1 April grap of toch een bijzondere vondst?

Tijdens herstelwerkzaamheden door vrijwilligers aan een hemelwaterafvoer van Cultuurcentrum de Partner in Batau Noord is een bijzondere vondst gedaan. In het water onder de fundering lag een gemshoorn, een muziekinstrument dat al in de Renaissance bespeeld werd. Cultuurcentrum de Partner is gevestigd aan de Nedereindseweg 401A, een weg met een geschiedenis tot in de middeleeuwen. Eerder waren al archeologische ontdekkingen gedaan in Nieuwegein, onder meer in ’t Klooster, maar niet eerder betrof het een muziekinstrument.

Beheerder Nico van Walderveen: “Wij waren echt verrast zo’n bijzonder instrument te vinden. We hebben veel muziek in ons programma, dit past echt bij de Partner als Cultuurcentrum. We wisten eerst niet wat het was, we dachten aan de hoorn van een bok, maar dan een met gaatjes. Fiet Nafzger, een Nieuwegeinse musicus, blijkt expert op dit gebied en zij herkende de vondst meteen als een gemshoorn. Geweldig. Zo’n oud instrument past helemaal bij ons programma de Partner Klassiek.”

Ook de Provincie Utrecht is geïnteresseerd en Rob van Muilekom, gedeputeerde Cultuur en Erfgoed, reageert online op dit nieuws. De online-bijeenkomst rond de gevonden gemshoorn is donderdag 1 april om 14.00 uur. Benieuwd? U kunt meekijken op de website van de Partner. Het is nog onduidelijk of het om een 1 april grap gaat, maar dat zullen wij snel merken. In medialand hebben we een 1 april grap heel snel door hoor ……

De gevonden Gemshoorn

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk