“Nadat het stof is neergedwarreld”; deel 3.

Feuilleton over de College-onderhandelingen 2006 !”

“…en het is doodstil”

Het afgelopen weekend heeft het “IJsselsteinsewegoverleg” plaatsgevonden. Ondanks verwoede pogingen van het journaille is er niets uitgelekt. On-Nederlands zou ik zeggen. Tijdens de Raadsvergadering van afgelopen dinsdag zat de informateur op de publieke tribune. Was zij aan het afkicken van haar lange Raadsperiode of is het “IJsselsteinseweg – overleg” uitgelopen. Zijn de eerste problemen boven water gekomen? Opvallend was dat zij diezelfde avond overleg had met de VVD. Tenminste de VVD en de informatrice waren ineens verdwenen.

“…de VVD zonder voornaam”

Afgelopen week heeft de griffier aan alle fracties gevraagd of zij voortaan ook de voornamen van hun fractieleden op de naambordjes in de Raadszaal vermeld willen zien. Opvallend was dat tijdens de reeds genoemde Raadsvergadering van 21 maart bij de VVD en de SGP de voornamen ontbraken. De VVD had de e-mail van de griffier gemist, zeiden zij. Hier geloof ik niets van! Waarschijnlijk wordt hen de spanning te veel. Zij moeten zich blootgeven in de onderhandelingen. Dat vinden zij eng! Zelfs de voornamen houden zij geheim. Was de naam van hun wethouderskandidaat toch niet Evert? Evert de Binnenstedenbedwinger. Kom op VVD, kom uit jullie schulp!!

“…schenkt Carla zuivere koffie?”

De lijsttrekster bij het CDA Carla Breuer deelde tijdens de campagne koffiezakjes uit als verwijzing naar hun standpunt over de koffieshop. Sluiten, die hap vinden zij. Gedogen is maar niks. Er is maar een partij die zuivere koffie schenkt en dat is het CDA. Hoe doen zij dat nu in de onderhandelingen. Zij waren Collegepartij en gingen als College voor één coffeeshop. Bovendien zijn de PvdA en grotendeels de VVD voor. Daarnaast zie ik onze SP-ers ook wel een jointje roken. Dus Carla, welke koffie gaan jullie drinken. Lusten jullie de PvdA koffie wel. Kom op Carla; wat voor koffie gaan jullie schenken?

“……..oppositie-informatie!”

De lezer merkt het al; de vraagtekens stapelen zich op. Komen zij er deze week uit? Ik waag het te betwijfelen. Ondertussen gaat het informatiewerk van de oppositie door. Weliswaar achter gesloten deuren en in fietswerkplaatsen, maar het gaat voort. De kernoppositie, volgens W.Wijntjes de Calimero’s geheten; een Geuzentitel die wij bij deze adopteren, bestaat voorlopig uit D66, CU, VSP, SGP, GL, LeNi en ONS. Momenteel worden er verwoede pogingen gedaan om één van de kandidaat-coalitiepartijen los te weken onder het motto; bij de oppositie valt wat te beleven, géén keurslijf maar creatief samenwerken.

“…….gerucht!”

Bij eventueel mislukken van de huidige collegeonderhandelingen schijnt de informatrice een lumineus idee achter de hand te hebben; een SeniorenCollege. Wethouders worden ene Idema, ene van der Nat en ene D.Bergman. Zelfs ene Flik wil zich tegenkandidaat stellen bij de herbenoeming van Cor de Vos. Zegt het voort.

Hans Reusch

D66 Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren