“met het snot voor de ogen!!!!”

“…vakantie-uitdaging”
 
Ieder jaar zijn de bergen in de Costa Brava een uitdaging voor mij; met name de bergen bij La Bisbal en die bij Cadaques. Dit laatste plaatsje waar vroeger Dali en Picasso en tegenwoordig veel mondaine Fransen hun vakantie doorbrengen, is alleen via een steile bergweg – buitencategorie voor de “Tour de France” kenners – te bereiken. Eerst de steile helling op met percentages van nu en dan boven de 10 %, waar de ketting van je fiets en je eigen maaginhoud wordt getest en daarna met ruim 60 km per uur naar beneden, waarna ik ieder jaar bij het beeld van Dali mijn bidon leeg en het thuisfront bel om door te geven, dat ik het weer gefikst heb. Ja wel; weliswaar nu en dan met “het snot voor de ogen”, maar toch apetrots. En om het te bewijzen dit jaar een foto met mijn Gsm.     
“…de Nieuwegeinse snotneuzen”
 
Tijdens die fietstochten is er ook veel tijd om na te denken. Over het afgelopen politieke jaar en het komende jaar. Ik moest ook denken aan onze laatste verkiezingscampagne onder het motto “Nieuwegein Beweegt”. D66 vindt namelijk, dat de Nieuwegeiners te weinig bewegen en zeker onze jeugd. Deze snotneuzen zijn onze toekomst en moeten niet dichtgroeien bij McDonald’s. Een zeer goed initiatief was in 1971 het starten van de “Wielerronde Nieuwegein” ( www.wielerrondevannieuwegein.nl). Vooral de deelname van de jeugd met de supporterende ouders, opa’s, oma’s, broers, zusters, ooms en tantes en overige familieleden en vrienden maakten deze wielerronde tot een succes. Niet vreemd daar het initiatief voortkwam uit de georganiseerde vakantiefestijnen voor de Jeugd. Nu hebben de amateurs/licentiehouders de nadruk gekregen en bloedt het Nieuwegeinse jeugdbloed dood. Hoe goed de professionalisering door de organiserende vrijwilligers ook is bedoeld; de ziel is uit de ”Wielerronde Nieuwegein”. Er is veels te weinig jeugd en zeker de Nieuwegeinse jeugd is slecht vertegenwoordigd; daardoor ook géén supporters langs de kant en is het vaak angstig stil. 

“…D66 vindt, dat….!!.”
 
de “Wielerronde Nieuwegein” weer aan de basis moet worden hersteld. Nieuwegein heeft een “Jeugdwielerplan”nodig. Begin kinderen weer enthousiast te maken voor wielrennen tijdens de vakantieweek.  Benader kinderen via scholen en bestaande clubs. Laat de Politiek, behalve volgend jaar ook 5 rondjes rond de kerk te gaan rijden (ik daag mijn collega-raadsleden uit) hierover na te denken en met ondersteunende initiatieven te komen. Trots zijn op Nieuwegein begint bij de Jeugd. 
 
Hans ReuschFractievoorzitter D66 Nieuwegein 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk