‘IFO, Identified Flying Objects’

In het Milieu Educatie Centrum (MEC) is op dit moment de nieuwe tentoonstelling ‘IFO, Identified Flying Objects’ te bezichtigen. In deze interactieve vogeltentoonstelling ontdek je hoe je van een UFO een IFO, een identified flying object, kunt maken. De tentoonstelling laat de mooiste vogels van Nederland zien. Bezoekers zijn welkom op woensdag en zondagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur. De tentoonstelling Identified Flying Objects (IFO) duurt nog tot de laatste week van april.

In de tentoonstelling Identified Flying Objects (IFO) in het Milieu Educatie Centrum zijn een aantal van de meest indrukwekkende vogels van héél dichtbij te bekijken en… te leren herkennen! Aan de hand van de tentoongestelde vogels, vogelboeken, computers en geluidsfragmenten is van alles te leren over deze UFO’s (Unidentified Flying Objects). Zo wordt een UFO een IFO! De opgedane kennis kan worden getest tijdens het grote vogelexamen! Ook zijn er speciale activiteiten voor kinderen waaronder:

– Braakballen pluizen

Op woensdagmiddag 2 april kunnen kinderen van 7 tot en met 9 jaar alles ontdekken over het voedsel van vogels. Wat vogels eten kun je vaak zien aan de vorm van de snavel. Maar ook andere sporen geven aanwijzingen. Een voorbeeld daarvan zijn braakballen. Van 14.00 tot 15.00 uur kunnen kinderen zelf braakballen pluizen en ontdekken van vaststellen wie de botjes zijn die je aantreft. Aanmelding kan bij de medewerkers van het MEC, telefoon: 030 – 60 555 14.

– Vogels opzetten

Die woensdagmiddag is er van 14.00 tot 15.30 uur een prepateur aanwezig die vragen beantwoordt over het opzetten van dieren. Deze activiteit is voor kinderen tussen 10 en 12 jaar. Zij kunnen zich aanmelden bij het MEC.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren