Politiek wil opheldering omtrent de overlast op het Nijpelsplantsoen

Na eerdere berichtgevingen op De Digitale Stad Nieuwegein van overlast van groepen jongeren op de parkeerplaatsen en plantsoenen rondom de flatgebouwen van het Nijpelsplantsoen, eist de politiek nu opheldering over deze problematiek van burgemeester Frans Backhuijs. In een brief ex art. 42 wil de Verenigde Senioren Partij (VSP) duidelijkheid.

Bewoners van de flatgebouwen aan het Nijpelsplantsoen worden sinds jaar en dag geterroriseerd door groepen hinderlijke, overlastgevende en criminele jongeren. Er is volgens bewoners dagelijks sprake van ernstige (strafbare) overlast, o.a. vernielingen, diefstal, verbale agressie, intimidatie, drugs gebruik/handel en persoonlijke terreur.

Door de recente gebeurtenis van het gooien van een molotovcocktail door een tot op het bot getergde bewoner (60 jaar) dreigt de situatie verder uit de hand te lopen. De VSP maakt zich hierover grote zorgen en vind het noodzakelijk dat het college regie gaat voeren en maatregelen neemt om verdere escalatie te voorkomen.

Ton de Mol van de VSP: ‘Met de brief aan het college willen wij duidelijkheid van het college en of het college bereid is om bij voldoende animo een informatie avond in samenwerking met de bewoners van het Nijpelsplantsoen, politie en overige van belang zijnde organisaties te organiseren om over de ontstane situatie uitleg te geven en daarmee het vertrouwen in de overheid en het bestuur te herstellen.’

Klik hier voor de brief die de VSP heeft gestuurd m.b.t. de Nijpels Bende.

One thought on “Politiek wil opheldering omtrent de overlast op het Nijpelsplantsoen

  1. Jacqueline van de Siepkamp

    Ik denk dat alle aandacht nu uitgaat naar het Nijpels. Het zal ze een worst zijn hoe het op de Zandwal Zavelwal Vlietwal en Veenwal gaat. We vechten hier al minimaal 10 jaar voor een schone, sociale en veilige wijk en worden niet gehoord door de gemeente en B&W. Eigenlijk moesten we onze burgervader uitnodigen kan hij het eigen ogen zien

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk