Katern

1500 bezoekers Duurzame Dag in het Natuurkwartier

Zo’n 1.500 mensen bezochten afgelopen zondag 26 mei j.l. de activiteiten op de Duurzame Dag in het Natuurkwartier. Populair waren vooral het broodjes bakken boven het kampvuur, het vasthouden van een slang, het pluizen van braakballen en het knutselen met afval en zonnebloemen op zonne-energie. Veel kinderen lieten zich schminken en ook het jaarlijkse scheren van de schapen trok veel bekijks.

Wethouder Hans Reusch (duurzaamheid) heeft de energiefiets in gebruik genomen. Door hierop te fietsen, ervaar je hoeveel energie het kost om bijvoorbeeld een mixer of een waterkoker in werking te zetten. Het is goed zichtbaar dat je om een ledlamp te laten branden veel minder hard hoeft te trappen dan voor een gloeilamp. Zo zie je wat je thuis zelf kunt doen om een steentje bij te dragen aan een duurzaam Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren