20 gemeenten zetten handtekening voor fairtrade

Van 26 oktober tot en met 5 november vindt de Fairtrade Gemeente Tour 2013 plaats. Een kwart van alle Nederlandse gemeenten is een Fairtrade Gemeente (in wording). Fairtrade Gemeenten kopen fairtrade producten in en stimuleren het gebruik van fairtrade bij lokale bedrijven, winkels, restaurants en maatschappelijke instellingen.

De Fairtrade Gemeente Tour bezoekt gemeentehuizen en winkelcentra. Op initiatief van de Stichting Fairtrade Nieuwegein komt de tour op 1 november van 14.00 uur tot 16.00 uur naar de hal in het Gemeentehuis van IJsselstein . Daar wordt om 15.00 uur de campagne ‘IJsselstein Fairtrade gemeente’ gepresenteerd door een kleine groep burgers en ondernemers. Wethouder Hans Reusch uit Fairtrade gemeente Nieuwegein zal vertellen waarom Nieuwegein Fairtrade gemeente is geworden en burgemeester Patrick van den Brink zal aanwezig zijn om officieel uit te spreken dat ook onze gemeente dit burgerinitiatief ondersteunt. Aanwezigen kunnen vanaf 14.00 uur genieten van fairtrade lekkernijen. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Nederland telt inmiddels 36 Fairtrade Gemeenten – waaronder Groningen, Rotterdam en Nieuwegein – en daarnaast nog eens 60 andere gemeenten die hard op weg zijn om deze titel te bemachtigen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk