13 Nieuwegeiners ontvingen Nederlandse nationaliteit op Naturalisatiedag

13 Inwoners van Nieuwegein kregen maandag 16 december jl. officieel het Nederlandse staatsburgerschap tijdens een ceremonie op de Nationale Naturalisatiedag. Deze ceremonie is de laatste stap in het proces voor het krijgen van de Nederlandse nationaliteit.

Op de landelijke Naturalisatiedag zijn overal in het land mensen genaturaliseerd tot Nederlander. Zo ook in Nieuwegein. Na een toespraak van burgemeester Frans Backhuijs, legden de dertien, in het bijzijn van familie, een zogeheten Verklaring van Verbondenheid af, waarmee ze officieel Nederlander waren.

Naturalisatiedag wordt jaarlijks in Nederland op Koninkrijksdag gehouden. Overal in het land vinden op deze dag naturalisatieceremonies plaats voor nieuwe Nederlanders aan wie het Nederlanderschap is verleend. Het is een officiële bijeenkomst waarin de nieuwe Nederlanders verklaren dat de wetten in het land ook voor hen gelden. De burgemeester reikt vervolgens het bewijs van verkrijging van de Nederlandse nationaliteit uit aan de nieuwe Nederlanders.

Burgemeester Backhuijs eerder tegenover onze redactie: ‘Ik spreek graag mijn waardering uit naar deze ‘nieuwe’ Nederlanders. Zij hebben bewust gekozen voor de Nederlandse nationaliteit. Al wonen ze soms al jaren in Nederland en voelen zich al helemaal Nederlander. Deze dag doen sommigen tóch afstand van hun andere nationaliteit en dat is niet niks.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren