12 Mei weer Themazondag bij Museumwerf Vreeswijk

Op 12 mei is er weer Themazondag bij Museumwerf Vreeswijk. Het onderwerp van de belangstelling is deze keer Museumschepen. Daarmee ligt onze Museumhaven Vreeswijk vol! Een aantal van deze museale schepen meert speciaal voor deze middag af langs de kade van de Museumwerf Vreeswijk om te worden bewonderd. U kunt onder meer een zijschroefinstallatie in werking zien (zie foto hieronder) en een kijkje nemen aan boord van een van de schepen. Aan boord en tijdens een aantal korte lezingen vertellen de schippers over hun schepen.

Themazondagen
Tijdens de zomermaanden organiseren we bij Museumwerf Vreeswijk een Themazondag op elke eerste zondag van de maand. Daar zijn soms uitzonderingen op. Omdat de eerste zondag in mei op Bevrijdingsdag valt, is deze themazondag een week verschoven, naar 12 mei dus.

Op 1 juni is de volgende Themazondag. Die wordt op een zaterdag georganiseerd en wordt daarom Themazaterdag. Dan is er de workshop Baklopen: zandlossen met de losbak in de IJsselaak Door Gunst Verkregen, voor ieder die wil!

De Themazondag is een kleinschalig evenement waarbij verschillende thema’s aan bod komen die iets te maken hebben met de binnenvaart, de werf, het water of die gewoon leuk zijn. Natuurlijk is ons gezellige Theehuys met binnen- en buitenterras dan weer geopend voor een lekker kopje koffie of thee en een stuk koude of warme appeltaart.

Tijdens de Themazondag is Museumwerf Vreeswijk geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. De entree is als gewoonlijk: € 2,- p.p. Bootsmaatjes en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Museumwerf Vreeswijk vindt u aan de Wierselaan 113 in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren