‘Tekenbeten en de ziekte van Lyme’

De ziekte van Lyme is binnenkort weer ‘het gesprek van de dag’. De Borrelia bacterie, veroorzaker van de ziekte van Lyme, kan door een tekenbeet worden overgebracht op mensen. Met de zomer voor de boeg, bij uitstek hét seizoen voor buitenrecreatie én het oplopen van een tekenbeet, besteedt het St. Antonius Ziekenhuis aandacht aan tekenbeten en de ziekte van Lyme.

Op maandag 17 mei a.s. informeren een dermatoloog, een neuroloog en een microbioloog belangstellenden over de feiten en fabels rondom tekenbeten. Met name mensen die beroepsmatig of voor recreatie in natuurgebieden verblijven, lopen een verhoogd risico op een tekenbeet. Een tekenbeet is niet per definitie reden tot zorg. Op de informatiebijeenkomst geven dr. O.J.M. Vogels, neuroloog, dr. D.J. Der Kinderen, dermatoloog en dr. B.M. de Jongh, arts-microbioloog, van het St. Antonius Ziekenhuis een toelichting op het oplopen van tekenbeten en de ziekte van Lyme.

De bijeenkomst is van 13.30 tot 15.15 uur in het Auditorium, op de eerste etage van het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein. De zaal is open vanaf 13.15 uur.

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst is noodzakelijk en kan vóór donderdag 13 mei a.s. van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 16.30 uur bij de afdeling Patiëntenvoorlichting van het St. Antonius Ziekenhuis, telefoon (030) 609 32 32 of via e-mail

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk