€ 43.000,00 voor het oprapen en: Handen ineen voor de Binnenstad

Met de BINNENSTAD is het nog steeds triest. Weer onderhandelen, weer geen besluit, weer weken verder. “De stop er uit trekken” roept de fractievoorzitter, Balth de Winter, van de protestpartij ONS. Maar dat vind ik te makkelijk. In de politiek moet je verantwoordelijkheid nemen en niet alleen BOE en NJET roepen.

Ik denk dat de drie grote partijen, CDA, VVD en PvdA, de koppen maar eens bij elkaar moeten steken en nodig bij deze mijn collega-fractievoorzitters uit om samen verantwoordelijkheid te nemen. Samen Nieuwegein uit de put halen. Samen snel aan de slag om tot besluiten te komen.

GroenLinks ergert zich aan de briefschrijverij van de VVD over allochtonen en heeft nu zelf een open-brief aan de VVD geschreven. Als het woord allochtonen valt slaan de VVD-ers op tilt. Het lijkt me een prima onderwerp voor een discussie in de raad. Als GroenLinks een interpellatie aanvraagt voor de komende raad, willen wij ook zeker in debat.

Dat op tilt slaan door de VVD gebeurt met meer onderwerpen. Over coffeeshops worden afschrikwekkende verhalen vertelt, alsof de buurt op slag verpaupert en de zware criminaliteit direct toeslaat. De PvdA vindt, dat we niet voorbij moeten gaan aan de vragen van inwoners om deugdelijke controle, veiligheid -waar dan ook- is belangrijk. Daar zullen we, na vergunningverlening (of dat nu in CityPlaza is, in Fokkesteeg [niet te verwarren met koffeesteeg] op het Muntplein of in HoogZandveld) op toezien. Maar coffeeshops in Vianen en IJsselstein (in een winkelstraat) functioneren al jaren zonder probleem.

Voor toezicht zijn trouwens wel mensen nodig. Bij het bespreken van een uitstekend voorstel van de burgemeester over de stadswachten in Nieuwegein was het maar slappe hap! Veel moeie woorden over het belang van VEILIGHEID, maar GEEN BESLUIT?

De Partij van de Arbeid zal de volgende raadsvergadering een initiatiefvoorstel indienen om de stadswacht-organisatie voor Nieuwegein te behouden. Alle partijen vinden veiligeheid belangrijk. De stadswachters zelf moeten niet in onzekerheid bijven over hun toekomst. En wat ook scheelt….door nu een besluit te nemen ontvangt de stad Nieuwegein € 43.000,00 meer aan bijdrage van het RIJK. CDA en VVD willen nu het financieel niet goed gaat met Nieuwegein zo’n zak met geld toch niet laten liggen?

Geef een reactie

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: