Lintje voor raadslid Guido Bamberg

Guido Bamberg nam donderdag 30 juni j.l. tijdens de raadsvergadering afscheid als raadslid van de gemeente Nieuwegein. Tijdens deze raadsvergadering werd Guido benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Frans Backhuijs.

Guido Bamberg was raadslid van 1990 tot 2000 en van 2010 tot nu voor de PvdA in Nieuwegein. Hij nam afscheid omdat hij het raadswerk niet meer goed kan combineren met zijn werk.

Hij heeft het naar eigen zeggen altijd een eer gevonden de functie van raadslid uit te mogen oefenen. Guido Bamberg heeft zich als raadslid steeds met veel bevlogenheid ingezet voor het algemeen belang van Nieuwegein en haar inwoners.

De strip van Kim Houtzager

Iedere week tekent Kim Houtzager (www.keep-in-mind.nl) de Pen-i strip. Ze neemt u mee in haar leven, een wereld vol verrassingen met zo nu en dan een snufje magie. De strip gaat altijd over Nieuwegeinse gebeurtenissen of over het dagelijks leven van Kim. Het meisje Pen-i en haar kleine broertje E-than spelen de hoofdrol in de strip, soms bijgestaan door Kim, mensen uit haar leven en andere Nieuwegeiners.

Kim woont in Nieuwegein en maakt de ‘ups & downs’ van de stad dagelijks mee. Het is Kim’s droom om professioneel illustrator en auteur te worden en dat elke Nieuwegeiner Pen-i (her)kent.

Klik op de twee poppetjes onder de tekst om de strip te zien.

Kim: ‘Een muurtje schilderen… daar hoef je geen raketgeleerde voor te zijn, toch? Nee, maar wel een echte schilder. Afgelopen weekend heb ik voor het eerst in mijn leven een muurtje zelf geschilderd. Het verschil tussen de muur die door de professionele schilder is geschilderd en mijn muurtje…. Ik had toch alles goed afgeplakt? Maar ja, verf kruipt blijkbaar waar het niet gaan kan en zo werd er iets meer blauw dan de bedoeling was. Gelukkig komt er een grote kast voor die muur te staan. Op naar muur nummer 2!’

Defensie, BOVAG en ROC slaan handen ineen

Dinsdag 28 juni waren vertegenwoordigers van het Ministerie van Defensie, de BOVAG en de Truckbranche te gast bij het Automotive College in Nieuwegein voor een inspirerende middag over co-creatie en innovatie. Hoogtepunt van de bijeenkomst was het ondertekenen van de intentieverklaring tussen het Ministerie van Defensie, de BOVAG en ROC Midden Nederland.

Deze drie partijen maken zich sterk voor hoogwaardige en toekomstbestendige opleidingen in de bedrijfsautotechniek (BAT). Daarbij is er een speciaal programma voor de defensiestudenten, het Centrum voor Excellent Vakmanschap Bedrijfsautotechniek (CEV BAT). En een plusprogramma voor de studenten van de merkdealers, de Truck Academy. Dat ROC Midden Nederland is uitgekozen als een van de onderwijsinstellingen, die CEV BAT en een Truck Academy mogen starten, is een erkenning van alle inspanningen voor goed onderwijs en de ambitie om het onderwijs verder te ontwikkelen en te verbeteren.

De nieuwe leerwerkplaats voor de bedrijfsauto opleidingen wordt ingericht op Structuurbaan 8 te Nieuwegein, direct gelegen naast het huidige pand van het Automotive College. Met het Automotive College; het hoofdkantoor van Innovam en de Vakopleiding Carrosserie naast de deur, ontstaat een krachtig cluster van opleiding, bij- en nascholing voor de bedrijfsautobranche in Nieuwegein, met volop parkeergelegenheid en goed bereikbaar zowel per eigen vervoer of met openbaar vervoer.

Keynote sprekers Carlo van de Weijer, Technische Universiteit Eindhoven & TomTom, en Huub Dubbelman, manager corporate communications Mercedes-Benz Nederland, gaven deze middag beide voorbeelden van technologische innovaties in de branche en de gevolgen daarvan voor de samenleving, zoals een zelfsturende vrachtwagen. Er werd afgesloten met een paneldiscussie over ‘de excellente werknemer van de toekomst’ onder leiding van Ruud van Diemen, directeur Veiligheid & Defensie College.

Kick-off eerste editie Streetleague

Op woensdag 13 juli zal de eerste editie van de Streetleague Nieuwegein plaatvinden in de wijk Wijkersloot. De Streetleague is een initiatief van SportID en Movactor en bestaat uit een 3-daagse sportieve competitie voor kinderen tussen de 6-15 jaar. Het doel van de league is om kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking te brengen met diverse sport- en bewegingsactiviteiten in de omgeving. Dit alles onder het motto: ‘Sport komt de wijk in deze zomer!’.

Op 13 juli om 14.00 uur is de afrap in de wijk Wijkersloot en zullen diverse sportaanbieders uit Nieuwegein een sportief programma aanbieden in de wijk. De Streetleague vindt plaats op het grasveld naast de sporthal Wijkersloot, aan de Nanningalaan 1. Vrijdag 15 juli wordt de Streetleague in Wijkersloot afgesloten met een spetterende finale en een gezellige buurt-picknick.

In Fokkesteeg trapt de Streetleague af op 20 juli om 14.00 uur. Locatie van de Streetleague is de voetbalkooi aan de Dintherseschans, naast Openbare Daltonschool Uniq en basisschool De Schouw. De spannende finale van de Streetleague Fokkesteeg vindt plaats op vrijdag 22 juli met als afsluiting een gezellige buurt-picknick.

‘Goed om te zien dat sportaanbieders uit Nieuwegein hun maatschappelijke betrokkenheid tonen en kinderen, die veelal niet op vakantie gaan, willen vermaken’, aldus Joost Ghijssen, projectleider Sportieve School (SportID). Nynke Joustra, jongerenwerker van MOvactor sluit daar nog bij aan: ‘Dat de Streetleague georganiseerd wordt in de wijk waar de kinderen wonen en vriendjes hebben, is prettig. Hierdoor kan echt iedereen mee doen! Dat maakt het extra leuk!’

Inschrijving Rijnhuyse Open gestart

Van 3 t/m 11 september 2016 organiseert Tennisvereniging Rijnhuyse in Nieuwegein het Wijnfort Jutphaas Rijnhuyse Open. De inschrijving voor dit open tennistoernooi is vanaf nu geopend en u kunt zich via www.toernooi.nl aanmelden en de ondergrond van het toernooi is smashcourt.

Gespeeld wordt in de categorieën 2 t/m 8, waarbij in de dames dubbel (DD), heren dubbel (HD) en gemengd dubbel (GD) in speelsterkte 7 ook inschrijving vanaf 35+ mogelijk. De deadline voor aanmelden voor dit toernooi is 25 augustus, waarna de indeling voor 30 augustus 2016 bekend wordt gemaakt. Vanzelfsprekend is er aan het einde van de week ook een memorabele feestavond in het clubhuis van de vereniging. Meer informatie staat op de website van Tennisvereniging Rijnhuyse.

Kapper Keten Award voor Hizi Hair Nieuwegein

Maandag 27 juni j.l. heeft Hizi Hair uit Nieuwegein de Kapper Keten Award voor de provincie Utrecht gewonnen. De kapperszaak aan de Waardijnburg kreeg deze award uitgereikt tijdens een gala georganiseerd door het onafhankelijk reviewplatform Opiness. Deze awards worden één keer per jaar uitgereikt.

‘De tijd nemen, luisteren naar de wensen van de klant en een goede uitleg geven over de behandeling. Dat zijn de ingrediënten om de beste kapper van de regio te worden. Dat blijkt uit een analyse van 1.900 reviews door Opiness. De klanten van Hizi Hair Nieuwegein bij winkelcentrum Muntplein waarderen de persoonlijke benadering van hun kapper en spraken zich daarover uit op het reviewplatform’ aldus Opiness.

Een verkeerde knipbeurt is nauwelijks te herstellen. Daarom is vakmanschap belangrijk. Maar de grootste tevredenheidsfactor komt voort uit ‘goed luisteren, ‘de tijd nemen’ en een ‘eerlijk en duidelijk advies’. Met name om deze redenen blijkt een kappersklant na een verhuizing zo vaak trouw aan de ‘oude’ kapper.

De concurrentie is hevig in de kappersbranche. Je onderscheiden en het behouden van klanten is van groot belang. Voor elke 900 inwoners in Nederland is er één kapper. Het aantal kapsalons groeit met name door ZZP-ers die aan de slag gaan. Het aantal kappersbezoeken daalde jaren achtereen en kent nu weer een licht groei van 1 tot 3%.

Nieuwegeiner opgepakt na valse aangifte straatroof

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat een man op maandag 19 oktober 2015 valse aangifte heeft gedaan van een straatroof.

De 26-jarige inwoner van Nieuwegein gaf aan dat hij op zondag 18 oktober slachtoffer was geworden van een straatroof op de Weg naar de Poort. Daar zou hij door twee jongens op een scooter van zijn telefoon zijn beroofd. Uit het onderzoek van de politie kwam naar voren dat de verklaring van de man niet klopte en dat er sprake was van een valse aangifte. De verdachte werd vervolgens een aantal keer ontboden op het politiebureau, maar gaf hier geen gehoor aan. Uiteindelijk kon de politie de man op dinsdag 28 juni aanhouden. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt dat doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Het doen van een valse aangifte is een misdrijf en wordt zwaar bestraft. Wanneer de politie erachter komt dat de aangever gelogen hebt bij het doen van een aangifte riskeert degene een gevangenisstraf van maximaal 1 jaar. Valse aangiften bezorgen de politie veel onnodig werk en het is ook nog eens belastend als iemand vals beschuldigd wordt.

Koken met kinderen en ouders in het MEC

Een uitje waarbij kinderen van 8 tot en met 12 jaar aan de slag gaan in de keuken en de ouders een interactieve presentatie krijgen. Met elke maand een ander thema. Dat kan in het MEC in het Natuurkwartier in Nieuwegein. De eerste kooksessie begint op zondag 10 juli aanstaande van 10.15 uur tot 12.00 uur.

Jessica en Keren hebben hun kennis en krachten samengebundeld en zijn een leerzaam programma gestart voor kinderen en ouders. Waarbij kinderen – samen met Keren van Straten, eigenaar van Duurzaam Gericht – kennismaken met verschillende producten. Met vragen als; waar komt een product vandaan? Waarom is een product gezond voor ons lichaam en wat voor gerechten kun je maken? De ouders krijgen een interactieve presentatie van voedingsdeskundige Jessica Young en komen na afloop bijeen voor een proeverij van verschillende hapjes.

Met dit programma willen de initiatiefnemers hun kennis delen en het gebruik van gezonde producten binnen gezinnen en scholen stimuleren. Elke maand staat een andere thema op de agenda.

Schoffeltje 2016 uitgereikt in Fokkesteeg

Op zondag 26 juni j.l. organiseerde het wijknetwerk Fokkesteeg weer haar jaarlijkse ‘Lunch op het Plein’ voor Wijkhuis de Steeg aan de Hoornseschans. Traditioneel werd die dag ook weer ‘Het Schoffeltje’ uitgereikt aan de bewoners met de mooiste of leukste voortuin. Er waren dit jaar maar liefst zeventien genomineerden.

Maria en Deldjou Fard wonnen de eerste prijs, zij behaalden verleden jaar nog een prachtige derde plaats. De prijzen werden ook dit jaar weer uitgereikt door wethouder Hans Adriani. Tweede en derde prijs voor mooiste en leukste tuin uit Fokkesteeg gingen naar de familie van Nimbosch en van der Hoven en Nobbe.

Tijdens de ‘Lunch op het Plein’ waren veel activiteiten voor de bewoners. Zo konden kinderen zich dit jaar laten schminken, springen op het luchtkussen of zich laten vermaken door een clown die ballonnen uit deelde die ze later de lucht in konden laten gaan.

Vakantiespel in winkelcentrum Cityplaza

De winkels in winkelcentrum Cityplaza staan van 2 t/m 17 juli in het teken van de naderende zomervakantie.

In deze twee weken ontvangt het winkelend publiek bij elke aankoop vanaf 10,- een speciale vakantiespelmunt van deelnemende winkeliers. De munt is voorzien van een unieke spelcode, waarmee men kans maakt op mooie zomerse prijzen.

De winkeliers hebben bijna 200 prijzen beschikbaar gesteld met een waarde van 5,- tot 219,-, waaronder e-readers, cadeaukaarten, tablets en reistrolleys. Alle prijzen hebben een link met het thema vakantie en komen in deze periode dus goed van pas. Winkeliers willen hiermee graag wat extra’s doen voor hun bestaande klanten, maar ook een bezoek voor nieuwe klanten aantrekkelijk maken.