Veel handtekeningen tegen bouwen in Oudegein

Dit weekend haalde het Wijkplatform Groen Wonen maar liefst de tweeduizendste handtekening op tegen de plannen voor de bouw van honderd woningen in park Oudegein. Via de website stroomden de handtekeningen met soms honderden per dag binnen. Ook op straat liep het storm, waardoor in slechts een week tijd dit enorme aantal al werd bereikt. Aan de felle reacties van de vele Nieuwegeiners is te merken dat zij de plannen in alle toonaarden afwijzen. Veel gehoorde reacties zijn: “Zijn ze compleet gek geworden bij de gemeente?! Je gaat toch niet bouwen in dit prachtige park?”, “Van het groen moeten ze met hun poten afblijven”, “Er staan al zoveel huizen leeg in Nieuwegein, die raken ze aan de straatstenen al niet kwijt”, “Laat ze al die leegstaande kantoren maar ombouwen tot huizen” en “Nieuwegein is toch al zo onaantrekkelijk, nu nemen ze ons het mooiste stukje van de stad ook nog af.”

Veel inwoners zijn ook verbolgen over het feit dat het college van VVD, PvdA, CDA en D66 zich kennelijk niks aantrekt van de belofte die zou zijn gedaan aan de vorige eigenaar van de grond, Jonkheer de Geer. Die zou zijn land destijds alleen ter beschikking hebben gesteld met de voorwaarde dat er nooit op gebouwd zou mogen worden.

Binnenkort worden de bouwplannen besproken in de gemeenteraad. Het wijkplatform zal doorgaan met het verzamelen van steunbetuigingen voor hun acties. “We rusten niet voordat deze idiote plannen van tafel zijn”, aldus Geranda Roeters, een van woordvoersters voor het wijkplatform. “Vrijwel iedere Nieuwegeiner spreekt schande van de plannen van de gemeente en de wijze waarop er met ons kostbare groen wordt omgegaan.” Onder andere SP, Groen Links en de Verenigde Senioren Partijen hebben inmiddels hun steun betuigd aan de acties van het wijkplatform.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk