Ooievaar in Galecop weer terug op zijn nest

Het ooievaarsnest, dat in maart 2006 is geplaatst in de wijk Galecop, is weer bewoond door het ooievaarsmannetje dat zijn eerste intrek nam in 2013. Het nest,   tussen de Reinesteijnseweg en de Lucas van Leydenhage, is sindsdien ieder jaar de vaste broedplek voor dit mannetje dat nu wacht op zijn vrouwtje. John van Erve is onze vaste ‘ooievaarsfotograaf’ ter plekke en liet ons vandaag het volgende weten:

‘Vorige week werd ik gemaild door Bert Leeuwerke dat hij geklepper uit de richting van het ooievaarsnest in Galecop had gehoord. Bert woont direct tegenover het nest. Na aanvankelijk nul op het rekest, was daar vandaag toch echt onze eigen Galecopse ooievaar op het nest. Aan de vogel te zien heeft hij een zware reis achter de rug. Reden genoeg dus of tussen de bedrijven door ook het verenpak maar eens op te poetsen. Zo af en toe tuurt hij in de lucht om te zien of zijn vrouw alweer in de buurt is. Nog even geduld maar en zo af en toe er tussenuit om wat eten te zoeken.’

Onze redactie in Galecop en John van Erve zullen de wijkbewoners weer op de hoogte houden omtrent de voortgang rondom het nest. Onder de eerste foto’s.

5 thoughts on “Ooievaar in Galecop weer terug op zijn nest

  1. Peter

    idd vloog hij vorige week al over het de buurt gespot in jutphaas en boven de doorslag tov het stadhuis

  2. marja

    Hij overnacht al weer vanaf 15 februari op zijn nest. Ik loop er elke ochtend in het donker langs en heb hem de volgende ochtend vroeg, de 16e, voor het eerst gespot. Sindsdien elke ochtend.

  3. marja

    Het vrouwtje is er ook weer. Vanochtend zaten ze alle twee op het nest.

  4. P.R.Robbers

    en er zijn nu kleintjes, telde er vier maar wie weet zijn het er ook wel vijf

  5. Piet

    en er zijn nu kleintjes, telde er vier maar wie weet zijn het er ook wel vijf

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk