Ruim 130 bewoners zagen de vernieuwde Schansen-Noord in Fokkesteeg in 3D

Ondanks de regen kwamen ruim 130 buurtbewoners dinsdag naar La CaZa om het vernieuwingsplan voor Schansen-Noord te bekijken. Het plan is nu bijna definitief. Deze week kunnen bewoners nog één keer hun mening geven. Dankzij het 3D-model konden bewoners virtueel uit hun voordeur stappen en zagen ze meteen wat er in hun directe omgeving verandert.

Bij La CaZa stond voor elke bezoeker een kop soep van Soep op Zondag en een patatje van cafetaria De Veste klaar. Daarna was er keuze tussen een 3D-film van de vernieuwde buurt, uitleg van de ontwerpers met behulp van een grote plattegrond of een kijkje in je eigen straat via het 3D-model, waarin tot op detail alle veranderingen uit het vernieuwingsplan zijn verwerkt. Op de informatiemarkt in de centrale hal kregen mensen meer informatie over het buurtinitiatief De Buurttuin, het project ‘Fokkesteeg Samen’ van Wijknetwerk Fokkesteeg, de ontwikkelingen rondom de bouwlocatie aan de Deventerschans, het groenproject op het centrale plein van buurtinitiatief Fokkesteeg en het besparen van energie in huis.

De muurschilderingen onthuld
Carin Sleurink heeft met 30 vrijwilligers de hele zomer geschilderd aan de twee grote muurschilderingen naast het centrale plein van Fokkesteeg. Dinsdagavond werden ze officieel gepresenteerd en had Carin voor alle vrijwilligers een bedankje. Wethouder Jan Kuiper had helaas andere verplichtingen, maar werkte samen met medewerkers van Betere Buurten zijn eigen kunstprojectje uit om Carin en alle vrijwilligers te bedanken. Met een audioboodschap en een stand-in was hij er toch nog een beetje bij. De kunstwerken zijn nog niet helemaal af. De planning liep wat uit door het extreme weer.

De vrijwilligers hebben bijvoorbeeld staan schilderen toen het meer dan 40 graden was en moesten een paar dagen later schuilen tijdens slagregens. Toch hebben ruim 30 vrijwilligers fanatiek meegeholpen. Carin hoopt de enorme muurschilderingen met meer dan 1000 vakjes binnenkort af te hebben. Dan zijn de beelden van Opa en Annabel weer terug in het centrum van Fokkesteeg. Eerder zaten en hingen ze daar ieder op een bankje, maar nu hebben ze vanwege vernielingen helaas een plekje verderop, op het Fokkesteeglaantje. Nu vrolijken ze het centrale plein weer op, groter en kleurrijker dan ooit.

De vernieuwing in de buurt
De muurschilderingen zijn twee van de projecten in de buurt die vooruitlopen op de grootschalige vernieuwing van Schansen-Noord. Er zijn daarnaast bijvoorbeeld ook al straatschilderingen aangebracht om auto’s minder hard te laten rijden en vuilcontainers opgeknapt.

Het vernieuwingsplan wordt aan de hand van de opmerkingen van dinsdag 23 en donderdag 25 september nog één keer aangepast. In het definitief ontwerp wordt heel precies gekeken naar alle soorten bestrating, beplanting en andere materialen. Als dat allemaal vastgelegd is wordt het plan in de zomer van 2020 aanbesteed. Als de verplichte 95 dagen voor de aanbesteding verstreken zijn, kan in het najaar van 2020 de uitvoering starten. Tussen het najaar van 2020 en eind 2022 wordt de buurt dan stukje voor stukje vernieuwd, zodat niet de hele buurt tegelijkertijd open ligt. Volgens de planning is Betere Buurten Schansen Noord in 2023 afgerond en is het een mooiere buurt, die klaar is voor de toekomst.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren