Katern

11e editie van de ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag 2018’

Op zaterdag 5 mei a.s. organiseert SportID in samenwerking met de Stichting Straatvoetbalbond Nederland (SVBN) de 11e editie van de Nationale Straatvoetbaldag. Dit landelijke evenement zal op 21 locaties tegelijkertijd plaatsvinden en staat geheel in het teken van ‘Samenspel’, ‘Vrijheid’, ‘Respect’ en Plezier’. Sinds een paar jaar doet ook Nieuwegein hier aan mee.

De SVBN wil met dit evenement de leefbaarheid in de Nederlandse wijken te vergroten door buurtbewoners, jongeren en vrijwilligers een belangrijke rol te geven in de organisatie van dit evenement. Op deze manier komen zij op een ongedwongen manier met elkaar in contact in een sportieve setting, wat de onderlinge communicatie in de wijk stimuleert.

Op 5 mei reizen onze straatvoetbalambassadeurs langs de speellocaties om de jeugd te inspireren.
Zij zullen verschillende evenementen officieel openen, een praatje maken met de buurtbewoners en geven een straatvoetbalshow weg. Of ze ook in Nieuwegein langs komen is nog een verrassing.

Stichting Straatvoetbalbond Nederland
De SVBN is in 2007 opgericht door o.a. Edgar Davids en Humberto Tan. Door straatvoetbal en inspirerende rolmodellen in te zetten tracht de SVBN de sociale cohesie in de Nederlandse wijken te bevorderen. Het enthousiasme van de oprichters van de SVBN en hun visie op de wijk-aanpak bleef niet onopgemerkt in politiek Den Haag. Begin 2008 heeft de SVBN, tezamen met de toenmalige Minister voor Wonen, Wijken en Integratie, 5 mei uitgeroepen tot Nationale Straatvoetbaldag. Op deze dag vindt traditioneel de aftrap plaats van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen.

Nationale Straatvoetbalkampioenschappen
De ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag’ is de aftrap van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen. Hier strijden de winnende teams om een plaats in de landelijke finale van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen. Op deze landelijke finale zullen ruim 60 teams uit heel Nederland elkaar ontmoeten en spelen om de titel ‘Straatvoetbalkampioen van Nederland 2018’ in haar / zijn leeftijdscategorie.

Wie wordt de nieuwegeinse straatvoetbal kampioen?
We spelen op de parkeerplaats van voetbalvereniging Geinoord. Er wordt 5 tegen 5 gespeeld in 3 categorieen; 6 t/m 9 jaar (gemengd), 10 t/m 12 jaar (jongens/meiden), 13 t/m 15 jaar (jongens/meiden)

Willen jullie deze strijd aangaan?! Kijk dan op via deze website. Meer informatie over de SVBN vindt u hier. Meedoen? Aanmelden kan op de SVBN website.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren