‘Wie schrijft een kinderkookboek in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Johan de Jager.

Arend Bloemink: ‘Een tomaatrode BMW komt haastig de parkeerplaats opgescheurd waar ik in mijn autootje zit te wachten tot het precies 13:00 uur is (en dat is het nèt). Terwijl ik mijn camera pak en uit wil stappen komt de bestuurder van de BMW op me afgelopen: een vrolijk ogende figuur, jack nonchalant open, schoudertas aan de schouder, losjes gekapt… Johan de Jager. Johan is kok. Heeft in verschillende restaurants ‘achter de kachel’ de heerlijkste gerechten bereid. Zit, vanwege vervelende ontstekingen in zijn benen, tijdelijk in de ziektewet. Kan echter niet blijven zitten en, in overleg met zijn behandelaars, kookt nu ‘vrijwillig’. Voor Nieuwegeiners. In buurthuizen.

‘Maar, toen Johan nog niet in staat was om zo nu en dan ‘vrijwillig’ te koken, leek het hem leuk iets te creëren dat kinderen aan zou kunnen zetten gezonder te gaan eten. En zo bedacht Johan ‘Tommie Tomaat’. Een boekje over de reisavonturen van Tommie Tomaat door Italië. Een uitgever zag het concept zitten, Johan zocht en vond een illustrator et voila, daar is het eerste boekje dan! Het eerste boekje? Jazeker, want het tweede boekje is in de maak en Johan zit vol creatieve ideeën voor nog véél meer leuke kinderkookavonturen!’

Klik op het cameraatje hieronder en maak nader kennis met Johan de Jager wanneer hij de vijf, altijd dezelfde, vragen beantwoordt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk