met een budget van minstens 45 miljoen euro de grootste Nederlandse mediaproductie ooit. Je speelt als Aloy, een vaardige jager die vertrouwt op haar snelheid, sluwheid en behendigheid om uit handen van de machines te blijven en haar stam koste wat kost wil beschermen. Ze neemt het op tegen een kolossale overmacht en ontrafelt tijdens een meeslepend, emotioneel avontuur de geheimen van een vergeten beschaving. Horizon Zero Dawn is verkrijgbaar vanaf woensdag 1 maart.

Ruim 170 m² gameplezier!
Sinds de verbouwing eind vorig jaar beschikt Media Markt Nieuwegein over de grootste gamingafdeling van de regio. Met nieuwe producten en een nog uitgebreider assortiment is de Nieuwegeinse vestiging de “place to be” voor gamend Nederland.

Of je nu een game zoekt voor op de Playstation, een controller voor de Xbox, een headphone voor het gamen op de PC; Media Markt Nieuwegein heeft het grootste assortiment en in elke prijsklasse de scherpste prijzen.

Laat je bij Media Markt Nieuwegein inspireren en probeer de nieuwste games uit, doe mee aan de leukste competities, die regelmatig georganiseerd worden en/of ervaar de mogelijkheden van de VR bril in de winkel! Kijk op www.mediamarkt.nl/nieuwegein voor meer informatie en/of volg de Media Markt Nieuwegein op Twitter:  @MediaMarktNWG.

Jan met de Pet: ‘De PAUW kan niet meer pronken’

Het gaat hier over de PAUW bedrijven, dat is een organisatie die de gemeente twee jaar geleden in de maag is gesplitst door het Rijk omdat de Wet Sociale Werkvoorziening richting de gemeentes is gegaan zodat mensen, die om een of andere redenen niet echt mee kunnen, bij de gemeente moesten aankloppen om een dagbesteding te krijgen en daarnaast mee konden werken aan een leefbare stad. Het bouwen van een toekomstbestendig verdienmodel daarop is onrealistisch. Dit laat bijv. ook het CDA weten in Nieuwegein.

Kijk, deze mensen aan een baan helpen omdat ze elders niet aan de slag kunnen, daar is niks mis mee zou je zeggen. Maar helaas hebben gemeenten een addertje onder het gras gevonden want de diverse gemeenteraden gaan ermee stoppen. Dit om diverse redenen. Legitiem ? Misschien wel, maar wat zijn nu de gevolgen voor die mensen die er werken en volgens mij er met veel plezier werken ?

Er wordt voor een goede afvloeiingsregeling gezorgd. Lees: ‘Je krijgt een einddatum en daarna niet meer zeuren!’ Maar nogmaals wat gaan we nu doen met die mensen die nu werken bij PAUW ? De reden dat die mensen daar werken is de reden dat zij niet in een reguliere baan kunnen werken. Dus een redenatie die ik ergens hoorde van: ‘Dan nemen die bedrijven die het werk overnemen ze toch in dienst!’ Natuurlijk dromer.

Dit is weer zo’n marktwerking die helemaal op niets uitdraait en daardoor 1,5 a 2 keer zo duur wordt dan de PAUW bedrijven. Maar het is goed voor die marktwerking. Een echte VVD kwaal. Maar de dokter heeft nog geen recept en/of behandeling voor die VVD’ers gevonden die hen doet inzien dat het hele verhaal over de marktwerking maar ook nergens gelukt is. Er is geen voorbeeld te geven waar het wel gelukt is: onze oude PTT=naar de knoppen geholpen, de NS=hier staat de locomotief naast het spoor, en dan nog maar niet praten over de Zorg in Nederland. Of moet ik het zo lezen: KPN=Post.nl=TNT dus meer raden van bestuur en toezicht, NS=Prorail en andere taken evenveel raden van bestuur en toezicht enzovoort. Dus allemaal baantjes voor oud politici en de laatste kabinetsperiodes zijn er diverse vriendjes toe aan een andere baan dus …. Tel uit je winst en dan nog roepen dat het goed gaat in Nederland, zakkenvullers!

Toch nog even naar ieders Belang, daar kom ik niet onderuit. Ik zeg dat nou wel maar wie mag nou die naam voeren? Of moet Frans Backhuijs straks in de raad steeds zeggen: Ieders Belang, groep Verbeek en dan een andere keer Ieders belang, groep de Jong. Sterkte Frans nu heb je naast mevrouw Bakthali nog twee probleemgevallen erbij.

Het lijkt me wel leuk worden in die raadsvergaderingen: lekker met modder gooien naar elkaar en elkaar zwart maken via het spreekgestoelte. Ja Frans, een schone taak. Ze mogen je zo langzamerhand wel gevarengeld gaan betalen, ik zou het eens vragen bij Alex.

De verhalen vliegen over de diverse toonbanken (lees : Social Media) heen en weer en de een weet het nog beter dan de ander. Maar zouden we ooit horen hoe het nu echt zit? Nee, dat geloof ik nou weer niet want beide kampen kunnen er wat van hoor. Verbeek steelt de hele partij kaal volgens de Jong maar Verbeek zegt dat het geld er nog gewoon is. Kijk, en hier voor heb ik nu de ideale oplossing. Jij Jan? Ja zeker, ik! Heel simpel, zelfs zo simpel dat ze het zelf hadden kunnen bedenken. Laat een onafhankelijke partij (door beide goedgekeurd) kijken op de rekening van de partij. Is er niets wat wijst op fraude en/of verduistering dan heeft Verbeek gelijk en moet de Jong en kornuiten onmiddellijk wegwezen maar, blijkt dat het inderdaad zo is dat De Jong gelijk heeft moet Verbeek pleitten. En vervreemding van gelden heet bij mij gewoon fraude meneer de Jong of wilt u zo laten zien dat u ‘anders’ bent door af en toe andere bewoordingen te gebruiken ?

Nog even een tussendoortje: het gebeurt wel vaker dat iemand overstapt naar een andere partij maar deze had ik niet zien aankomen : Hans van der Boor eerst voor de PvdA en nu overstap gemaakt naar GroenLinks, ik had hem nu juist weer verwacht op de rode lijst maar die groene trekt meer of is daar ook ruzie aan vooraf gegaan ?

Dit soort gedonder geeft de burger geen moed om te gaan stemmen want die lui van de gemeenteraad bewijzen al dat we gelijk hebben: die lui zijn NIET te vertrouwen! Denk hier maar eens over na ieders Belang, groep Verbeek en Ieders belang, groep de Jong. En als u uitgedacht bent kunt u zich in een willekeurige hoek melden om u de ogen uit je hoofd te schamen. En meneer Hans van der Boor ga jij de kiezer maar eens duidelijk maken waarom je overgestapt bent van de PvdA naar GroenLinks. En als je dat niet weet, maar uit eigen belang bent overstapt, ga dan ook als de donder naar een hoek toe om je rot te schamen en wees blij dat ik je niet dezelfde hoek in stuur waar dat zooitje van ieders Belang elkaar aan het uitmoorden zijn!

Met hartelijke groet

Jan met de Pet