“Driemaal zuchten!!”

“Zucht 1!”

De VVD fractie heeft het College om een extra Raadsvergadering gevraagd, zodat hun wethouder snel aan de slag kan. Ik neem trouwens aan, dat de VVD fractie de Raad gaat vragen om het vertrouwen aan Herman Idema te schenken, zoals in een dualistisch bestel betaamt. Hier gaat de Raad over en zeker niet het College. Op deze wijze kan de VVD fractie wat van de monistische gekkigheid rond Johan van Everdingen goedmaken. Voor de goede orde: D66 ziet het wel zitten met Herman Idema; trouwens met Johan van Everdingen ook!!

“Zucht 2!!”

Het nieuwe jaar is nog géén dag oud of een verdwaasde Somaliër pleegt een aanslag op de Deense cartoonist, die destijds een bom in de tulband van Mohammed verstopte. Gelukkig had hij even weinig geluk als de Nigeriaan in het vliegtuig op weg naar Detroit. De conclusie kan getrokken worden, dat de extremistische Al Qaida nog niet slaapt. Ter geruststelling:onze eigen extremist slaapt ook niet! Als reactie op de aanslag in Denemarken plaatste hij drie anti-islam cartoons op zijn eigen site. Op de lagere school wordt dit veroordeeld als pestgedrag. Waarschijnlijk tekent dit gedrag ook het niveau van Wilders. Dus is negeren vooralsnog de beste remedie: één van onze voornemen in 2010.

“Zucht 3!”

Op Oudejaarsdag is wethouder Lubbinge via het AD/Utrechts Nieuwsblad uit de kast gekomen. Hij deed dit waarschijnlijk met een PvdA pet op, maar volgens D66 zat hij met de VVD en CDA samen in de kast. Bezuinigd moet er worden na de verkiezingen en de ambtenaren denken er al over na!! Let wel: dit voornemen was er al in 2008, toen de economische recessie begon. Nieuwegein lijkt Den Haag wel met zijn ambtelijke werkgroepen. Lubbinge met de pruik van Balkenende op; geen gezicht, toch??

Tijdens de Algemene Beschouwingen, afgelopen november, heeft D66 het College en de haar ondersteunende coalitiepartijen herinnerd aan hun voornemen van 2008 om in 2010 de OZB reeds in stappen te verhogen om al te draconische maatregelen in 2011 te voorkomen. Wij kregen van niemand steun. Dit konden de coalitiepartijen en bijna alle oppositiepartijen hun kiezers niet aandoen, vonden zij. Lubbinge gaat nu voorzichtig met de billen bloot: wanneer zien wij de andere partijen in hun blote kont? Of houden zij hypocriet hun broek aan?

D66 vindt…!,”

dat zo snel mogelijk duidelijk moet worden, waar nog efficiencymaatregelen genomen kunnen worden in ons ambtelijk apparaat. Vervolgens de gemeentelijke tarieven tegen het licht houden om te zien of zij wel 100% kostendekkend zijn en zo niet; in stappen aanpassen. Daarna nut en noodzaak van alle gemeentelijke diensten en services analyseren en keuzes maken, wanneer niet alle taken meer door de gemeente betaald kunnen worden. In ons Verkiezingsprogramma hebben wij reeds geschreven, dat uitgaven aan maatschappelijke participatie en ondersteuning, waaronder sport, maar ook uitgaven voor onderwijs, opvoeding en jeugd en ruimtelijke ontwikkeling (ondermeer: luchtkwaliteit) door D66 zoveel mogelijk ontzien zullen worden. Wij kiezen dus!! En “last but not least” mag er aan de OZB schroef worden gedraaid, wanneer alle andere mogelijkheden zijn uitgeput!!

Voor deze volgorde staat D66; daarbij gaan wij dus géén moeilijke keuzes uit de weg. 2010 wordt een spannend jaar, waarbij wij iedereen veel sterkte en een goede gezondheid toewensen!!

Hans Reusch

Fractievoorzitter D66 Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk