“Waar was de pers?…….!!”

“…spanning niet hoog genoeg?”

Afgelopen vrijdag 14 december moest de Raad overblijven. Zij was er niet in geslaagd om de reguliere agenda op donderdagavond af te krijgen. Dus resteerde er ondermeer het agendastuk over de verplaatsing van de hoogspanningskabels, de bouw van de unilocatie voor het speciaal basisonderwijs en de motie van de SP en Groen Links over het fiscaal vriendelijk behandelen van de te ontvangen dwangsommen/schadevergoeding door Nieuwegeiners met zeer lage inkomens. Alle drie wezenlijke punten. Dat vond de Raad tenminste en offerde daar dus de vrijdagavond voor op. Echter de persvertegenwoordigers namen het woord vrijdag wel erg letterlijk en schitterden door afwezigheid. Tegenwoordig kan je uit je luie stoel via de website van de Gemeente toch de informatie krijgen, dachten zij waarschijnlijk??

“…de pers en haar rol”

In een van mijn vorige Columns (23 februari 2006) heb ik mijn ongenoegen al geuit over de niet-rol van de pers. En ik moet toegeven, dat deze rol de laatste twee jaar is verbeterd. Bij onze regionale pers heb ik nu en dan wel een vergrootglas nodig om Nieuwegein te ontdekken, maar onze twee dorpsklaroenen “Ons Nieuwegein” en “De Molenkruier” en niet te vergeten onze www “PEN Nieuwegein” doen het duidelijk beter.

Dames en heren van de pers; U hebt een belangrijke rol in de communicatie tussen politiek en burger; ook uw kritiek houdt ons scherp. Daar geldt echter een voorwaarde voor: U moet er wel zijn!! Persvrijheid is een grondrecht en dat moet U gebruiken.

“…D66 Nieuwegein vindt, dat….!!.”

U allen in 2008 zoveel mogelijk voorspoed mag hebben en dat U eerst van Fijne Feestdagen mag genieten. Dit geldt ook voor onze lokale en regionale journalisten. Samen gaan wij volgend jaar weer verder bouwen aan – als het aan D66 ligt – een bruisend Nieuwegein. Nu eerst de bruisende champagne!

Hans Reusch

Fractievoorzitter D66 Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk