“Afkicken!!”

“Nieuwe Raad, nieuwe mensen!”,
Op 11 maart jl. werd de nieuwe Raad geïnstalleerd. 14 Raadsleden legden voor het eerst de eed of de belofte af; een nieuw lid kwam terug vanuit een recent verleden (Guido Bamberg). Per saldo een behoorlijk ververste Raad. Op 12 mei jl. werd het nieuwe College geïnstalleerd, wat weer tot twee nieuwe raadsleden leidde. Met de nog op 2 juni te beëdigen Erik van de Voort van D66, uiteindelijk een Raad die op 18 plekken verschilt van de Raad van voor de verkiezingen. Nieuwe ervaring zal moeten worden opgebouwd en worden vermengd met de herinnering uit het recente verleden. Ik zal daar, na 13 jaar raadservaring plus gedeeltelijk samenvallend 24 jaar commissie-ervaring, geen deel meer van uitmaken. Dat is even wennen; afkicken dan maar!
“Intermezzo!!”

Nadat wij door de VVD waren uitgenodigd, om samen met hen plus PvdA en CDA de coalitieonderhandelingen te starten, hebben Erik van de Voort en ik, namens D66, de handschoen opgepakt. Hierbij werden wij ondersteund door onze fractie en steunfractie. Deze onderhandelingen verliepen voorspoedig en in een goede sfeer. D66 kan zich goed herkennen in het resultaat. De “6”van D66 zijn goed herkenbaar in het coalitie-akkoord. Op 2 juni as. zal dit akkoord in de Raad worden besproken. De coalitiefracties en de nietcoalitiefracties zullen daarbij de degens kruisen, zoals in het dualisme behoort.“Andere rol!”
Als fractievoorzitter en columnist was het mijn rol om kritisch het Collegebeleid en de reacties hierop van de medepolitici te becommentariëren en laten wij eerlijk zijn; ik had hier plezier in. In mijn nieuwe rol als wethouder en dus als bestuurder past mij deze rol niet meer Ik zit nu aan de andere kant van de tafel en moet als bestuurder het collegeprogramma, binnen de door de Raad gegeven kaders, uitvoeren. De raad controleert mij en niet andersom!.
“D66 vindt, dat..!”
 
de “6 van D66 Nieuwegein” (www.D66Nieuwegein.nl), te weten; Samen in de wijk, Anders met armoede, Anders met communicatie, onderwijs Anders, woningbouw Anders en Anders met mobiliteit niet alleen goed onze kernboodschap weergeven, maar ook goed terugkomen in het nieuwe collegeprogramma “Nieuwegein voor iedereen”. Als wethouder ga ik samen met mijn collega´s mij hiervoor inzetten. De Raad zal ons controleren en scherp houden; zeker de D66 fractie. Mijn Columns zijn hiervoor niet meer nodig. 
Lezers; gegroet!. 
Hans ReuschD66 Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk