Katern

Geslaagde Sport- en Speldag door Rotaryclub Nieuwegein

Zaterdag 25 juni was het weer zover, vele vaste deelnemers hebben er wel twee jaar naar uitgekeken: de door Rotaryclub Nieuwegein georganiseerde 14e Sport- en Speldag die vorige jaren door de Pandemie niet door kon gaan, was er dit jaar weer wel en hoe!

Sport- en Speldag

Onder de stralende zon, met de openingsspeech van Wethouder Marieke Schouten, maar ook Burgemeester Frans Backhuijs die alle deelnemers weer een prachtige medaille heeft omgehangen hebben de vele deelnemers zich van hun meest sportieve kant laten zien. Deze dag, die speciaal bedoeld is voor jongeren met een verstandelijke beperking uit Nieuwegein en omgeving is al vele jaren een begrip.

Jeroen Graafland: ‘Het mooie van deze dag is dat de kinderen, samen met hun broertjes, zusjes, maar ook de ouders en verzorgers sportief en gezellig met elkaar bezig kunnen zijn. Naderhand wordt er ook nog een lekkere BBQ aangeboden en onder de muzikale klanken van deelnemer van het eerste uur Mark, heeft iedereen het gezellig. Wat we merken is dat er vele vriendschappen zijn ontstaan tijdens de sport-en speldag en dat ouders/verzorgers veel informele informatie uitwisselen met elkaar tijdens deze dag.’

‘Vele vrijwilligers maken deze dag mogelijk, in eerste plaats de Rotary die alles organiseert, maar daarnaast zou het nergens zijn zonder de kinderen en vrienden van Rotary leden, de Algemene Hulpdienst Nieuwgein, Fort Vreeswijk en de vele sponsoren, we zijn iedereen enorm dankbaar hiervoor! De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag, gelukkig kinderen en ook dit jaar weer naar huis gingen met een goodie bag met daarin veel verassingen’ aldus Graafland.

Rotaryclub Nieuwegein wil met haar activiteiten een bijdrage leveren aan een betrokken samenleving, contacten tot stand brengen en steun geven aan elkaar. Deze Sport- en Speldag past daar prima bij.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk