Sportief dagboek (10)

Hans van Echtelt schrijft normaal gesproken iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een getogen Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Maar, omdat Hans door familieomstandigheden tijdelijk niet naar sportvelden kan gaan, is hij voor het dagboek momenteel  afhankelijk van zijn ‘rapporteurs’ die hem geregeld bij zijn absentie van volledige informatie voorziet.

Hieronder een impressie die onze fotograaf Gerard van Vliet maakte van de wedstrijd tussen Geinoord en CSW uit Wilnis. Vandaag alweer de tiende sportief dagboek van het nieuwe seizoen.

Gerard van Vliet: ‘Waar vorige week oefenmeester Gerrit Plomp om uiteenlopende redenen niet kon beschikken over Sven Banfi, Ryan Verkerk, Timo Meerding en Jaey Daalhuisen en mede daardoor geen vuist kon maken tegen FC Breukelen, kwam CSW achteraf bezien nog goed weg met een 1-1-gelijkspel. Daar zag het in het verloop van de eerste helft niet naar uit. CSW nam met vlot combinatiespel de teugels stevig in handen, maar kon niet echt gevaarlijk worden, al moest keeper Mitchell van Oort een keer gestrekt naar de linkerbenedenhoek om een strakke schuiver onschadelijk te maken.’

‘De thuisploeg liet aan de andere kant een paar uitstekende mogelijkheden onbenut. In de 40e minuut ontstond er veel opwinding toen scheidsrechter Andy Wolff uit Amersfoort Michiel van der Valk met direct rood wegstuurde. De aanvoerder zou na een in zijn voordeel toegekende vrije trap een speler van CSW onheus hebben bejegend. Een forse domper voor Geinoord welke nu verder moest zonder Van der Valk. Met de ruststand van   0-0 zochten beide team het kleedlokaal op.’

‘Na de rust waren het de bezoekers wel direct het initiatief namen en in de derde minuut via een doorkopbal van Matt Veerhuis wisten te scoren. De gehele Geinoord aanhang vreesde voor de rest van de wedstrijd niet veel goeds. Niets was echter minder waar want ondanks het surplus aan balbezit van CSW, was het de thuisploeg welke herhaaldelijk via messcherpe counters uitstekende mogelijkheden kregen om de stand gelijk te trekken. De voor Sven Banfi ingevallen Sem van Zwieten lukte dat ook maar zijn treffer werd terecht voor buitenspel afgekeurd.’

‘Geinoord-keeper Mitchel van Oort onderscheidde zich nog met een puike redding door een afstandsschot via de lat uit zijn doel te houden. Tegen het einde van de wedstrijd rook de thuisploeg dat er meer uit te wedstrijd was te halen. Bij een strak genomen corner door de uitblinkende Jeroen Scholman had keeper Noah Steen allen oog voor Sam Kolsteeg en niet voor de bal. Deze oliedomme overtreding buiten zijn doelgebied werd door scheidsrechter Wolff beoordeeld als opzettelijk hinderen van een tegenspeler. Ondanks protesten van alles wat CSW was gaf hij een terechte penalty welke door Sem van Zwieten onberispelijk werd ingeschoten. En zo stond het 5 min voor het einde van de officiële speeltijd 1-1. Beide teams trachten nog de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken, maar ook in de vier minuten toegevoegde tijd werd er niet meer gescoord. Geinoord stapte als morele winnaar van het veld.’

‘Zeker een prima teamprestatie om 55 minuten met een man minder tegen het in de bovenste regionen geklasseerde CSW een gelijkspel te behalen. Komende zaterdag wacht een nieuwe krachtproef in Almere, tegen Buitenboys waarna twee weken later weer een uitwedstrijd volgt tegen Waterwijk. Hopelijk kan in deze duels weer eens de volle winst behaald worden hetgeen gelet op de stand op de ranglijst een cruciale zaak is.’

Bij de foto: ‘De 1-1 is hier zojuist gescoord door Sem van Zwieten uit een benutte penalty waardoor Geinoord op de valreep toch nog een gelijkspel behaalde. (Foto: Gerard van Vliet)