20 oktober handelt Nieuwegein betrokkenheid op de Beursvloer

iverse bedrijven en maatschappelijke organisaties hebben zich al aangemeld voor de Beursvloer Nieuwegein op 20 oktober a.s. En opgeven kan nog steeds. Tussen 16.00 en 18.00 uur worden er die donderdag matches gemaakt in vraag en aanbod van vrijwilligerswerk. De Nieuwegeinse Beursvloer vindt plaats in het Horeca & Toerisme College van het ROC Midden Nederland en wordt als altijd geopend door burgemeester Frans Backhuijs. Meer informatie en aanmelden via de website van de Beursvloer.

Geld is taboe
Op de Nieuwegeinse Beursvloer wordt ‘gehandeld’ in vraag en aanbod van vrijwilligerswerk Bedrijven, lokale overheden, serviceclubs, verenigingen, maatschappelijke- en vrijwilligersorganisaties ontmoeten elkaar in een informele sfeer.

Vrijwilligers- of maatschappelijke organisaties en (sport)verenigingen vragen niet om geld maar om kennis, toegang tot netwerken, materiaal, faciliteiten en creativiteit. Of gewoon handen om het één en ander voor elkaar te krijgen. Uiteraard stellen zij hier iets tegenover. Bedrijven hoeven hun financiële middelen niet aan te spreken, maar maken juist gebruik van andere mogelijkheden om iets voor hun directe samenleving te betekenen.

Voorbeelden van een match
Een tennisvereniging wil graag een jeugdactiviteit organiseren. Daarvoor wordt tijdens de Beursvloer een match gesloten voor een workshop Vloggen. Als tegenprestatie mag de cursusleidster een keer komen tennissen op de club.

Betrokken Nieuwegein
Er hebben zich al diverse bedrijven en maatschappelijke organisaties aangemeld en inschrijven is nog steeds mogelijk. De laatste fysieke beursvloer was in 2019 en dit is weer de eerste kans op een fysieke Beursvloer met mooie matches. Burgemeester Frans Backhuijs zal de Beursvloer om 16.00 uur officieel openen. Notaris Marco Sutter bekrachtigt de matchovereenkomsten, accountant Jeroen Witteveen berekent de maatschappelijke waarde. Wethouder Guido Bamberg sluit de Beursvloer om 18.00 uur. Vervolgens worden de totaalresultaten van deze middag bekend gemaakt. Net als voorgaande jaren wordt deze middag begeleid door spreekstalmeester Edwin Koene.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk