Portret van de week: ‘Wie is daar de ArtistMan in Nieuwegein?’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Willo Schröer.

Arend Bloemink: ‘Een afspraak voor een portretfotosessie met De ArtistMan. Dát klinkt interessant! Dus daarheen op weg. Wanneer deze de deur voor me opent, ontmoet ik een heel ander persoon dan ik dacht te gaan ontmoeten. Want bij een jonge veertiger, van beroep talentmanager, stelde ik me vooraf een rondbuikige, enigszins gladde, strak-in-het-pak-zittende sigarenroker met zware donkere bril en glimmend rode konen voor, kantoorhoudend in een donkere ruimte met aan de wand de door hem gemanagede talenten… ‘

Bloemink: ‘Hoe kan ik me vergissen. Deze talentmanager, De ArtistMan, het Portret Van Deze Week, is een jonge veertiger, casual gekleed in een makkelijk zittende trui, getraind postuur, kortgekapt, brilloos en werkend in een heel lichte woon-werkruimte. Met aan de wand een knalroze neonspreuk. Wat foto’s van aankomende talenten op zijn werktafel. Een MacBook en een kleurrijke kerstversiering daarboven. Een open, onderzoekende, aanhorende blik. Een blik waaruit interesse voor de ander straalt. Een blik die uitnodigt. Daarbij een manier van praten die goed doet, die onderhoudend is. Informatie uitwisselend en tegelijkertijd fotograferend begrijp ik waarom Willo als talentmanager succes heeft in het vinden en begeleiden van talenten voor de toneel-, de film- en de reclamewereld. Willo doet zijn werk overduidelijk met zoveel passie en met zoveel plezier, dat kán alleen maar succesvol zijn.’

‘Uit de grote hoeveelheid foto’s die we maakten, maakte ik een voorselectie. Die stuurde ik vervolgens naar Willo. Eén van die foto’s maakte ik zwart-wit. Kennelijk raakte ik bij Willo daarmee een gevoelige snaar: zwart-wit, dát vindt hij mooi! En dus veranderde ik de uiteindelijk door Willo geselecteerde foto’s, op één na, want die neonspreuk moet toch echt één keer in kleur, in zwart-wit. ‘

Maak middels de antwoorden die Willo Schröer op de vijf (altijd dezelfde) vragen geeft nader kennis met hem, met zijn passie en met zijn mening over Nieuwegein.

Wie ben je ?
Mijn naam is Willo Schröer. Ik ben 43 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Culemborg, maar woon en werk inmiddels een aantal jaar in Nieuwegein.

Wat doe je in het dagelijks leven ?
Ik ben werkzaam als talentmanager. Met mijn eigen bedrijf ArtistMan vertegenwoordig ik creatieve talenten die werkzaam zijn in de wereld van entertainment en media. Ik begeleid de carrières van een selecte groep acteurs en regisseurs, waaronder Davy Eduard King, Miro Kloosterman, Poal Cairo, Nick Golterman, Joosje Duk, Iván López Núñez, Matt Jaems en Dennis Alink.

Ik doe dit werk inmiddels al bijna tien jaar en heb me eerlijk gezegd nog geen moment verveeld. Ik ben er echt dankbaar voor dat ik van mijn grote passie mijn beroep heb kunnen maken. Het fijne van mijn werk is dat het zoveel verschillende facetten heeft. Het ene moment ben je bezig met het onderhandelen van een contract, terwijl je het andere moment met de redactie van RTL Boulevard aan het bellen bent om een interview in te plannen. Of je bedenkt samen met een opdrachtgever een marketingcampagne waarin één van onze artiesten kan schitteren. Het klinkt heel cliché, maar elke dag is anders en biedt nieuwe kansen en uitdagingen.

In de loop der jaren heb ik een groot netwerk opgebouwd, dat zich ook buiten Nederland bevindt. Ik hou ervan om groots te denken en als je aan acteurs denkt, denk je toch vaak ook snel aan Hollywood. De meeste talenten die bij ArtistMan zitten, hebben ook een letterlijk grenzeloze ambitie.

Mijn vrouw Ratna heeft ook een eigen bedrijf en is werkzaam als communicatieadviseur. Omdat zij veel ervaring heeft als communicatieprofessional en goed kan onderhandelen, heb ik haar gevraagd om ook een aantal talenten van ArtistMan onder haar hoede te nemen. Dat doet ze met veel plezier en succes.
Ons doel is om samen met onze talenten hun dromen te realiseren. In de loop der jaren hebben we daar onze eigen methode voor ontwikkeld, die kortgezegd een combinatie is van drie p’s: proactief, persoonlijk en professioneel.

Doordat wij de volledige zakelijke kant van de carrière van een professionele acteur of regisseur verzorgen, kunnen onze cliënten zich volledig concentreren op het creatieve proces en de ontwikkeling van hun talent. Op de lange termijn wordt hun carrière hierdoor naar een hoger niveau getild. Ons doel is om samen met onze talenten de wereld te veroveren en over een paar jaar vestigingen van ArtistMan te openen in bijvoorbeeld New York en Los Angeles.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein ?
In 2013 ben ik van Culemborg naar Nieuwegein verhuisd, omdat mijn vrouw hier met haar dochter en zoon woonde. We hebben bijna vier jaar in Batau-Noord gewoond en zijn onlangs verhuisd naar Galecop. Ik heb zelf twee dochters, die in het weekend bij ons zijn.

Wat vind je van Nieuwegein ?
Ik vind Nieuwegein een fijne stad om in te wonen. Er is veel groen en er zijn veel plekken waar je kunt wandelen. Ik kom ook graag op CityPlaza voor de winkels of om gezellig met mijn vrouw te lunchen. Ik werk vanuit ons huis in Galecop. Wat ik als zeer prettig ervaar, is de ligging van Nieuwegein in het midden van het land met snelle toegang tot de A2 en A12. Voor mijn werk ben ik veel in Amsterdam, maar reis ik soms ook af naar het zuiden. Dan is Nieuwegein de ideale plek om te wonen.

Wat kan er beter in Nieuwegein ?
Omdat het een nog vrij jonge stad is, mis ik soms de knusheid en misschien ook wel de kneuterigheid van een stad als Culemborg. Nieuwegein heeft nog niet echt een eigen identiteit. Of wellicht heb ik die nog niet ontdekt. Hoewel ik de laatste tijd wel heb gemerkt dat als je zelf initiatief neemt, de Nieuwegeiner in principe heel erg open staat voor een gezellig praatje of om een helpende hand te bieden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk