Katern

Ontwikkeling 40 sociale huurwoningen door De Beeckhof voor Jutphaas Wonen

Op woensdag 10 februari jl. is de intentieovereenkomst getekend door de samenwerkende partijen Aalberts en LATEI (De Beeckhof) met Jutphaas Wonen voor de ontwikkeling en realisatie van 40 sociale huurwoningen in het project Havenkwartier Nieuwegein.

Directeur-bestuurder Bram Lipsch van woningcorporatie Jutphaas Wonen is blij met de toevoeging van 40 woningen aan haar portefeuille in Nieuwegein. “Op deze manier kunnen we woningzoekenden helpen aan een nieuwe sociale huurwoning op een mooie plek in Nieuwegein.”

De 40 sociale huurwoningen maken onderdeel uit van project Havenkwartier, een nieuwe woonwijk in het zuidelijk gelegen deel van Rijnhuizen. In totaal komen er in Havenkwartier 228 woningen waarvan De Beeckhof 71 eengezinswoningen realiseert, 69 appartementen (waaronder de appartementen voor Jutphaas) en een horecapunt aan de haven. De Beeckhof bestaat uit de partijen Aalberts Ontwikkeling bv en LATEI.

Stedenbouw en architectuur
Havenkwartier dankt haar naam aan de ligging bij Merwede Haven een nieuwe, openbare haven aan het Merwedekanaal die de huidige haven aan de Marconibaan vervangt. Naast de centrale ligging nabij het centrum van Nieuwegein vormt de haven een belangrijke kwaliteit van het plangebied.

De woningen en appartementen (waaronder de appartementen van Jutphaas) rondom de haven ademen de sfeer uit van een havenstadje. Hier kan je wonen met een bootje voor de deur en bij het horecapunt aan de haven is het gezellig vertoeven. Naar het oosten toe wordt de dichtheid van het plan lager, de appartementen en rijwoningen gaan over in twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen waardoor op gepaste wijze aansluiting wordt gevonden met de ecologische zone en het Oeverpark van Rijnhuizen. Een robuust park waar het groen van Rijnhuizen met elkaar is geschakeld.

Naar verwachting wordt het gebied dit jaar bouw- en woonrijp gemaakt en zal de bouw van de woningen volgend jaar van start gaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk