‘Wie geeft daar speelgoed weg in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Saskia Martens.

Arend Bloemink: ‘Het is nog stil in Buurthuis Kerkveld wanneer ik daar op zoek ga naar de Speelgoedbank. Of eigenlijk, naar Saskia Martens. Want met haar, een van de vrijwilligers van de Speelgoedbank, heb ik een Portret-Van Week-foto-afspraak. Via een mailbericht liet Saskia me weten dat ik haar via de trap zou kunnen bereiken. Maar, als ik de eerste de beste trap die ik tegenkom op wil gaan, laat de barman van dat moment me weten dat dat de verkeerde trap is. Kán gebeuren. Dan maar de volgende trap op. Als ik halverwege de trap ben, wordt ik heel hartelijk en vrolijk verwelkomd door het Portret: een voluit lachende, spontane Saskia Martens. Wát een energie!’

Tijdens de fotosessie (ik stel dan wat vragen en zo komen we, al pratend, tot het fotografische Portret) nemen het enthousiasme en de gedrevenheid geen moment af. Saskia vertelt honderduit. Spontaan, soms wat filosofisch, dan weer vol geestdrift… Enfin, wie kan beter vertellen wat haar drijft dan Saskia zelf?!’ Klik op het cameraatje hieronder en maak nader kennis met Saskia en haar tomeloze enthousiasme wanneer zij de vijf, altijd dezelfde, vragen beantwoordt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk