‘100 Dagen College Nieuwegein’

‘Kabbelt het voort of is er sprake van een gure linkse wind?’ Half nieuw, half net wat gewend. Vier wethouders die vanaf 22 mei aan het Nieuwegeinse roer staan. Peter Snoeren en Martijn Stekelenburg zijn honderd dagen wethouder. Hoe ervaren zij dat bestaan?
Hans Adriani en Johan Gadella mogen zich, na tussentijds intreden in de vorige periode, al ‘oude rotten’ noemen. Met elkaar vormen zij het nieuwe college, een links college volgens sommigen. Is er al verschil? En waar bestaat dat dan uit?

Sportief treden de vier wethouders tijdens deze bijeenkomst in de arena van het Politiek Café om door gespreksleiders René Hansen en Bert Lubbinge aan de tand gevoeld te worden. Niet over die honderd dagen, die waren immers merendeels vakantie, maar wel over hun persoonlijke plannen voor het komende jaar. Wat heeft elk van hen over een jaar concreet bereikt? Is het college al on-speaking-terms met de bevolking van Nieuwegein?
Is de stad klaar voor de nieuwe taken zoals jeugdzorg en zorg? Hoe zit het met het ondernemersklimaat? Is Rijnenburg al weer van ons? En wat zou u nu graag eens van deze nieuwe wethouders willen weten? Kom op 16 september naar Green Village en stel uw vragen! Tijdens dit eerste Politiek Café van het nieuwe seizoen proberen wij de antwoorden te krijgen.

Dinsdag 16 september in Green Village, Blokhoeve 7, Nieuwegein. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk