€ 800.763 voor Plan Preventiebeleid

Het gemeentelijke Plan Preventiebeleid 2001-2004 is door het ministerie van Binnenlandse Zaken gehonoreerd met een subsidiebedrag van € 800.763,-. Het Preventiebeleid allochtone jongeren is bedoeld voor steden met meer dan 60.000 inwoners, waarvan meer dan 7 procent behoort tot een minderheidsgroepering. De bedoeling van het beleid is dat jeugdigen volwaardig kunnen deelnemen aan onze maatschappij. Zij zullen daar waar nodig ondersteund worden in een zo vroeg mogelijk stadium. Specifieke aandacht zal worden gegeven aan bepaalde risicogroepen.

Voor het slagen van dit beleid is het van groot belang dat jongeren en hun ouders betrokken worden bij zowel de voorbereiding als de uitvoering van activiteiten. Het is belangrijk dat jongeren zich betrokken en gewaardeerd voelen, thuis, in de buurt, op school en in het verenigingsleven.

Het plan is ontwikkeld in samenspraak met instellingen en jongeren. Nieuwegein denkt o.a. met het aanstellen van preventiecoördinator en het versterken en verbeteren van Stichting Welzijn Nieuwegein een basis te leggen voor de realisatie van dit beleid. Daarnaast wordt er gedacht aan: een informatiepunt; het betrekken van jongeren, met name ook allochtonen, bij het bedenken en uitvoeren van activiteiten. Ook wordt het project om het schoolverzuim onder ROMA-kinderen verlengd en uitgebreid. Het college vraagt aan de gemeenteraad om in te stemmen met de grote lijnen van dit Plan en om voor de uitvoering van het plan ook de gelden beschikbaar te stellen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk