‘Wie knipt daar in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Sjaak Slokkers.

Arend Bloemink: ‘Járen geleden kwamen we in Hoog-Zandveld wonen. Een nieuwbouwwijk onderaan wat toen de Lekdijk was en tegenwoordig Lekboulevard heet. What’s in a name… Er was een kruidenier-noodwinkel in het nieuwe wijkje. En een school. Voor al het andere waren we aangewezen op Vreeswijk. Het dorp. Het oude dorp, met allerhande kleinere winkels. Met een kapsalon. Een kapsalon voor dames. En als je daar binnen stapte, kwam je in eerste instantie in een gang. Meteen rechts stond dan meestal een deur open: de toegang naar de ruimte waar de Vreeswijkse mannen konden worden geknipt. Door kapper Sjaak. Natuurlijk moest ik, zo aan het eind van mijn ‘lange-haren-tijdperk’, ook naar de kapper en zodoende kwam ik op een vrijdagavond bij kapper Sjaak terecht. Volle bak, dus maar gaan zitten. Zitten en luisteren. Want, bij Kapper Sjaak in zijn Salon werd heel Vreeswijk doorgenomen… Gewèldig! Wát een ervaring. Komend uit De Stad, waar iedereen wachtend op zijn beurt in een tijdschrift neusde, was het een geweldige ervaring om bij de kapper al dat lokale nieuws, dat nooit in de krant kwam, aan te horen. Mijn haren bleven sindsdien veel korter dan voorheen. Mijn eerste schreden op de weg om aanvankelijk Vreeswijk en later Nieuwegein echt te ondergaan. Zo werd ik Vreeswijker, Nieuwegeiner.’

‘Sjaak heeft nu al jaren een eigen optrekje in Vreeswijk. En wát voor optrekje. Een unieke pandje, het vroegere brugwachtershuisje, op een unieke plek. Een niet te missen plek. Geen wonder dat Sjaak Slokkers, zelfs nu hij de vijfenzestig is gepasseerd, rustig door blijft knippen. Als altijd op zijn gemak. Met een open oor en oog voor alles wat Vreeswijk is. Wát een man!.’

Maak hieronder nader kennis met Sjaak Slokkers wanneer hij de vijf, altijd dezelfde, vragen beantwoordt.’

Wie ben je?
Ik ben Sjaak Slokkers, geboren 09-07-1946 in Vreeswijk. Sinds 31 december 2011 wedunaar, vader van twee zonen en opa van twee kleinkinderen.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ondanks mijn AOW ben ik herenkapper in de kleinste kapsalon van Nieuwegein. Verder doe ik vrijwilligers werk bij het Oranje Comite Vreeswijk en ben ik actief in de activiteitengroep Vreeswijk.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
Ik woon sinds 1973 niet meer in Nieuwegein.

Wat vind je van Nieuwegein?
Rustige mooie waterrijke stad.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Parkeren in Vreeswijk en beter gebruik maken het water ndoor jachten te laten afmeren in het dorp.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk