14-jarige rijdt auto van moeder in de vernieling

Donderdag 12 september nam een 14-jarige jongen de auto van zijn moeder mee. Zijn ritje eindigde in een botsing met een vrachtauto. Niemand raakte gewond. De jongen is aangehouden. Die dag, rond 16.00 uur kreeg de politie de melding dat een jongen in een auto rondreed in Nieuwegein. Agenten zagen de auto rijden in de wijk Fokkesteeg en gaven de bestuurder een stopteken. De 14-jarige bestuurder uit Nieuwegein gaf echter gas en ging er vandoor. De auto reed met hoge snelheid, meerdere malen rood licht negerend, door Nieuwegein in de richting van IJsselstein.

Uiteindelijk eindigde de achtervolging in IJsselstein op de Utrechtseweg. Daar botste de auto tegen de achterzijde van een vrachtauto. Niemand had letsel. De vrachtwagen had geen schade. De voorzijde van de auto van de 14-jarige was wel flink beschadigd.

De bestuurder en de 17-jarige inzittende uit Nieuwegein vluchtten uit de auto en de achtervolging ging te voet verder, waarbij zij beiden werden aangehouden. Beiden jongens werden meegenomen naar het bureau voor verhoor. De auto werd weggetakeld voor onderzoek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren