Daling diefstal voortuigen, Nieuwegein wel in top 4!

Er zijn de afgelopen maanden iets minder auto’s, scooters, motoren, bedrijfswagens en aanhangers in de provincie Utrecht gestolen dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit politiecijfers die het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) vandaag heeft gepubliceerd. Ondanks de daling, schaart Nieuwegein zich wel in de top 4.

In Nieuwegein werden in het eerste halfjaar van 2019 nog 41 voertuigen gestolen, in het eerste halfjaar van dit jaar tien minder. De teller bleef steken op 31. 16 daarvan werd dit jaar teruggevonden, in 2019 waren dat er 15.

Landelijk
Landelijk gezien worden er op een gemiddelde dag 33 scooters, 23 auto’s, vier motoren en twee aanhangers gestolen. Dat aantal is wel gedaald ten opzichte van vorig jaar. Er werden het afgelopen half jaar ruim drie procent minder voertuigen gestolen dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook landelijk zijn personenauto’s en scooters populair bij dieven, maar het aantal diefstallen in deze categorieën neemt wel af. Het aantal diefstallen van bedrijfswagens, motoren en aanhangers is juist gestegen.

Volgens de politie wordt een derde van de gestolen voertuigen weer teruggevonden. In zestig procent van de gevallen gebeurt dat binnen een week. Motoren worden een stuk minder vaak teruggevonden dan auto’s. Een op de vijf motoren komt uiteindelijk weer bij de eigenaar terug, bij auto’s is dat bijna veertig procent.

2 thoughts on “Daling diefstal voortuigen, Nieuwegein wel in top 4!

  1. Balth de Winter

    Informatie over de stand van zaken rond woning- en autoinbraken, autodiefstal en meer van die ellende komt ook criminelen goed van pas. Hoera vanwege de daling van het aantal auto-inbraken levert extra narigheid op. Schei uit met dit soort berichten.

    1. De overheid wil transparantie naar de burger. Als media werken wij daar graag aan bij.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren